reklama
Kasianka, to tak jak ja.
Odwlekam i raczej do sierpnia Oli nie zaszczepie. Zreszta rozmawialam z lekarzem, ktory powiedzial mi co nastepuje:
Odra wlasciwie w Polsce nie wystepuje, praktycznie nie ma ryzyka zachorowania. Swinka zwykle przechodzi u dzieci ulgowo, rozyczka tez. W ogole powiedzial mi, ze szczepic ta szczepionka warto tylko ze wzgledu na rozyczke, bo jakby dziecko jednak nie przechorowalo, to zeby pozniej dziewczyna w ciazy problemow nie miala.
Zaluje ze nie ma teraz pojedynczych szczepionek (ten lekarz mowil, ze on swoje dzieci szczepil pojedynczymi i wtedy problemow nie bylo, teraz ta potrojna taka paskudna i obciazajaca).
Odwlekam i raczej do sierpnia Oli nie zaszczepie. Zreszta rozmawialam z lekarzem, ktory powiedzial mi co nastepuje:
Odra wlasciwie w Polsce nie wystepuje, praktycznie nie ma ryzyka zachorowania. Swinka zwykle przechodzi u dzieci ulgowo, rozyczka tez. W ogole powiedzial mi, ze szczepic ta szczepionka warto tylko ze wzgledu na rozyczke, bo jakby dziecko jednak nie przechorowalo, to zeby pozniej dziewczyna w ciazy problemow nie miala.
Zaluje ze nie ma teraz pojedynczych szczepionek (ten lekarz mowil, ze on swoje dzieci szczepil pojedynczymi i wtedy problemow nie bylo, teraz ta potrojna taka paskudna i obciazajaca).
asioczek
Fan(ka)
Asioczku- a co ma ospa do MMR2 albo Priorixa? Przeciez to zupelnie inne szczepionki?
AniaM faktycznie z tego wszystkiego wszytko pomieszalam nasza pediatra namawiala nas na dodatkowe szczepienie przeciwko ospie i jakos wszystko mi sie zlalo w calosc.
Emcia
Marcowa Mama '06
Dziewczyny, moze ktoras wie ile trzeba odczekac po antybiotyku zeby podac szczepionke mmr? Ella byla chora 2 tygodnie temu, a teraz meczylo ja rozwolnienie... Powoli juz ma sie lepiej! No ale na pewno jest oslabiona...Tutaj lekarz pelna olewka i najlepiej juz by jej dal i czesc, a ja sie boje!!
Jak myslicie?

aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
Emcia ja długo czekałam po chorobie bo to jest silna szczepionka - chyba około miesiąca jak nie dłużej - poprostu poszłam jak widziałam, że Kubie kompletnie nic nie dolega przez dłuższy czas.
katiNJ
Fanka BB :)
Ania M, tutaj masz linka do broszurki na temat szczepionki MMR. Tutaj raczej nie zalecaja pojedynczych szczepionek.
http://www.mmrthefacts.nhs.uk/resources/pdf/polish.pdf
http://www.mmrthefacts.nhs.uk/resources/pdf/polish.pdf
taak, ja wiem Katinj, ale oni specjalnie motaja. Tak naprawde nie pisza dlaczego nie chca pojedynczych szczepionek.
Aha- mam prosbe. Z tego co piszecie, to niektore dzieci znosza te MMrke swietnie, a inne paskudnie. Czy moglybyscie napisac, czy ktores dziecko szczepione Priorixem odchorowalo szczepienie? i ewent. jak mocno?
Aha- mam prosbe. Z tego co piszecie, to niektore dzieci znosza te MMrke swietnie, a inne paskudnie. Czy moglybyscie napisac, czy ktores dziecko szczepione Priorixem odchorowalo szczepienie? i ewent. jak mocno?
reklama
katiNJ
Fanka BB :)
Ania, moj Patryk odchorowal. Przez tydzien bylo ok, a rowny tydzien po zaczal goraczkowac i to dosc mocno bo miedzy 39,1 a 40, 8. I tak 4 doby, dostal wysypki, dzis juz jest lepiej ale nameczyl sie biedulek. Na szczescie temperatura juz spada. Lekarka do ktorej dzwonilismy kazla podawac ibuprofem co 8 h.
Podziel się: