siwaq to raczej nie przeszkadza że szczepionka będzie trochę później ja idę na pierwsze szczepienie w piątek córcia bedzie miala wtedy równe 2 miesiące mała była chora i nie mogła mieć szybciej więc myślę ze te pare dni nie przeszkadza
reklama
Moj synek ma przełożone szczepienia na następny tydzień ponieważ za mało przybyl na wadze:-(. Będę go szczepić szczepionkami acelularnymi. My mamy je darmowe ponieważ mam takie zaświadczenie od neurologa. Oprócz tego dodatkowo napewno rotawirusy i może w przyszłości pneumokoki, a wszystko to ze względu na to że Maliczek urodził się z zapaleniem płuc i isnieje prawdopodobieństwo wylądowania w szpitalu a tam bardzo łatwo te choróbska złapać.
iwona85cz
Fanka BB :)
Ja wczoraj byłam z Domisiem na szczepieniu dramat ... miał 3 wkłucia, w jedną i drugą nóżkę i w rączkę (no chyba żebym zapłaciła 170zł to wtedy dostał by wszystko w jednej ... co za kraj, żeby trzeba było płacic za to zeby dziecko nie cierpiało
). Lekarz powiedział że Dominik jest przekarmiony i muszę zacząc dawac mu smoczka (ale przeciez dziecko od urodzenia jest ciągle tylko na piersi i to chyba dobrze że duzo je
).

iwona85cz Wiktoria też dostała w piątek takie 3 zastrzyki no albo 150zł za te w 1 masakra wogóle żeby kłuć takie maluszki. Zdziwiłam się że lekarz ci powiedział że mały jest przekarmiony. Wiem że można dziecko przekarmić karmiąc butelką ale z piersi przecież zawsze mówią by karmić na żądanie a może się myle niewiem juz sama wtedy jak to jest ja mala karmie gdy jest glodna i tez tylko piersia
iwona85cz
iwona85cz Wiktoria też dostała w piątek takie 3 zastrzyki no albo 150zł za te w 1 masakra wogóle żeby kłuć takie maluszki. Zdziwiłam się że lekarz ci powiedział że mały jest przekarmiony. Wiem że można dziecko przekarmić karmiąc butelką ale z piersi przecież zawsze mówią by karmić na żądanie a może się myle niewiem juz sama wtedy jak to jest ja mala karmie gdy jest glodna i tez tylko piersia
Nie no trzeba emigrowac z tego kraju ... bo jeśli dziecko ma cierpiec, no chyba że zapłaci się 170zł to juz jest dramat. Jestem tak wkurzona że szok. A za te 170zł przecież można dziecku nakupic dużo fajnych ubranek ... nie wspominając już o pampersach itd.

Indygo
Ja zaszczepiłam małą szczepionką 5w1 bo pediatra powiedziała że te refundowane są gorszej jakości i gorzej tolerowane przez dziecko Płakała podczas szczepienia:-( ale czuje się dobrze. Na inne się nie zdecyduję, może na pneumokoki ale to przed pójściem do przedszkola.
SoszkA_KrK
Zaangażowana w BB
coraz bardziej mecza te dzieciaczki i wymyslaja pelno zbednych nowosci kazdy lekarz mowi co innego wszdzie co innego oadzaja a rodzice glupieja bo nie wiedza na co sie decydowa by bylo jak najlepiej. chcialabym zeby w koncu nasza kochana służba zdrowia sie okreslila zebysmy naprawde mieli swiadomosc co jest lepsze dla dziecka a tu tyle ile lekarzy to tyle opini

reklama
Podziel się: