reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

Noi my też już po szczepieniu Maciuś też był dzielny :-)pierwszych dwóch nawt nie poczuł,dopiero przy trzeciej się rozpłakał ale tylko na chwilkę.A okazało się że nie muszę już płacić za tę dodatkową szczepionkę bo ona już jest darmowa od kwietnia noi obowiązkowa.

reklama
Dostalam sie w koncu do naszej pediatry i ona mi odradzila rotawirus. Bylam baaardzo zdziwiona, ale ona mi powiedziala ze do niej w ciagu roku trafia ok 2 dzieciaczkow zarazonych rota i nie kazdy przypadek wymaga leczenia szpitalnego. Zreszta tak po ludzku powiedziala mi ze ma 1,5 roczna wnuczke, ktorej mama tez jest pediatra i tez nie szczepilyby jej. wiec uwierzylam i narazie tylko pentaxim i pneumo :tak:

A my jutro na szczepienia Filipka....juz trzecie....tak sie martwię jak tym razem to zniesie :-:)zawstydzona/y:

Mysia, ale Wam to szybko idzie :confused:
Ja dopiero na trzecie szczepienie w dzień skończenia przez Oliwkę 5 miesięcy, czyli za 6 dni.

Kasiad my mamy regularnie co 6 tygodni szczepienia, pierwsze było 29 marca, później 10 maja i teraz na 21 czerwca....jakoś tak szybko leci, że sama nie wiem kiedy i już następne..no i nie mieliśmy żadnych opóźnień spowodowanych chorobami..:tak::tak:

U nas też trzecie szczepienie jak mały będzie miał 5 miesięcy i 4 dni.Szczepionka z NFZ.

Ala też z NFZ jak bedzie miała 4 miesiące i 10 dni,równo co 6 tyg.tym razem HiB będziemy mieć za darmo;)

reklama
no i we wtorek 26-06 mamy ostatnie szczepienie i dłuuuuga przerwa. czas aby nazbierac na inne szczepionki :tak:

Do góry