reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

zapłaciłam 8 euro za 50 sztuk... nie wiem jak w Pl wyglądają ich ceny, tutaj te Tommee są najdroższe :confused:, ale czytałam że bardzo dobre. no i jeszcze Aventa też sobie chwalą mamusie. (ja kupiłam Tommee bo Aventa nie było w tym dużym sklepie gdzie robiliśmy zakupy a nie miałam już siły latać do innego ;-), zresztą i tak dużo produktów kupiliśy w jakiś specjalnych ofertach więc w sumie wyszło ok :tak:)
Aha... Muszę po wypłacie zapytać w aptece (bo chyba można je w aptece kupic?):tak: Kupuję laktator Aventa i sa wkładki gratis, ale wolę dokupić jeszcze trochę.

Miałam nic nie kupować, a kupiłam kocyk, kilka pieluszek tetrowych i kilka ciuszków;-)

reklama
hej
barmanka 79 wiesz mam podobne bardzo zakupy zrobione:)
ale mam ogromny problem z tymi chusteczkami nawilzonymi!!!!!
nie wiem jakie sa dla niemowlat...a jakie dla starzszych przygladalam sie tym opakowaniom i nic nie wyczytalam!!!!!!
prosze o pomoc
czy wszytskei mozna uzywac od 0?
pozdrawiam
i dzieki za pomoc;-)

Wow mamusie widze szalenstwa:szok:Imagination widze ze juz szalejesz na calego..wszystkie ciuszki sa sliczne kobitki:-D Ja tez ostatnio zrobilam takie zakupy jak ty Barmanka (kupilam tez reczniczki, smoczki), i tez kupilam SUDOKREM do pupy:tak:musze wam powiedziec ze nie chce mi sie robic zdjec tego wszystkiego tyle tego mam:szok:ostatnio zauwazylam ze juz wszystko prawie mam, brakuje mi wanienki (chce ta fisher price) kupuje nam przyjaciolka, stylizatora (razem z lozkiem turystycznym kupuje nam brat mojego meza), butelki - laktaor (kupie AVENTu w tym tygodniu), lezaczka (chce ten z fisher prica kupimy na poczatku kwietnia kiedy bedziemy juz w domku)pozytywki na lozeczko (tez upatrzylam z fisher price) kupimy przed samimi narodzinami...przydalaby mi sie jeszcze niania bo bedziemy mieli 2 pietrowe mieszkanie, ale zobaczymy, jak bedzie kaska to kupimy, a i jeszcze przybory do pielegnacji i pampersy:tak:Piore wszystko w przyszlym tygodniu (koniec) chce miec gotowe przed przeprowadzka (jakos bede 33/34 tydzien)...dobrze ze skompletowalam teraz wszystko bo teraz mamy wydatki mieszkaniowe a poza tym nie miala bym sily chodzic za tym:tak:

Imagination ale szalejesz :D

ja właśnie kupiłam pościel z wypełnieniem do wózka (poszewki z wypełnieniem)

117cmiu.jpg

i laktator Tommee Tippee
2jdjsk2.jpg

ale mam ogromny problem z tymi chusteczkami nawilzonymi!!!!! nie wiem jakie sa dla niemowlat...a jakie dla starzszych przygladalam sie tym opakowaniom i nic nie wyczytalam!!!!!!

te chusteczki nie mają podziału na wiek dzidziusia. dla noworodka na początek lepiej kupić Sensitive, są one dodatkowo nawilżane rumiankiem lub aloesem.
jednak problemem może okazać się marka chusteczek, czasem dzidzia dostaje uczulenia od jakieś marki. to samo tyczy się pampersów...
dlatego najlepiej jest kupić po jednym opakowaniu z 2/3 różnych firm i po prostu przetestować ;-)

Imagination fajne ciuszki :biggrin2: hmm a mówiłaś pare dni temu że już więcej nic nie kupisz :-p hihihi

confi a powiedz mi dlaczego zdecydowałaś się na laktator z Tommee? (ogólnie ta marka jest bardzo dobra, ale niestety o laktatorach nic nie słyszałam :-(), czy masz może jakieś linki z opiniami na ten temat? chętnie poczytam

confi a powiedz mi dlaczego zdecydowałaś się na laktator z Tommee? (ogólnie ta marka jest bardzo dobra, ale niestety o laktatorach nic nie słyszałam :-(), czy masz może jakieś linki z opiniami na ten temat? chętnie poczytam
zdecydowałam się na laktator z Tommee poniewaz mam buteleczki z Tommee i chciałam mieć po prostu komplet. Opinie sa takie jak na temat innych ręcznych laktatorów, nie rózni się on zbytnio od Aventa czy innych :)
Zamówiłam jescze nakrętki do butelek Tomme by nie kupować 100 róznych żeczy tylko skupić się na komplecie i juz ;)

reklama
Jeśli chodzi o chusteczki nawilżające to ja kupowałam min. NIVEA i nie miałam z nimi klopotów - nie uczulały, byly miekkie, i nie za długie - bo czasami są takie długie tasiemce - mnie takie denerwowały

Do góry