reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Ja już mam kilka par spioszków i rampersów z takimi rękawkami do wywijania:) Tez mysle że sie lepiej sprawdzą . A zreszta nie wszystkie dzieci sie drapią , a skarpeteczki też mogą posłuzyć , napewno trudniej je ściągnąć ...

reklama
te łapki niedrapki są takie słodziutkie:tak::tak::tak:
tylko też właśnie słyszałam że dzidzie je sobie ściągają, ale zawsze tą parę czy dwie w domku można mieć:-)

Ja mialam te niedrapki i maly nie sciagal. Uzywalam je chyba tylko przez pierwszy miesiac puzniej juz sie dziecko tak nie drapie. A w pierwszym miesiacu to jeszcze dziecko nie jest na tyle ruchliwe zeby je sobie sciagnac. No niewiem przynajmniej moj sobie nie sciagal. Takie spiochy z zawijanym rekawkami tez mialam i tez sa super.

a mi dzisiaj kumpelka powiedziała, że gdy ona leżała w szpitalu i założyła swojej córeczce łapki niedrapki położna przyszła i kazała zdjąć. Niewiem dlaczego a kumpela nie potrafi mi powiedzieć, ponieważ mało rzeczy do nie dochodziło po porodzie:-D była tak zaabsorbowana córeczką, że tylko zrozumiała, że ma zdjąć:zawstydzona/y:

hmmm a te niedrapki to dzieci muszą nosić cały czas???? bo nie wiem czy samej dzidzi to będzie wygodnie i czy nie bedzie jej za gorąco:eek:

muszą, nie muszą - nigdzie nie jest napisane, że jest to konieczne. Zakłada się je na pierwsze dni życia. Jak dzidzia ma krótkie pazurki to takie łapki są zbędne.

Hej dziewczyny :) Mam pytanie do już doświadczonych mam, bo zupełnie zgłupiałam w co właściwie ubierać dzidziusia :).
Naczytałam się, ze najlepsze są zestawy body z długim rękawem i śpiochy albo body z któtkim i pajacyk. Ale czy maluszek nie będzie miał wtedy na sobie zbyt wielu warstw - pielucha, body i jeszcze śpiochy ? Moja mama twierdzi, ze najlepszy jest poprostu kaftanik i śpiochy, ale we wszystkich sklepach króluje body więc nic już nie wiem :). Moja córeczka będzie listopadowa, wiec chyba nawet w domu nie będę mogła za bardzo obrać jej w body z długim rękawem i zostawić gołych nóżek.

Proszę napiszcie jakie zestawy najlepiej się sprawdzają, co jest najwygodniejsze dla dziecka a co dla początkującej mamy.

Dzięki, pozdrówki :)

agrafka80 jest jeszcze coś takiego jak pół pajacyki. Wtedy można założyć body z długim rękawkiem i takiego półpajacyka:-)

reklama
Do góry