reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła Rodzenia

Jolik tu nie tylko o czapeczkę chodzi. Tylko jak tak wymieniamy sie pogladami to troche strach. Zreszta tak jak piszesz co innego sluchac a co innego wymieniac sie pogladami. u nas ostatnio polozna powiedziala ze majtki jednorazowe sa do dupy bo sa zrobione z takiego materialu ze daje podloze do grzyba i ze lepsze sa te wielorazowe z siatki. Pytalam sie kolezanki ktora urodzila w maju czy jej tez tak mowili i mowila ze pierwsze slyszy. I badz tu czlowieku madry. wiadomo ze kazda z nas chce jak najlepiej dla siebie po porodzie zeby nic sie nie dzialo, ale z drugiej strony...

reklama
no właśnie z drugiej strony to człowiek głupieje od tych wszytskich sprzecznych rad :)
ale ja stawiam na rozsądek :)
nasz mamowy:)

lindsay pisze:
u nas ostatnio polozna powiedziala ze majtki jednorazowe sa do dupy

hi, hi Lindsay bo one właśnie do tego są  ;) przecież nie na głowę  :laugh: :laugh:

A tak poważnie, to ja kupiłam sobie właśnie wielorazowe z siateczki, bo te jednorazowe są fitolizyny (dokładnie są takie same jak fartuchy jednorazowe w szpitalu) i aż mnie odrzuciło, jak pomyślałam że będę takie coś miała bezpośrenio na ciele ...

a ja tam zamierzam w ogole bez majtek paradować...
poważnie mówię... pielucha między nogi i koniec... w końcu to szpital.... :)

ale Teddy do domu tez sie cos przyda. a po porodzie zalecana jest wielka akcja WIETRZENIE. tak dla "zdrowotnosc"i i szybkiego gojenia

Doxa mojemu mezusiowi pasują nawet na głowe ;D ;D ;D

LINDSAY dosłownie masz racje mi tez tak polozna mowila ze najlepiej podklad pod pupe i wietrzenie wtedy szybciej sie goi.

Teddy zobaczysz jak to ciężko jest poruszać się mając samą podpaskę/pieluchę miedzy nogami! Poza tym jak leżysz czy siedzisz może się ona przesunąć no i wszystko będzie popalamione! A z siateczki co ja kupiłam to w pełni zapewnią "wietrzenie", bo tam jest tylko siateczka i to z całkiem sporymi okami, nie ma żadnej bawełenki w kroku, nic!

reklama
Do góry