reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

barmanka- ja wzielam taki kokos gryka- jest dwustronny jedna strone uzywa sie do roku a pozniej sie przeklada na druga, jest antyodlezynowy, stosowany przy wadach kregoslupa, przepuszcza powietrze, ma sciagane okrycie , ktore mozna wyprac!
Ankzoc Też mam taki materacyk ale zapomniałam zapytać która strona do czego możesz mi wytłumaczyc czy na początek ta twarda czy ta groszkowa???
Wózek wybrałas super ja jeszcze nie wiem bo dostałam za darmo od koleżanki dobry wózek ale dosyć duży (zdjęcie było w wózkach) i mam dylemat czy dokupywać drugi. A kolor sciany przy łóżeczku mam taki sam u Zosi w pokoju:-)

reklama
A co mi tam tez się pochwale moimi zdobyczami(te największe czyli wózek i komoda to mojego męża;-))

Załączniki

• Obraz 156.jpg
    Obraz 156.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 54
  • Obraz 170.jpg
    Obraz 170.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 50
A tu maleńka część moich łowów. Bluzę i buciki mój prawie ośmioletni syn kupił dla swojego braciszka:-)

Załączniki

• Obraz 158.jpg
    Obraz 158.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 55
  • Obraz 159.jpg
    Obraz 159.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 44
A co mi tam tez się pochwale moimi zdobyczami(te największe czyli wózek i komoda to mojego męża;-))
hmmm nie chce Cię martwić ,ale ta komoda to według naszej położnej porażka jeśli chodzi o kąpanie maluszka z tego prostego względu ,ze wanna jest za mała...dziecko się tam po prostu nie zmieści i będziesz musiała na niego bardzo uważać by nie uderzyło główką o ścianę wanienki.

a tak w ogóle to zakupki świetne :)
i brawa dla synka za taki wybór

Komoda ma spełniać głównie funkcje przewijaka do jakiegoś 4-5 miesiąca. Kąpać w niej maluszka będziemy tylko na początku a potem wanienka nakładana na wannę. Mamy już obiecaną od znajomych ,którzy maja prawie roczna córcie. A komoda świetnie mi pasowała do kącika Filipka:-).Taki kaprys ciężarnej:-D

aga- Od urodzenia do 6 miesiąca życia dziecko śpi na stronie kokosowej, później można materac odwrócić na stronę gryczaną. Widziala ten wozeczek ktory dostalas, w sklepach mnostwo jest takich wozeczkow i duzo widuje sie ich na miescie, wydaje mi sie ze sa funkcjonalne, skoro ludzie kupuja te wozki. Dlatego bez sensu jest wydawanie kasy na nowy wozeczek, no chyba ze ten nie bedzie sie sprawdzal!

mamamatysia- sliczny wozek i super zakupy :)

a to moje zakupki dokonane już jakiś czas temu, ale jakoś leżały w komodzie i czekały na skatalogowanie ;-)

dodam, że ogrodniczki, jeansowa kurteczka i spodenki, oraz kurtka zakupione w ciucholandzie :tak: :-)

ech szkoda że ja już prawie wszystko mam zakupione :-( jakieś tylko brakujące rzeczy mi zostały.... i co ja będę robić przez te 2 miesiące? :sorry2: :angry: :angry:

Załączniki

• IMG_1142.jpg
    IMG_1142.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_1140.jpg
    IMG_1140.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_1151.jpg
    IMG_1151.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_1154.jpg
    IMG_1154.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 33
  • page1.jpg
    page1.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 34
Śliczne ubranka barmanko79. Kurcze macie szczęście z tymi ciucholandami. Mi nie udało się znaleźć nic fajnego:-(. Jak byłam w ciąży ze starszym synem to kilka razy trafiłam nawet na ubranka z metkami a teraz....szkoda gadać. Ja tez mam już prawie wszystko brakuje jakiś drobiazgów i leżaczka możne macie jakieś na oku albo już zakupiłyście. Dajcie znać.

reklama
marzeniak świetny wózio...co to takiego bo na zdjęciach dojrzeć nie mogę :p
ślepa jestem jakaś

czy to mothercare my4??

Ostatnia edycja:
Do góry