reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

tez slyszalm o tych niedrapkach ze to nic dobrego ze dzidzia powinna miec szanse doknac siebie i poczuc po porodzie oswoic sie ze soba w nowym i innym srodowisku......
a co do tej otulanki na pocztek to chyba dobre jak sie wychodzi ze szpitala czy to utulenia do snu na spacer...ale na bardzo pocztku bo wtedy dzidzia ma podobnie jak w brzuchu u mamy taki scisk ale slyszalm ze nie wszystkei dizeci to lubia wiec nie powinno sie zmuszac jesli dzidzi sie to nie podoba!!!
pozdrawiam
a co mowia doswiadczone mamy?

reklama
Ankzoc tez nie bede stosować rozka ciagle bedzie za ciepło -ale tak naprawdę to bezpieczna forma wzięcia na ręce maluszka przez osoby nie doswiadczone nie zrobią mu krzywdy -babcia dziadek ciocia mąż- takze warto taki najtanszy miec- polecam z wypełnieniem w postaci twardego materacyka

tez nie jestem za niedrabkami Oliverek ich wogole nie miał- paznokci nie pozwalają obcinać w szpitalu ze wzgledu na róznorodną flore bakteryjną ktora przy skaleczeniu moglaby doprowadzic do zakazenia i infekcji. Ja wezmę ze soba nozyczki do szpitala i obetne pazurki zeby sie malusia nie podrapała- wprawę w obcinaniu juz mam takze nie boje sie :-)

Rzeczywiście są dzieci które nie lubią tzw. kokonienia. Do nich należał mój Marcinek dla którego nawet obwinięcie kocykiem to już było za dużo. Ale są maluszki które to uwielbiają. Wszystkiego dowiemy się po porodzie.
Ja też miałam niedrapki ale ich nie używałam. Po powrocie do domku obcięłam młodemu pazurki i tyle.
Patusia w szpitalu nie będę obcinać pazurków bo czasami się zdarzy, że zadrze się skórkę i źródło infekcji gotowe. Choć nie powiem, u nas tylko ja obcinam paznokcie Marcinowi ;-)

misza takiej wyprawki jeszcze nie zebralam, ale rzeczywiscie warto za 350zl taki potezny zestaw to jak za darmo:tak:ale sie powstrzymam;-)

A co do niedrapek, rozkow i otulaczy itp rzeczy, rozek kupilam bo M sie podobal, szczesliwie przypadkiem trafilismy na utwardzany:) spiworka takiego na nozki wogolenie chcialam kupowac, ale sprezentowala mi go kolezanka, wiec jest, nie wiem czy bede uzywala bo wydaje mi sie ze to bardzo ogranicza ruchy nozek....
A niedrapek pewnie bede uzywac, ale raczej jako rekawiczek na lato czy czegos w tym stylu pozatym boje sie jak ognia nozyczek i malych raczek....moze pilniczek wystarczy:sorry2:

Ladygab- pilniczek nie wystarczy :-) Takie małe paznokietki są bardzo delikatne, cienkie i na początku nierówne. Ciach nożyczkami i po strachu. Dzieci nie przepadają za obcinaniem paznokci, czasami trzeba to robić przez sen, a co dopiero mówić o piłowaniu. Ale do odważnych świat należy ;-)

Ladygab- pilniczek nie wystarczy :-) Takie małe paznokietki są bardzo delikatne, cienkie i na początku nierówne. Ciach nożyczkami i po strachu. Dzieci nie przepadają za obcinaniem paznokci, czasami trzeba to robić przez sen, a co dopiero mówić o piłowaniu. Ale do odważnych świat należy ;-)

i zsotalam sprowadzona na zienie:cool2:, wiem ze sa z tym problemy u dzieci, zreszta ja do tej pory nie lubie obcinac pazurkow u siebie,a co dopiero taki maluch...

reklama
a to moje ostatnie trofea :-) większość kupiłam sama, ale są tam również ciuszki które dostałam od rodzinki i przyjaciół :tak:

te różowe buciki, która są na przedostatnim zdjęciu, oraz cały zestaw różowych ciuszków z ostatniej foteczki dostaliśmy już jakiś czas temu - zanim dowiedzieliśmy jaka będzie płeć :-D no cóż teraz może się nie przydadzą, ale zatrzymam je do następnej dzidzi :-D może będzie dziewczynka ;-)

Załączniki

• 8.jpg
    8.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 49
  • 9.jpg
    9.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 52
  • 10.jpg
    10.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 50
  • 11.jpg
    11.jpg