reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepionka ROTARIX

Jestem tu nowa i nie wiem czy był poruszany temat szczepionki przeciw rotawirusom ROTARIX.
Mój mały kończy dziś miesiąc i za dwa tygodnie chciałabym go zaszczepić.
Proszę napiszcie czy któraś z was szczepiła tą szczepionką swoje maleństwa. Jakie są opinie na ten temat. Dzięki.

ela

reklama
Witaj Ela!
Ja za dwa tygodnie ide z moją małą na sczepienia :drugi raz PREWENAR przeciw pneumokokom i pierwszy ROTAWIX przeciw rotawirusom. Rotawix jest doustna.Wiem że dobrze robie szczepiąc moja córke mimo że te szczepionki sa strasznie drogie Prewenar kosztuje 280 zł i podawana jest 4x w 2mż, 3/4mż, 5mż i ostatnia miedzy 16-18mż. Rotawix natomiast kosztuje 300zł i podawana jest 2x 3/4mż, 5mż i nie jestem pewna czy nie jeszcze miedzy16-18mż.Dużo czytałam na temat szczepień i choć ile ludzi tyle opini na ich temat to jednk wiekszśc przemawia za TAK.:tak:

witam serdecznie mam do sprzedania rotarix pełne szczepienie w dawki data waznosci wrzesien 2010 cena do uzgodnienia chcialem zaszczepic swoja coreczzke ale niestety miala infekcje ii sie nie udalo szkoda szczepienia moze znajdzie sie ktos chetny szczepionka nie odpakowana z jednej wyjeta tylko ulotka obie przechowywane w lodowce jak nalezy!!!zainteresowanych prosze o kontakt marian133@o2.pl lub tel 609682479 jestem z Łodzi

Rotarixem należy zaszczepić maxymalnie do końca 4 miesiąca. Dziecko pije szczepionkę. Nie miałyśmy żadnych skutków ubocznych. Jest pierońsko droga, ale biegunka rotawirusowa jest pierońsko niebezpieczna- właśnie w Opolu oddział dziecięcy jest zapełniony nowym szczepem wirusa, niektóre dzieci już 3 miesiąc leża w szpitalu. szczepienia są dwa- jak wcześniej wymieniono. Zamiawiałam szczepionkę na www.doz.pl, wyszło kilkadziesiąt złotych taniej, ale dokładnie nie pamiętam ile

Ja Julię szczepiłam na rotawirusy i z drugą córcią zamierzam uczynić tak samo... u nas są dwie dawki tej szczepionki, są one doustne i podawane co 6 tygodni. Jedna dawka kosztuje 300 zł.. nie zamawiałam jej, bo miał ją mój ośrodek zdrowia, do którego należy moja rodzina. Jestem zadowolona, bo nie było żadnych infekcji ani skutków ubocznych,,, a najważniejszy jest spokój że dziecka ten rotawirus nie dopadnie :tak:

Rotawirus dopadnie i szczepione i nieszczepione dziecko, tylko dziecko szczepione przejdzie go duzo łagodniej:tak:. I chocby dlatego warto szczepic :-). My jeszcze przed urodzeniem synka wiedzielismy, ze go na rota zaszczepimy :tak:.
Ja zamawiałam szczepionki w aptece po ok 350zł, dawka :wściekła/y::wściekła/y:

Witam wszystkich,
długo zastanawiałam się czy szczepić mojego synka dodatkowo przeciw rotawirusom i pneumokokom (jak pewnie każda z was), brałam pod uwagę wszystkie za i przeciw. Za - na pewno przemawia fakt skutecznej (mam nadzieję :confused:) ochrony... z drugiej strony - czy dziecko faszerować taka dawką wirusów, przecież to również stanowi zagrożenie, powikłania itp, a może wcale by nie zachorowało...
Zdecydowałam szczepić przeciw Rotawirusom (Rotarix 2x 340 zł :baffled:), z tego względu, że wśród bliskich znajomych przynajmniej kilkoro niemowląt wylądowało w szpitalu z tego powodu, a synek jednego ze znajomych trafił do szpitala z innego powodu i tam go poczęstowali Rotawirusem :no:!!!

reklama
Do góry