reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

My już po szczepieniu. Krzysio troszkę płakał teraz odsypia. A jak mnie piguła (bo inaczej nie mogę powiedzieć) wpieniła w przychodni. Pyta jak szczepimy, ja mówię że normalnymi a ona do mnie "no pożałowała mamusia na szczepionki" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Powiedziałam jej że to nie jej sprawa :angry:

reklama
wiesz co ja za taki tekst złozyłabym skarge. Im nie wolno nawet proponowac szczepionek płatnych. POwinna byc tylko wywieszona informacja co i ile a ty sama wtedy sie pytasz i mowisz ze chcesz

guzik82 Zuzia jest właśnie dzisiaj po szczepieniu. Szczepionkę kupiłam w aptece idąc do przychodni :) wcześniej oczywiście zapytałam czy jest dostępna "od ręki" za szczepionkę 5w1 zapłaciłam 109zł. Za marżę przychodni wolę małej drobiazg kupić :D

guzik to jest prostacki chwyt marketingowy, nic więcej. Jaką masz pewność, że w przychodni dobrze je przechowywali? Dostawców mają tych samych, co apteki. A ja mimo wszystko jakoś bardziej wierzę aptekarzom. Poza tym w razie cuś to i tak nikomu nic nie udowodnisz- w kwestii złego przechowywania.
Jak na przychodnię to bardzo drogo. U nas w przychodniach 6w1, rotawirusy i pneumokoki są po 680 zł, bo oni kupują hurtem i mają specjalne zniżki. Ja wczoraj kupiłam taki zestaw w aptece za 650 zł, bo akurat w mojej przychodni nie sprzedają szczepionek. Idąc do apteki weź termos, tam wkładasz szczepionki i w domu w tym termosie trzymasz na środkowej półce.

u nas w przychodni nie ma mozliwosci zakupu szczepionek, ale w przychodni powinno byc taniej niz w aptece.
Np moja kuzynka w przychodni za Infanrix Hexa placila 115zl, ja w aptece powinnam zaplacic 250,a tylko dlatego, ze pracuje tam znajoma i kupilam bez marży to płaciłam 180

reklama
u mnie w przychodni za 5w1 płacę równo 100zł, a jak patrzyłam w aptece, to chcą ponad 150zł.
Ja nie wiem czy to już było więc jakby co powtórzę- wszystkie szczepicie na rotawirusy? Ja ciągle się zastanawiam. słyszałam że taka szczepionka Rotarix wymaga tylko 2 dawek i kosztują po ok 250zł jedna. A wy co na ten temat wiecie?
Bo to dość duże obciążenie dla mojego budżetu i sama nie wiem... :( chcę dla niuni jak najlepiej.

Do góry