reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

reklama
Przecież amantadya była już testowana w Meksyku. To raz . A dwa ruszyły już oficjalne badania w Polsce, problem mają tylko ze znalezieniem odpowiedniej ilości chętnych.
w Danii też badają.
Dla mnie każdą konferencje tego grona naukowców dyskwalifikuje mówienie o wdychaniu własnych spalin z maseczek, podważanie śmiertelności spowodowanej przez COVID-19 i powielaniu innych bzdur. Mam nadzieje, że ci ludzie odpowiedzą za głoszenie takich pseudonaukowych teorii.

A dlaczego uważasz, że to bzdury?
Z doświadczenia. Parę kółeczek po internetowych kretynstwach i wiesz jakim językiem się tacy ludzie posługują, jaka retoryką.
Nawiasem mówiąc nie zestawiał abym Żydów z panią Krysia. Żydzi to wylęgarnia wybitnych jednostek. W bardzo dużej części oni pchają świat naprzód i to im zawdzięczasz wysoko zaawansowane technologie.

Z doświadczenia. Parę kółeczek po internetowych kretynstwach i wiesz jakim językiem się tacy ludzie posługują, jaka retoryką.
Nawiasem mówiąc nie zestawiał abym Żydów z panią Krysia. Żydzi to wylęgarnia wybitnych jednostek. W bardzo dużej części oni pchają świat naprzód i to im zawdzięczasz wysoko zaawansowane technologie.
Ja nie podważam ich osiągnięć. Jednak decyzję o szczepieniu zwłaszcza w ciąży chciałabym jednak podjąć nie tylko na podstawie faktu, że Żydzi to zrobili. Tym bardziej, że ze strony lekarzy słychać różne opinie (i nie mówię tylko o tych że stowarzyszenia).

Nie wiem skąd u wielu takie święte przekonanie, że szczepienia są na 100% bezpieczne. I, że nie powtórzy się np. Scenariusz ze świńskiej grypy.

Ja nie twierdzę, że one są złe. Ale daleka jestem od brania za pewnik, że są bezpieczne.

@frez.ja1987 nie przegadasz proszczepionkowcow. Widać wystarczy przejść kilka kółek w internecie i wie się wszystko. Nikt nawet nie pomyśli o tym, że w tym co mówią może być jednak ziarenko prawdy.
A antyszczepionkowców da się przegadać?
akurat proszczepionkowcy bazują na wiedzy naukowej, opiniach naukowców (mogących wykazać się dużym dorobkiem naukowym), a antyszczepionkowcy na teoriach spiskowych z internetu.
Zresztą bardzo podziękujemy negującym szczepienia na jesieni. Cieszę się, że ja i moi bliscy są już zaszczepieni. Jak urodzę, to mam nadzieje, że szczepionka będzie również dostępna dla dzieci młodszych, niż 12 lat. Covid jest straszną chorobą i zrobię wszystko, żeby nikt z moich bliskich na nią ponownie nie zachorował.

reklama
A antyszczepionkowców da się przegadać?
akurat proszczepionkowcy bazują na wiedzy naukowej, opiniach naukowców (mogących wykazać się dużym dorobkiem naukowym), a antyszczepionkowcy na teoriach spiskowych z internetu.
Zresztą bardzo podziękujemy negującym szczepienia na jesieni. Cieszę się, że ja i moi bliscy są już zaszczepieni. Jak urodzę, to mam nadzieje, że szczepionka będzie również dostępna dla dzieci młodszych, niż 12 lat. Covid jest straszną chorobą i zrobię wszystko, żeby nikt z moich bliskich na nią ponownie nie zachorował.
A skąd przekonanie, ze Ci którzy nie chcą się szczepic lub mają wątpliwości wiedzę czerpią tylko z internetu i teorii spiskowych?
To się nazywa ignorancja. I jeżeli wierzysz, ze szczepienie uchroni Cię przed zachorowaniem to się mylisz.
Ja miałam wątpliwa przyjemność zaszczepić się "tylko" na grype. Zrobiłam to pierwszy i ostatni raz. I tu wiedzę opieram na swoim doświadczeniu a nie teoriach spiskowych.
Szanuję to, że ktoś chce się szczepic i nie namawiam aby tego nie robił. I tego samego oczekuje od innych aby szanowali moją decyzję a nie wyzywali od antyszczepow.

Do góry