reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

reklama
Ja nie szczepie małego ani na pneumokoki, ani na rotawirus...:no:
Nie pamiętam dokładnie gdzie usłyszałam informację na temat tych szczepień, ale na pewno w telewizji, bodajże wiadomościach kiedyś (jakoś na początku roku)... mówiono,ze te szczepionki są dobre na teraz, na wirusy i bakterie, które są obecnie...a szczepionki nie w pełni teraz na dzidzie działają, bo są skuteczne dopiero po wszystkich dawkach:tak::tak: a za 2-3 lata, będą nieużyteczne w organizmach naszych dzieciaczków, bo wirusy tak sie zmutują,ze te obecne szczepienia nie będą już działać...:no::no: to wypowiadał sie jakich naukowiec,który pracuje nad różnymi szczepionkami i sam mówił,ze taki jest teraz postęp w rozwoju "brudactw", ze oni sami nie nadążają za udoskonalaniem leków :baffled::dry: To w większości jest nabijanie kasy dla producentów tych szczepionek...

A my dziś byliśmy na szczepieniach...Fili byłą BARDZO grzeczny, nawet nie zapłakał...oczywiście przestaliśmy 1,5h w kolejce, ale na szczęście spał, później nawet nie pisnął jak pani go ukuła..a jak przyjechaliśmy to spał dwie godzi, zjadł, pobawił sie z godzinkę i znowu zasnął na dwie..:-):-)

mysia23 ja dokladnie niewiem jak to jest z tymi szczepionkami ale u nas pneumokoki sa obowiazkowe a rotawirusy tez ,rotawirusow sie chyba boje najbardziej bo latwo jest sie nimi zarazic tak jak Jenni podlapala to w szpitalu od innego dziecka

lil kate za jedną dawkę płacę 285 złotych... koszmar ze to tyyle kosztuje :-( ale jeszcze jak byłam w ciąży stwierdziliśmy z mężem że na zdrowiu nie będziemy oszczędzać. a co do cen to jak pierwszy raz szczepiliśmy wiektorię heksą to nie wiedzieliśmy i kupiliśmy szczepionkę w aptece i wydaliśmy 227zł potem okazało się ze w punkcie szczepień zapłacilibyśmy za nią 150 wiec poprostu koszmar ile apteki potrafią zrobić narzutu .wiec teraz przy rotawirusach nawet nie sprawdzałam ile by mnie to kosztowało a aptece...:no:

Gosia, usg bioderek nie jest takie straszne. Nasza Tosia w ogole nie płakała. A trwało to może 5 minut...

sawa13 ja za pierwsza szczepionke hexa ez placilam 227zl ale za druga juz tylko 130 i pani w aptece powiedziala ze pierwsza ma drogie kombinacje idlatego taka cena tylko zastanawiam sie ile razy jeszcze bedziemy sie szczepic skoro w jednej jest 6 szczepionek??

wiesz cos o tym??

Ja miałam dziś iść z Oliwką do szczepienia. A przynajmniej mi się tak zadawało, bo okazało się, że miałam iść wczoraj i przegapiłam. Zadzwoniłam do przychodni i wyznaczyły mi kolejną datę - 16 maja w środę. Może to i dobrze, bo wyjeżdżamy na weekend do Warszawy, jeszcze coś podłapałaby po tym szczepieniu :confused: wiadomo, jak to w trasie.

W hexa jest jeszcze wzw B i nie w kazdej dawce stad roznica ceny :tak: Makrel byla szzcepiona pentaximem bo juz wczesniej miala wzw b jak nie mozna byl calej reszty podac (antybiotyk).

reklama
Do góry