reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Wierzycie w to, że wcześniejsze kupowanie ciuszków, wózka i innych potrzebnych rzeczy dla malutkiego człowieczka zapeszają ? Mnie też już kusi, żeby kupić coś dzidziusiowi, ale wszyscy z najbliższych mi to odradza i mówią, że to przynosi pecha przed porodem :/
W takim razie, jak się dzidziuś urodzi, mam od razu biegać po sklepach i szukać ubranek ? A znajdę na to czas ? Ach... A co jeśli dzidziuś urodzi się wcześniej?
Ach... Nigdy nie wierzyłam w przesądy, ale fajnie byłoby mieć jakiś ciuszek, który czekałby na dzidziusia i móc patrzeć na niego i wyobrażać sobie, że za niedługo ubiorę maleństwo w małe ubranko :-)

reklama
ja jesli chodzi o buty to od dawna kocham "emu" i bede w ciazy w nich chodzila, mam z reszta niezla artylerie "emu" ze 12 par :X ( nie kupuje oryginalnych emu, bo sa e skory, a ja skory nie nosze niczego co wymagalo cierpienia innego stworzenia) widze ze duza czesc was tez chce "emu". JA POLECAM MOOOOCNOOOO!
kurtka...nie wiem...wie ze hm jest drogi i sie w sumie nie oplaca na ciaze wywalac tyle kasy....ja mam jeszcze z hm taki wiekszy plaszcz ktory napewno bedzie dobry nawet w zaawansowanej ciazy, ale bede wygladala jak baryła a nie kobieta w ciazy :(

co do emu wiecie co wam powiem? kupilam malutkie emu dla dziewczynki, identyczne jakie ma mama :p jak to bedzie dziewczynka to bedziemy razem chodzily :) nie moglam sie powtrzymac :p

haha ja też już kupiłam małe emu dla dziewczynki jak coś :-p nie mogłam się oprzeć... a nawet myśle, że jakby się uparł to i na chłopaka będą :rofl2:

...a jeśli chodzi o zapeszanie to ja w to tak pól na pół... troszeczkę się boję, ale odganiam od siebie złe myśli i powolutku kompletuje. Nie wiem czy za miesiąc np. nie będę leżała w szpitalu (odpukać) czy za ileś... różnie może się stać, a wtedy co zrobię? Jakby się uparł to wszystkiego znajdzie plusy i minusy... czekam, aż się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka i jazda z zakupami haha Musimy myśleć pozytywnie :-)

Załączniki

• 709676984.jpg
    709676984.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 33
haha ja też już kupiłam małe emu dla dziewczynki jak coś :-p nie mogłam się oprzeć... a nawet myśle, że jakby się uparł to i na chłopaka będą :rofl2:

...a jeśli chodzi o zapeszanie to ja w to tak pól na pół... troszeczkę się boję, ale odganiam od siebie złe myśli i powolutku kompletuje. Nie wiem czy za miesiąc np. nie będę leżała w szpitalu (odpukać) czy za ileś... różnie może się stać, a wtedy co zrobię? Jakby się uparł to wszystkiego znajdzie plusy i minusy... czekam, aż się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka i jazda z zakupami haha Musimy myśleć pozytywnie :-)

Wydaje mi się ze to razej chodzi o nasze uczucia, jakby cos poszło nie tak. Trudno, żeby kupowac wszystko po urodzeniu.Albo męzowi to zostawić. Już go widzę z szaleństwem w oczach w sklepie...:-D:-D:-D

nie jest za wcześnie, zwłaszcza, że naprawdę niewiele z nas stać na to, żeby finansowo i fizycznie dać radę w 9 miesiącu chodzić po sklepach, wszystko kompletować na już, składać i rozkładać :) to naprawdę duży wydatek żeby za jednym razem wszystko kupić :) a zostawić mężowi tą przyjemność???? dla niego to męka :)) a dla nas?:D sama przyjemność :)))

Wierzycie w to, że wcześniejsze kupowanie ciuszków, wózka i innych potrzebnych rzeczy dla malutkiego człowieczka zapeszają ? Mnie też już kusi, żeby kupić coś dzidziusiowi, ale wszyscy z najbliższych mi to odradza i mówią, że to przynosi pecha przed porodem :/
W takim razie, jak się dzidziuś urodzi, mam od razu biegać po sklepach i szukać ubranek ? A znajdę na to czas ? Ach... A co jeśli dzidziuś urodzi się wcześniej?
Ach... Nigdy nie wierzyłam w przesądy, ale fajnie byłoby mieć jakiś ciuszek, który czekałby na dzidziusia i móc patrzeć na niego i wyobrażać sobie, że za niedługo ubiorę maleństwo w małe ubranko :-)

Ja zaczynam powoli kupować rzeczy i dostaję trochę od koleżanek, ponieważ nie stać mnie na taki wydatek jednorazowo i to przed rozwiązaniem, wczesniej się powstrzymywałam, ale teraz gdy robię się coraz większa, to powolutku zbieram ekwipunek, zabobonami proszę się nie przejmować:-) buziiii

Wydaje mi się ze to razej chodzi o nasze uczucia, jakby cos poszło nie tak. Trudno, żeby kupowac wszystko po urodzeniu.Albo męzowi to zostawić. Już go widzę z szaleństwem w oczach w sklepie...:-D:-D:-D
Nie wiem czy Mój się nadaje hehehe żartuje:-) Ale ostatnio przy zakupie butów chciał kupić na roczne dziecko... a jak mu pokazywałam ogrodniczki o rozmiarze 56 to zdziwiony, że "przecież za duże będzie!" haha ja już go nie ogarniam czasami :-):rofl2:

Ja tam nie wieze w takie przesady. W pierwszej ciazy jeszcze zanim zaszlam w ciaze to kupowalam ciuszki haha i jakos mi to pecha nie przynioslo. Teraz tak nie szaleje czekam az sie dowiem plec. Jak bendzie dziewczynka to sobie poszaleje z zakupami a jak chlopak to mnie bo wszystko bendzie mial po starszym bracie :-)

piekne sa te emusie! ja mam rozowe wiec chlopcu zrobilabym duza krzywde! :p

reklama
Do góry