reklama
majorka1988
Fanka BB :)
A czy koniecznie trzeba iść np na studia?Drogie mamy, czy chodziłyście w trakcie ciąży do szkoły rodzenia? Mam dużo książek, teraz internet jest bogaty w różne poradniki itp. czy koniecznie trzeba chodzić do szkoły rodzenia?
Twoja decyzja, twój czas... Na sr nauczysz się więcej niż z książek czy internetu
Aguu
Zależy na jaką szkołę trafisz. Są lepsze i gorsze, rzetelne i pełne "dobrych rad" producentów wszelakichDrogie mamy, czy chodziłyście w trakcie ciąży do szkoły rodzenia? Mam dużo książek, teraz internet jest bogaty w różne poradniki itp. czy koniecznie trzeba chodzić do szkoły rodzenia?
Na pewno warto zdobyć wiedzę. Dobra szkoła rodzenia bywa nieoceniona, ale czasem lepiej pozostać przy książkach
Tak więc, jeśli masz u siebie dobrą, polecaną SR to warto.
Judka28
Zaciekawiona BB
ja niedawno skończyłam sr. teraz jestem gotowa do porodu!
a tak zupełnie poważnie, jest to ciekawe doświadczenie, obcujesz na żywo z innymi matkami, możecie się powymieniać doświadczeniami, jeżeli trafisz na fajną położną, to rozwieje wszelkie wątpliwości, nauczyłam się wielu cwiczen przygotowujących do porodu, uczą kąpać niemowlaki, mogą dać kilka próbek kosmetyków, czasami są organizowane spotkania ze specjalistami albo są prezentacje wózków. jeżeli nie masz przeciwwskazań od gina i masz czas to śmiało idź, fajny czas to jest
a tak zupełnie poważnie, jest to ciekawe doświadczenie, obcujesz na żywo z innymi matkami, możecie się powymieniać doświadczeniami, jeżeli trafisz na fajną położną, to rozwieje wszelkie wątpliwości, nauczyłam się wielu cwiczen przygotowujących do porodu, uczą kąpać niemowlaki, mogą dać kilka próbek kosmetyków, czasami są organizowane spotkania ze specjalistami albo są prezentacje wózków. jeżeli nie masz przeciwwskazań od gina i masz czas to śmiało idź, fajny czas to jest
littlebabe
Nie chodziłam i nie pójdę nigdy. Uznałam że mi to niepotrzebne i wszystko naturalnie przyjdzie przy porodzie.
mamaelaela
Nie chodziłam. Wszystko naturalnie przyszło dla mnie, mąż załapał z czasem
Mnie właśnie koleżanka z pracy namawia, mówi, ze nie ma nic lepszego niż spotkanie na żywo z człowiekiem, bo w internecie to ile ludzi to tyle opini i się niczego nie dowiem i tylko zrobi ą mi mętlik w głowie. A ja kupiłam sobie fajne książki i wolę chyba sobie je czytać pod kocem niż siedzieć z innymi kobietami i słuchać ich opowiesci.. ;/
Aguu
Twoja decyzja, nikt nie może Cię zmusićMnie właśnie koleżanka z pracy namawia, mówi, ze nie ma nic lepszego niż spotkanie na żywo z człowiekiem, bo w internecie to ile ludzi to tyle opini i się niczego nie dowiem i tylko zrobi ą mi mętlik w głowie. A ja kupiłam sobie fajne książki i wolę chyba sobie je czytać pod kocem niż siedzieć z innymi kobietami i słuchać ich opowiesci.. ;/
A co czytasz?
reklama
Kończę właśnie "w oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff a w kolejce mam "Księga ciąży" William i Martha Sears, "Twoja ciąża tydzień po tygodniu" Lesley Regan i "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff
reklama