reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Ja mam wcześniaka z 28tc, bez hellp, ale szczepiłam normalnie w szpitalu. Wręcz uważam, że warto z takiej opcji skorzystac, bo gdyby coś się działo, to tam będzie zaopiekowane.Witam,
Czy któraś z mam urodziła w 30 tygodniu ciąży z powodu podejrzenia zespołu hellp i zdecydowała się na szczepienia dziecka w szpitalu?
Lady Loka
NieNie było żadnych powikłań po szczepieniu ?
Były szczepione w późniejszym terminie czy tak jak dzieci donoszone według kalendarza szczepień? Moja córka jest aktualnie w szpitalu i zaraz kończy 6 tydzień i chcą ją szczepić 5w1, ale obawiam się czy nie jest jeszcze za mała i nie poczekać chwilę.
Lady Loka
Wcześniaki szczepi się zgodnie z wiekiem urodzeniowym. Tylko niektórych szczepień mają dodatkową dawkę.Były szczepione w późniejszym terminie czy tak jak dzieci donoszone według kalendarza szczepień? Moja córka jest aktualnie w szpitalu i zaraz kończy 6 tydzień i chcą ją szczepić 5w1, ale obawiam się czy nie jest jeszcze za mała i nie poczekać chwilę.
Jak wygląda u Państwa dzieci główka niemowlaka? Moja córka ma wąska twarz oraz podłużną głowę. Odkładając ją do łóżeczka żeby leżała na plecach głową nie utrzymuje się prosto czy zawsze układa się na któryś bok ze względu na kształt główki. Nie wiem czy głowa nabierze jeszcze kształtu czy powinnam już interweniować i szukać lekarza. Córka ma prawie 2 miesiące, korygowane 0.
reklama
Lady Loka
Noworodki nie umieją trzemać głowy prosto, zawsze leci na którąś stronę. To umiejętność, która przychodzi z czasem.Jak wygląda u Państwa dzieci główka niemowlaka? Moja córka ma wąska twarz oraz podłużną głowę. Odkładając ją do łóżeczka żeby leżała na plecach głową nie utrzymuje się prosto czy zawsze układa się na któryś bok ze względu na kształt główki. Nie wiem czy głowa nabierze jeszcze kształtu czy powinnam już interweniować i szukać lekarza. Córka ma prawie 2 miesiące, korygowane 0.
Jeżeli się niepokoisz,skonsultuj z fizjoterapeutą.