reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja kupilam na allegro lozeczko juz bo sa tansze niz w sklepie.

Załączniki

• 800590563.jpg
    800590563.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 23
reklama
Czemu boicie się ubran zakładanych przez głowę, przecież dziecko jest giętkie jak guma i żadna krzywda mu się nie stanie:tak: Chyba nie zamierzacie dzieci trzymać sztywno i wrzeszczeć na każdego kto je wezmie: tylko uważaj na główkę:rofl2: Wiecie jak tu odbija się noworodki, sadza się je na kolanie, jedną ręką trzyma się za szyję, a drugą masuje plecy, wyglądają jak sflaczałe kurczaki, pozginane:happy: Moja mama jak to pierwszy raz zobaczyła to myślałam, ze padnie ale po kilku dniach przekonała się, że to najlepszy sposób:tak:

zgadza sie, tu maja inne podejscie:tak::tak::tak::tak: ale i tak kazda z nas bedzie sie zajmowala maluszkiem inaczej:-)

Dziewczyny czy ktoras z Was kupila moze te karuzelke?
FISHER PRICE KARUZELA PROJEKTOR PILOT GWARANCJA (820938577) - Aukcje internetowe Allegro
Jesli tak to jakie wrazenia?

Ja od razu skreśliłam te karuzele.

Ja wszystko rozumiem ;-) Ładnie wygląda ta karuzela, i wogóle Fajna jest... ale prawdopodobnie tylko dla nas dorosłych ;-)
Dlatego, że jak się rodzi maluch to najpierw rozróżnia przede wszystkim kolory kontrastowe. Bardzo słabo widzi. Przez pierwsze miesiące przede wszystkim rozróżnia mamę bardziej po głosie i jej zapachu. Kolory pastelowe uczy się rozróżniać jako ostatnie. Dlatego nie widzę sensu wieszać karuzeli w pastelowych kolorach nad 1 miesięcznym maluchem aby pomóc mu ćwiczyć wzrok, bo może nie zwrócić nawet na to uwagi ;-).

Agbar, te karuzele się tylko szczegółami w sumie różnią. Nie kupowałabym tej z pluszakami, bo wiadomo, że się to kurzy i trzeba prać, a z takim zabawkami z plastiku łatwiej.

Co do kolorów - racja Kubiaczka, ale przecież nikt nie każe od początku wieszać Tobie karuzel. Ja kupiłam mojemu synkowi, jak miał ponad miesiąc. Melodyjka go bardzo uspokokajała, a potem uwielbiał na nią patrzeć i się nią bawić.

reklama
Agbar, te karuzele się tylko szczegółami w sumie różnią. Nie kupowałabym tej z pluszakami, bo wiadomo, że się to kurzy i trzeba prać, a z takim zabawkami z plastiku łatwiej.

Co do kolorów - racja Kubiaczka, ale przecież nikt nie każe od początku wieszać Tobie karuzel. Ja kupiłam mojemu synkowi, jak miał ponad miesiąc. Melodyjka go bardzo uspokokajała, a potem uwielbiał na nią patrzeć i się nią bawić.

Nie zebym byla zlosliwa;-)Ale pranie pluszakow to nie moj problem hihi;-):-D Wrecze prezent i ..adios:-);-)

Do góry