reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

konsultowałam z lekarzem i pani dr twierdzi, że podaje się tą witamine na wyrost wszystkim niemowlakom i jeśli dzidziuś miał lekki poród i nie było żółtaczki, jest zdrowy i karmiony tylko piersią, to takiej potrzeby nie ma, więc zdecydowałam, że nie podaję;-)
dlatego ja też niezamierzam:tak:tylko tą witamine D będe podawać:tak:
mi ostatnio bardzo mądra ciocia zabroniła całować własne dziecko!!!! :no::szok:
bo zarazki.. :no:
Ja Zuzię obcałowuję od stóp po główkę w te kochane,mięciutkie ciałko i jakoś nic jej nie jest.
A ta ciocia ma dwie córki, nigdy im swojej miłości nie okazywała,nawet ich nie przytulała i wyrosły takie zimne i wredne :dry:
ojej ja tam całuje maleństwo tylko nie w usteczka bo jednak te zarazki moge jakieś zapodać...no i nie zezwalam rodzince bo jednak te zarazki...no wiadomo:sorry:

reklama
A wogóle to czytam zazwyczaj jak karmię i nie chce mi sie jedną ręką pisać, więc jak mam w końcu chwilę to poodpisuję - było o rozpieszczaniu. Ja tam troszke rozpieszczam - nie lubię tzw. zimnego chowu typu nie noś, bo przyzwyczaisz;-) Misia śpi glównie w swoim łóżeczku, ale jak marudzi, albo nie chce spać to ją zabieramy do siebie i śpi z nami. Jak się pręzyła i męczyła z brzuszkiem to ją nosiłam, śpiewalam, bujałam - czyli prawie wszystko, co uchodzi za przyzwyczajanie do dobrego;-) Jak jest spokojna to nie noszę...Zasypia głownie przy cycusiu, ale nie narzekam, bo jak jej nic nie dolega to je i śpi, a jak nie śpi to sobie leży i patrzy dookoła, albo słucha kołysanek... ostatnio usłyszałam od koleżanki, że jej 2-miesięczna córcia non stop wyje i koleżanka mówi, że ma dosyć i że ciągle ją boli głowa od tych ryków i niewyspania i doceniłam swoje spokojne dziecko;-)A ja tak jak któras pisała - mam ochotę trochę rozpieszczac moją niunię i nie widzę w tym nic złego:-D

Aga, jak to przeczytałam to to tak jak bym przeczytała o sobie i Mikołaju, u nas jest tak samo.

Witaminę K przestałam podawać jak Mikiego zaczął boleć brzuszek, Hubert bez niej żyje to i Miki przeżyje.

Ja podaje preparat multivitaminowy w kropelkach ( zaw wit D) i wit K oddzielnie.
Całuje wszędzie, w usteczka staram się nie... ale czasem tak ciężko się oprzeć :-D:-D:-D Nie mam czasu zagladac czesto ale obiecuję poprawę!

U mnie była pediatra i kazała podawać wit. D i K, więc podaje;-)
A jak długo w ogóle trzeba je podawać?
Mam pytanie jaki okres czuwania powinno mieć 3 tyg dziecko? nasza Mała potrafi nie spać nawet 4-5 h bez przerwy, troche mnie to nie pokoi.

Ostatnia edycja:
A może to od tych witamin tak się dziecię męczy:confused: Ja podaję K i D :sorry2:

No właśnie kiedyś Kaja podpowiedziała żeby poszukać w necie na temat witaminy K i znalazłam opisy mam które zaobserwowały u swoich dzieci ból brzuszka po wit K, jak przestałam podawać to Mikiego mniej boli brzuszek.

U mnie była pediatra i kazała podawać wit. D i K, więc podaje;-)
A jak długo w ogóle trzeba je podawać?

Wit D podajemy do czasu aż lekarz nie powie że możemy już nie dawać, wit K, jeżeli karmisz piersią do końca 3 miesiąca.

Nie wiem jaki okres czuwania powinno mieć ale moja to jeszcze nie przespała 4 godzin po rząd:-) także nie sądzę żeby były powody do niepokoju. Zresztą myślę że to sprawa indywidualana:tak:

dokładnie . pewnie okresy czuwania to rzecz indywidualna. moja Mała tez wsumie nie spała jeszcze nigdy więcej niż 5 godzin !
a okresy czuwania ma przeważnie od 7 rano tak nawet do 10-12 - nie chce spac a potem wieczórkiem koło 20 do 22 sobie patrzy i patrzy..i truszkę pobuczy :-D

reklama
moje maleństwo tez juz czuwa...dzis wlasnie zasnela pierwszy raz na dluzej nie liczac 30 min drzemki o 12 a wstala o 8 rano;-) padam juz :tak::tak::tak: skok trwa dalej ale juz chyba powoli lądujemy bo nie płaczemy tak często i nie wisimy już cały dzień na cycku (tylko pół-hehe).mam nadzieję że już jutro wyląduje bo ja już padam:-D

ps. czy wasze szkrabki tez chrapią??

Do góry