reklama
Rozwiązanie
Dzieci w wieku 12–23 mies. 2 dawki po 0,5 ml w odstępie co najmniej 2 mies.; dawkę uzupełniającą podaje się 12–23 mies. od ostatniej dawki szczepienia pierwotnego. Niemowlęta w wieku 6–11 mies. 2 dawki po 0,5 ml w odstępie co najmniej 2 mies.; dawkę uzupelniającą podaje się w 2. rż., przy zachowaniu odstępu co najmniej 2 mies. od ostatniej dawki szczepienia pierwotnego. Niemowlęta w wieku 3–5 mies. 2 dawki 0,5 ml w odstępie co najmniej 2 mies.; dawkę uzupełniającą podaje się w wieku 12–15 mies. z zachowaniem odstępu co najmniej 6 mies. od ostatniej dawki szczepienia pierwotnego; w przypadku opóźnienia dawka uzupełniająca nie powinna być podana później niż w wieku 24 mies. Niemowlęta w wieku 2–5 mies. 3 dawki po 0,5 ml w odstępach co...
K
Kasia 77
Gość
Minimalny odstęp między takimi samymi szczepionkami powinien wynosić 4 tygodnie.Zwykle szczepi się około 6 do 8 tygodnia od poprzedniej dawki.U mnie szczepienia są odwołane a w razie pilnych przypadków zachorowań u dzieci otrzymałam teleporade ,po której nastąpiła wizyta w gabinecie.Hej
Czy jak teraz nie ma szczepien mieliśmy miec pierwsza dawke 5w1
To jak zaszczepimy np nawet w 4 miesiacu mały ma teraz 3 to nie będzie problemu z kolejnymi dawkami czy musi to byc w tym 8 tyg .
Elencza
Fanka BB :)
Ja po świętach będę dzwonić do prywatnej kliniki, żeby zapytać o szczepienie, które przychodnia odwołała (meningokoki).
Była niedawno rozmowa z pediatra na babybom- przy odpowiedniej higienie należy szczepić dzieci. Żeby nie wróciły choroby typu gruźlica albo inne polio.
Była niedawno rozmowa z pediatra na babybom- przy odpowiedniej higienie należy szczepić dzieci. Żeby nie wróciły choroby typu gruźlica albo inne polio.
reklama
Elencza
Teraz większość przychodni niczego nie pilnuje, tylko zawiesza szczepienia.
Dlatego my mamy jeszcze 2 tygodnie na podanie drugiej dawki na meningokoki, bo inaczej pierwsza dawka przestanie mieć znaczenie.
Polecam posłuchać, co mówi pediatra, a nie co podpowiada nam strach..
Dlatego my mamy jeszcze 2 tygodnie na podanie drugiej dawki na meningokoki, bo inaczej pierwsza dawka przestanie mieć znaczenie.
Polecam posłuchać, co mówi pediatra, a nie co podpowiada nam strach..
Pediatra odpowiada. We wtorek o 15. Zadaj pytanie
Uwaga. Jutro 24.03.2020 będzie wirtualne spotkanie z pediatrą. Jeśli chcesz mieć pewność, ze odpowie na Twoje pytanie - wyślij mi je jutro do godz. 10:00. Jeśli nie zdążysz możesz je zadać bezpośrednio na spotkaniu. Link do spotkania pojawi się na górze forum i w tym poście jutro rano. Tu dla...
www.babyboom.pl
Nie ważne kiedy, ważne są odpowiednie odstępy między dawkami ale tego już pilnuje przychodnia.
reklama
Gosik880
Z tego co wiem nie ma wymogu czasowego podania drugiej dawki Bexero... 2 szczepienie trzeba wykonać w czasie nie krótszym niż 2 miesiące. Chyba, że ja coś pokręciłam...Teraz większość przychodni niczego nie pilnuje, tylko zawiesza szczepienia.