Na pewno masz rację, bo już moja połozna na SR mówiła nam, że jest problem i są "zastoje" w dostępności engerixu. ALe szczerze mówiąc nie przypuszczalam, że aż takie:/ Od jutra zaczynam poszukiwania na Śląsku, jak tylko dowiem się czegos konkretnego napiszę Wam tutaj. Byle by zdążyć do kwietnia...
reklama
Justi83
Fanka BB :)
Jest jeszcze Hepavax - R ją dostał.. 2 dawkę jak się przeprowadziliśmy dostał niestety Euvax.. U na sw szpitalu we wrzesniu córeczka koleżanki dostała Euvax, a już w listopadzie drugiej koleżanki dostała Engerix właśnie. Dzis będę wiedziała na 100% czy podają Euvax..
slodziutka_e
Również jestem za NIE ... przepraszam że Wam się wcinam w temat.. ale macie jeszcze czas więc warto poczytać na ten temat. Zgłębić wiedzę i wiedzieć czy szczepić czy nie.. A jesli szczepić to na co. I jakimi szczepionkami. Na pewno nie skojarzonymi!!!!!!! Więcej info mogę poprzesylaś na maila.. ale warto poczytać choćby tutajhttps://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/sa-rodzice-ktorzy-wogole-nie-szczepia-4348/Kurdę, zeżarło mi cały wpis!
Ja mówię NIE szczepieniom mojego dziecka. Zgłębiam wiedzę na ten temat od dawna. Szczepienia mają zarówno wady jak i zalety ale w moim przekonaniu więcej wad.
nati - nie oburzaj się, każdy ma prawo decydować o własnym życiu i swojego dziecka takze. Nie uwazam że państwo obligatoryjnie wie co jest dla mnie dobre a co nie. Co powiesz na niekompetencję lekarzy, którzy pozwalają na zaszczepienie dziecka urodzonego w zamartwicy na zaszczepienie w 1dobie WZWb i gruźlicę mimo, że jest ZAKAZ by szczepić dzieci w takim stanie i tego typu powikłaniach neurologicznych, bo grozi to nieodwracalnymi konsekwencjami???
Wiem, nie do ciebie pretensje.
Każdy człowiek ma wolną wolę i pewne prawa i swobody obywatelskie, ja ze swoich praw zamierzam korzystać i wychowaywać dzieckoze swoim stanemprzekonań. Nie uważam by Państwo miało słusznośc w zmuszaniu mnie do robienia rzeczy złwaszca gdy nie ma pewności że działa słusznie (ja w wielu kwestiach jestem pod prąd). Nie zamierzam "załatwiać sobie" papierów u lekarza itp, bo nie jest to potrzebne. W szpitalu wystarczy zaznaczyć w karcie przyjęcia, że się odmawia szczepień a potem pilnować (np kartka na łóżeczku dziecka "nie szczepić") a następnie w przychodni oboje rodzice składają wniosek z podpisami, że nie wyrażają zgody na szczepienia dziecka. To dla sanepidu i koniec. I co siła mnie zmuszą bym dziecko szczepiła? Jak uznam że potrzeba to podejmę decyzję, natomiast nie zamierzam od początku katować małego organizmu dawkami wirusów pełno i bezkomórkowych.
Wrzucam kilka linków dla zaintersewoanych:
Szczepienia.info - Twoje centrum informacyjne o szczepieniach
nie szczepimy :: - tu sie trzeba zarejestrować - dla tych co chcą szczepić i nie chcą.
http://www.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/2009/Sz_2009.pdf
FRECH
rtęć a szczepienia? - Dobry poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Więcej info mogę przesłać na maile. Proszę o pw..
Ale tutaj widzę koleżanką podała kilka przydatnych linków. Mogę wysłać też fany filmik dr Majewskiej. Więc zachęcam do zgłebienia tematu.
Dodam że ja swojej córeczki nie szczepiłam na ŻADNĄ SZCZEPIONKĘ nawet na gruźlicę w pierwszej dobie życia i wzw
Pozdro Edyta
u mnie w szpitalu nie szczepią ani euvaxem ani hepavaxem czy czymś takim, mają engerix i jeszcze jedną niby lepszą szczepionkę.
słodziudka podziwiam Cię za odwagę, ja wiem ze to słuszne nie szczepić, dużo na ten temat czytalam/ogladalam, ale gdzies w glebi sie boje... a czasu coraz mniej mi zostało
słodziudka podziwiam Cię za odwagę, ja wiem ze to słuszne nie szczepić, dużo na ten temat czytalam/ogladalam, ale gdzies w glebi sie boje... a czasu coraz mniej mi zostało
slodziutka_e
Morgaine - to nie odwaga tylko wiedza. A im więcej czytam tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że dobrze robię. Naprawdę. Znam wiele już osób których dzieci mają po 7-10 lat chodzą do przedszkola, szkoły i są zdrowe, chorują rzadziej jak ich rówieśnicy. Jedna z córeczek mamy która nie zaszczepiła zachorowała jak cała klasa jej zachorowała na ospę i ona też.. i co? Po antybiotyku jej przeszło i jest dalej zdrowa.Ospe przeszła łagodnie. Poczytaj to.. jesli masz czas. Więcej info na pw.. jak podasz maila.
http://astral-projection.blog.onet.pl/SZCZEPIONKI-ZABIJAJA-badzmy-sw,2,ID418422036,n
blog człowieka który jest zastraszany, któremu grożą bo głośno mówi na tematy które niektórym nie pasują
i jeszcze to..
SZCZEPIONKA CIĘ ZABIJE - lekarze ostrzegają - Astral Projection - o sprawach zakazanych i zapomnianych... - Onet.pl Blog
http://astral-projection.blog.onet.pl/SZCZEPIONKI-ZABIJAJA-badzmy-sw,2,ID418422036,n
blog człowieka który jest zastraszany, któremu grożą bo głośno mówi na tematy które niektórym nie pasują
i jeszcze to..
SZCZEPIONKA CIĘ ZABIJE - lekarze ostrzegają - Astral Projection - o sprawach zakazanych i zapomnianych... - Onet.pl Blog
Ostatnia edycja:
U
użytkownik 838
Gość
Lista szczepionek zawierajace rtec i te prawdopodobnie bez rteci:
Rtęć w szczepionkach | Żyj zdrowo i ciesz się życiem!
Rtęć w szczepionkach | Żyj zdrowo i ciesz się życiem!
slodziutka_e
Chciałam się przywitać. Dzień dobry. Jestem mamą po szczepionkowych przejściach. Mój blog parę razy był tu cytowany, więc czas się przywitać i wyjaśnić sprawę. Nie każde dziecko nadaje się do szczepień. Moje nie, ale dowiedziałam się o tym zbyt późno, gdy było po fakcie, a dziecka układ neurologiczny został spustoszony przez Infanrix Hexa.
Teraz bardzo dużo wiem na temat szczepień i chętnie się podzielę tą wiedzą z innymi mamami, by ich dzieci miały większą szansę by nie doznać NOPa. Jest to wiedza, którą powinien dzielić się lekarz, ale w większości wypadków nie robi tego, czego dowodem jest moje dziecko źle zdiagnozowane i źle zakwalifikowane do szczepień.
Pozdrawiam cieplutko.
Zachęcam do pogaduszek z tą mamusią.
Edit: pisze na https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/sa-rodzice-ktorzy-wogole-nie-szczepia-4348/
lub https://www.babyboom.pl/forum/przedstawiam-sie-f122/antyszczepionkowa-mama-wita-50177/
skorupko - z mojej wiedzy wynika, że przy przyjmowaniu do szpitala, gdy są wypełnianie dokumenty przez położną/lekarza nalezy zwrócić uwagę by zaznaczono/zapisano, że nie wyrazasz zgody na szczepienie dziecka. Warto też na łóżeczku dziecka nakleić karteczkę z napisem "nie szczepic", no i raczej pilnować malucha, byc przy badaniach. Różnie to w szpitalach bywa, w jednych respektują bedą Cię na siłe przekonywac itp. Jako argument warto podac, że chcesz odroczyć szczepienia do momentu konsultacji ze swoim lekarzem.
Tu na tym forum:nie szczepimy :: (trzeba sie zarejestrowav) znajdziesz duzo przydatnych infromacji. Mozna też zadzwonic do danego szpitala i zapytac jakie mają stanowisko i czy będę respektowac Twoje stanowisko.
Tu na tym forum:nie szczepimy :: (trzeba sie zarejestrowav) znajdziesz duzo przydatnych infromacji. Mozna też zadzwonic do danego szpitala i zapytac jakie mają stanowisko i czy będę respektowac Twoje stanowisko.
reklama
skorupko - z mojej wiedzy wynika, że przy przyjmowaniu do szpitala, gdy są wypełnianie dokumenty przez położną/lekarza nalezy zwrócić uwagę by zaznaczono/zapisano, że nie wyrazasz zgody na szczepienie dziecka. Warto też na łóżeczku dziecka nakleić karteczkę z napisem "nie szczepic", no i raczej pilnować malucha, byc przy badaniach. Różnie to w szpitalach bywa, w jednych respektują bedą Cię na siłe przekonywac itp. Jako argument warto podac, że chcesz odroczyć szczepienia do momentu konsultacji ze swoim lekarzem.
dzięki trzeba jakąś ładną karteczkę teraz wykombinować na łóżeczko
Podziel się: