reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szansa na ciążę

Jeśli twoje cykle są nieregularne, to trudno dokładnie określić, czy jesteś w ciąży na podstawie kalendarza. Najlepszym sposobem, aby dowiedzieć się, czy jesteś w ciąży, jest wykonanie testu ciążowego. Testy ciążowe można zazwyczaj przeprowadzać po upływie około 10-14 dni od stosunku, który mógł prowadzić do zapłodnienia.

reklama
Hey dziewczyny , okres miałam 27. 10 przy cyklach 28 dniowych. W czwartek 10 miałam śluz z nitkami krwi , tak miewam czasem w okolicach owulacji. Zdziwiło mnie jedynie ze ból owulacyjny i test owu był pozytywny w niedziele 17 dc . Oczywiście sex bez zabezp był i w czwartek i w niedziele . Zastanawiam się czy któraś miała podobnie i czy zaowocowało to maluszkiem :) ?

Hey dziewczyny , okres miałam 27. 10 przy cyklach 28 dniowych. W czwartek 10 miałam śluz z nitkami krwi , tak miewam czasem w okolicach owulacji. Zdziwiło mnie jedynie ze ból owulacyjny i test owu był pozytywny w niedziele 17 dc . Oczywiście sex bez zabezp był i w czwartek i w niedziele . Zastanawiam się czy któraś miała podobnie i czy zaowocowało to maluszkiem :) ?
Robisz testy owu przez cały cykl ?

Hej dziewczyny. Po raz pierwszy spóźnia mi sie okres 4 dni i robilam test i nic nie widze. Czysty. Czy może być możliwość że mam za niska tą bete i nie wykrył?? I nie zbiera mi sie ma okres wogole. Czy ktoras tak z was miała ze nie bylo tej wymarzonej kreseczki a pozniej bach była?? Bardzo bym chciala żeby byla fasolka.

Hej dziewczyny. Po raz pierwszy spóźnia mi sie okres 4 dni i robilam test i nic nie widze. Czysty. Czy może być możliwość że mam za niska tą bete i nie wykrył?? I nie zbiera mi sie ma okres wogole. Czy ktoras tak z was miała ze nie bylo tej wymarzonej kreseczki a pozniej bach była?? Bardzo bym chciala żeby byla fasolka.
A potwierdzałaś jakoś owulację?
Kiedy był ostatni stosunek?

Cześć Dziewczyny, proszę o poradę. Jestem tu pierwszy raz i pewnie tego typu pytania już się pojawiały, ale powiedzcie proszę co sądzicie.
Od ponad roku staramy się z mężem o dziecko, niestety bezskutecznie. Ostatnie cykle mam w miarę regularne - 33 dni. Natomiast tym razem plamienie (zawsze zwiastujące miesiączkę) pojawiło się w 29 dniu, po czym krwawienie miesięczne nie nastąpiło. Bardzo mnie to zdziwiło. Po kilku dniach zaczęły pobolewać mnie piersi, mam bardzo delikatne skurcze w dole brzucha, ale krwawienia nie ma. Nie ukrywam, że pojawiła się nadzieja, że może w końcu się udało, ale czy słusznie? Bardzo proszę o odpowiedź. Dziś jest 37 dzień cyklu, boję się robić test, tyle razy było rozczarowanie. O niczym innym przez ostatnie dni nie myślę :(

Cześć Dziewczyny, proszę o poradę. Jestem tu pierwszy raz i pewnie tego typu pytania już się pojawiały, ale powiedzcie proszę co sądzicie.
Od ponad roku staramy się z mężem o dziecko, niestety bezskutecznie. Ostatnie cykle mam w miarę regularne - 33 dni. Natomiast tym razem plamienie (zawsze zwiastujące miesiączkę) pojawiło się w 29 dniu, po czym krwawienie miesięczne nie nastąpiło. Bardzo mnie to zdziwiło. Po kilku dniach zaczęły pobolewać mnie piersi, mam bardzo delikatne skurcze w dole brzucha, ale krwawienia nie ma. Nie ukrywam, że pojawiła się nadzieja, że może w końcu się udało, ale czy słusznie? Bardzo proszę o odpowiedź. Dziś jest 37 dzień cyklu, boję się robić test, tyle razy było rozczarowanie. O niczym innym przez ostatnie dni nie myślę :(
Idź na bete, wynik najpewniejszy ;) może być ciąża , a może to plamienie o którym piszesz to była spóźniona owulka. Powodzenia ;)

reklama
Idź na bete, wynik najpewniejszy ;) może być ciąża , a może to plamienie o którym piszesz to była spóźniona owulka. Powodzenia ;)
Hmm...chyba nie, 14dc byłam na monitoringu w klinice i były 3 spore pęcherzyki ( jestem na stymulacji Aromekiem, 2 cykl). Niedługo idę po test na początek, zobaczymy, trochę się stresuję,że będzie jak zwykle, ale wiem juz,ze trzeba zrobić,żeby nie być w złudnej nadziei 😊 Dziękuję 🥰

Do góry