reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

eliza,to o "rzeczach nieistotnych " to tak ogólnie napisałam,że po prostu lubię różne ciekawostki.Adobe acrobata nie mam...więc nie poczytam,bo nie chce mi się ściągać i instalowac...szkoda,no,ale jest wiele źródeł,zawsze mozna się dogrzebać do interesujących nas spraw.
mamaagusi- no,ja staram się nie wspominac,oczywiście,cieszę się,ze wszystko ok.Tylko nieraz jak się rozmawia o tym,to siłą rzeczy człowiekowi się przypomina.

reklama
I masz rację,nie o autyzm mi chodzi,tylko boję się powrotu alergii- a tak już jest dobrze- i wciąz jak sobie przypomne ten kilkugodzinny krzyk nie do uspokojenia i to,co potem o tym doczytałam,to mam chęć paść na kolana i dziękowac,ze Amelka wyszła z tego cało...Az mi się płakac teraz zachciało,jak sobie znów o tym pomyślałam:-:)-(
:-( :* u mnie powody nieszczepienia na mmr plus odczucia identyczne...

no dobra to ja sie dowiedziałam dzisiaj takich o rzeczów w nowej przychodni:
1) jak nie chcę szczepić na wiadomoco to nie, tylko papierek dadzą do podpisania
2) jak powiedziałam że na wiosnę bym chciała dopiero zaszczepić to usłyszałam że będzie za duża już żeby szczepić Priorixem:szok:
3) a na szczepienie trzeba rejestrować 2 tyg wcześniej
ehhhhhhhhhhh

Ida,jak to,za duża????:szok:z tego,co wiem,to Lolisza ma zamiar Franka szczepic na to właśnie na wiosnę jakoś,po 18 mcu- tak kiedyś pisała:confused:
michale!coś Ci na ten temat wiadomo???

właśnie, ciekawe co nasz nowy ekspert :-) myśli o tym
Lolisza na bank chce tym szczepić po skończeniu 18 miesiąca.
edit: przeczytałam ulotkę bardzo wnikliwie - nie ma tam nic takiego, nie ma żadnych ograniczeń wiekowych

Ostatnia edycja:
To prawda córka jest już trochę za duża na Priorix.Tą szczepionką według zaleceń w Polsce powinno się szczepić między 12-15 miesiącem życia a potem w 7 r.ż.Nie oznacza to jednak,że zaszczepienie 3 miesiące poźniej jest błędem w sztuce bo można nią szczepić dzieci do 12 r.ż.Ale w Polsce jest tak a nie inaczej.I jeśli trzymać się kalendarza to jest za późno.Ale powiem tak-to jest decyzja przychodni.W innej może być ona inna,choć generalnie kalendarza szczepień się przestrzega.

reklama
To skoro można PRIORIXEM szczepić dzieci to 12r.ż. to skąd te ograniczenia? znowu "góra" pokazuje kto tym wszyskim rządzi? bezsens jak dla mnie.
Acha i wychodzi na to, że albo szczepisz szczepionlą "lepszą" w okresie 12-15 miesiąc albo dostaje Ci się "gorsza" za opieszałość? tak mam to rozumieć?

Do góry