reklama
Dzieki Lenulka
Gratulacje dla dzielnej Lenki:-)
A nie chciałas podac jej szczepionki przeciw ospie razem z tymi pneuokokami i odra?A moze lekarka Ci to odradziła?
może bym i chciała, ale ona od razu zrobiła mi rozpiskę co mogę dziś, a o tej ospie i meningokokach powiedziała że to dopiero za 4 tygodnie, więc dlatego nie dałam razem
madzix
Fanka BB :)
Dzieki Lenulka.
Wprawdzie nigdzie nie znalazłam informacji o tym czy mozna czy nie mozna łączyc tych dwoch szczepionek(ospy i pneumokoków) ale mam jakies złe przeczucia
Moja lekarka powiedziała, ze mozna -ale nie do konca jej ufam. Wypisujac recepte na pneumokoki zapytała mnie czy wole szczepic tanszym pneumo23 czy drozszym prevenarem? Zdziwiło mnie to i zapytałam czy cos sie zmieniło w składzie pneumo23 bo przeciez wszystkie informacje jakie ja mam na temat tej szczepionki, zalecaja ja dopiero po 2 roku zyciaNa co lekarka: " no chyba tak. W takim razie wypisze prevenar..."
Moze miała jakis gorszy dzien i była rozkojarzona?
Wprawdzie nigdzie nie znalazłam informacji o tym czy mozna czy nie mozna łączyc tych dwoch szczepionek(ospy i pneumokoków) ale mam jakies złe przeczucia
Moja lekarka powiedziała, ze mozna -ale nie do konca jej ufam. Wypisujac recepte na pneumokoki zapytała mnie czy wole szczepic tanszym pneumo23 czy drozszym prevenarem? Zdziwiło mnie to i zapytałam czy cos sie zmieniło w składzie pneumo23 bo przeciez wszystkie informacje jakie ja mam na temat tej szczepionki, zalecaja ja dopiero po 2 roku zyciaNa co lekarka: " no chyba tak. W takim razie wypisze prevenar..."
Moze miała jakis gorszy dzien i była rozkojarzona?
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
MADZIX az sprawdzilam jak to bylo u nas..wiem ze Niemczech sa chyba troche inne kalendarze szczepien ale i tak PREVENAR mieslismy nie ze szczepionka przeciw ospie tylko z INFARIXEM (6 w 1)
a przeciw ospie po 2 mcach razem z rozyczka, swinka itd...
a przeciw ospie po 2 mcach razem z rozyczka, swinka itd...
madzix
Fanka BB :)
Dzieki Susu za sprawdzenie.
Niestety nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na trapiace mnie pytanie
Nawet na stronie Prevanaru, gdzie wymieniaja wiele szczepionek z którymi mozna łączyc pneumokoki, nie pojawia sie ospa wietrzna. Wysłałam wiec zapytania do obu producentów szczepionek-niech w tej kwestii wypowiedza sie ich eksperci
Ja musze miec pewnosc zanim zaszczepie Marte, ze to jej nie zaszkodzi.
Jesli do wtorku nie dostane odpowiedzi to powstrzymam sie ze szczepieniem przeciw ospie a do pielęgniarki zaniosę tylko Prevenar. Ale prawda jest taka,ze wolałabym tak nie robic, bo u nas na osiedlu własnie zaczeła panowac ospa(co nietypowe bo szczyt zachorowan z reguły przypada na marzec)
Przepraszam ,ze tak was zanudzam tym jednym tematem. Juz koncze;-)
Niestety nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na trapiace mnie pytanie
Nawet na stronie Prevanaru, gdzie wymieniaja wiele szczepionek z którymi mozna łączyc pneumokoki, nie pojawia sie ospa wietrzna. Wysłałam wiec zapytania do obu producentów szczepionek-niech w tej kwestii wypowiedza sie ich eksperci
Ja musze miec pewnosc zanim zaszczepie Marte, ze to jej nie zaszkodzi.
Jesli do wtorku nie dostane odpowiedzi to powstrzymam sie ze szczepieniem przeciw ospie a do pielęgniarki zaniosę tylko Prevenar. Ale prawda jest taka,ze wolałabym tak nie robic, bo u nas na osiedlu własnie zaczeła panowac ospa(co nietypowe bo szczyt zachorowan z reguły przypada na marzec)
Przepraszam ,ze tak was zanudzam tym jednym tematem. Juz koncze;-)
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
A My juz po ostatnim szczepieniu (błonica- tezec- krztusiec)
Zosia troszke połakiwała, mam nadzieje ze nie dostanie gorączki.
Zosia troszke połakiwała, mam nadzieje ze nie dostanie gorączki.
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
a mi lekarz odradzil szczepienia szymka na ospe tzn. nie powiedzial kategorycznie NIE ale pogadalismy sobie chyba z 40 minut ( a tylko po recepte pojechalam) i kazal mi sie zastanowic i podjac decyzje no i nie bedziemy szczepic
moze faktycznie to za duzo dla tegiego malca szepienia podstawowe, pneumokoki rotawirusy i jeszcze ospa ktora jest najbardziej łągodna chorobą do przejscia jedynie upierdliwą no ale nie zostawia zadnych powikłań.
powiedzial ze jak koniecznie chce go szczepic bo czuje potrzebę poczucia bezpieczeństwa to mogę pomyśleć o spesie i o szczepionce przeciw kleszczom aby zaszczepic go w listopadzie.
moze faktycznie to za duzo dla tegiego malca szepienia podstawowe, pneumokoki rotawirusy i jeszcze ospa ktora jest najbardziej łągodna chorobą do przejscia jedynie upierdliwą no ale nie zostawia zadnych powikłań.
powiedzial ze jak koniecznie chce go szczepic bo czuje potrzebę poczucia bezpieczeństwa to mogę pomyśleć o spesie i o szczepionce przeciw kleszczom aby zaszczepic go w listopadzie.
reklama
miedzy 16 a 18 mesiącem życiajuz calkiem zglupialam kiedy powinno sie robic ostatnie obowiazkowe szczepienie gdzie jest ksztusiec miedzy innymi
Podziel się: