reklama
Rozwiązanie
Prosze poczytaj :Witam. Nie wiem w jakim forum bym mogła zadać to pytanie. Czy któraś z Was może mi wyjaśnić co to jest pecherzyk ciążowy? Stwierdzono u mnie przez ginekologa, że jest we wczesnej ciąży. To moja pierwsza ciąża i niezbyt znam się na tym.
Link do: Pęcherzyk ciążowy
Jestes po prostu na poczatku ciąży, za jakis czas zamiast pęcherzyka zobaczysz juz zarodek [emoji6]
Spokojnej ciąży[emoji6]
To ja mialam ciaze z takiej "bujdy"Czytałam że to bujda
reklama
1
185097
Gość
Jeszcze nie panikuj bo to dopiero 2 cykl, a biorąc pod uwagę to ze masz juz dziecko to na pewno kwestia kilku cykli i Ci sie uda. Z pierwsza ciaza mialas jakies problemy aby zajsc?To 2cykl ale z pierwszym dzieckiem było ponad 1rok
1
185097
Gość
To moze warto powiedziec swojemu lekarzowi ze sie staraszTak mam zaspol policystycznych jajników
Ja o pierwszą ciąże starałam się pół roku. Przy drugiej zaszłam w pierwszym miesiacu starań. Ja wierze w kalendarzyk i jeśli umiesz sobie właśnie sama sprawdzic czy masz szyjke miękką, rozpulchniona i temperatura ciała podobno też jest ważna, chyba lekko podwyższona to myślę, że 100% to nigdy nie ma pewności ale przynajmniej 80% na pewno że ta owulacja u Ciebie jest Plemniki żyją kilka dni w drogach rodnych.
Bobba za bardzo się nakręcasz, a to nie pomaga. Musisz odpuścić, bo jak będziesz tak do tego podchodzić jak w postach, które zakładałaś jeden za drugim po poprzedniej owulacji, to szybko nie zajdziesz. Uwierz, że wiem co piszę, bo sama o drugie dziecko starałam się 1,5 roku, a nie miałam takich problemów z jajnikami.
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Jesli chodzi o temperature to takie zmierzenie wyrywkowe w czasie domniemanej owulacji nic nie da.Ja o pierwszą ciąże starałam się pół roku. Przy drugiej zaszłam w pierwszym miesiacu starań. Ja wierze w kalendarzyk i jeśli umiesz sobie właśnie sama sprawdzic czy masz szyjke miękką, rozpulchniona i temperatura ciała podobno też jest ważna, chyba lekko podwyższona to myślę, że 100% to nigdy nie ma pewności ale przynajmniej 80% na pewno że ta owulacja u Ciebie jest Plemniki żyją kilka dni w drogach rodnych.
Poza tym jesli chodzi o podstawową temperature w czasie owu to ona zazwyczaj spada, nie wzrasta.
E
Ewka34
Gość
Ja tez wierze w kalendarzyk itd mierzac kilka lat temp , wychwycilam kiedy jest owulka,no i po pierwszym dziecku mialam bole owulacyjneJa o pierwszą ciąże starałam się pół roku. Przy drugiej zaszłam w pierwszym miesiacu starań. Ja wierze w kalendarzyk i jeśli umiesz sobie właśnie sama sprawdzic czy masz szyjke miękką, rozpulchniona i temperatura ciała podobno też jest ważna, chyba lekko podwyższona to myślę, że 100% to nigdy nie ma pewności ale przynajmniej 80% na pewno że ta owulacja u Ciebie jest Plemniki żyją kilka dni w drogach rodnych.
Takze @Bobba11 cierpliwosci dziewczyno bo gdy u mnie byla owulka i starania, nic z tego nie wyszlo.. a wyszlo wtedy gdy przestalam o tym myslec
reklama
Jeśli chcesz w przybliżeniu wyznaczyć czas owulacji, to ja też polecam mierzenie temperatury(ale przez cały cykl) i obserwacje śluzu. Tylko to nie jest "kalendarzyk", z tego się właśnie biorą mity na temat metod objawowo-termicznych... Poczytaj o metodzie Rotzera albo np. angielskiej. To jest dokładniejsze niż samo sprawdzanie szyjki, której położenie/twardość często ciężko określić.