reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

a ja mam właśnie wręcz przeciwne wrażenie - uwielbiam dzwony, a z ciążówek prawie same proste nogawki albo rurki ...:eek:

no i jak już jesteśmy w temacie, to zastanawiam się czy kupować spodnie ciążowe z tym pasem, bo przyjdzie wiosna i ten pas nie będzie najciekawiej wyglądał spod cienkiej bluzeczki :confused: a póki co mieszczę się w 'nieciążowych' jeansach... może cisnąć się w nich do wiosny a potem wskoczyć w sukienki i dresy???:confused::confused: nie wiem kurczę
Ja właśnie też lubię dzwony, a z ciążowych jeansów nie znalazłam nigdzie takiego fasonu. Rzeczywiście większość to rurki. Nie czuje się w nich zbyt komfortowo, ale biegając codziennie do pracy przy takich temperaturach nie wyobrażałam sobie, żeby nie mieć jeansów. Staram się ubierać do nich jak najdłuższe swetry, żeby zasłonić moje pokaźne 4 litery. Ale najważniejsze, żeby było ciepło i wygodnie, a do swoich jeansów się już niestety nie mieściłam.

reklama
a ja mam właśnie wręcz przeciwne wrażenie - uwielbiam dzwony, a z ciążówek prawie same proste nogawki albo rurki ...:eek:

no i jak już jesteśmy w temacie, to zastanawiam się czy kupować spodnie ciążowe z tym pasem, bo przyjdzie wiosna i ten pas nie będzie najciekawiej wyglądał spod cienkiej bluzeczki :confused: a póki co mieszczę się w 'nieciążowych' jeansach... może cisnąć się w nich do wiosny a potem wskoczyć w sukienki i dresy???:confused::confused: nie wiem kurczę
Sheeppy ja mam jedne ciazowki z nexta długie i bez pasa tylko z wszytą gumkąw pasie - nie ma co sie cisnąć w przedciązowych- ja teraz choc sie mieszcze w nie to wole dres po domku i czasem zakładam spodnie ciazowe z porzedniej ciazy te z golfem -choc sa jeszcze za szerokie - a jak juz bedzie naprawde ciepło to jakiej jednokolorowe bez lampasów spodnie dresowe i jakies tuniczki pasujące kolorkiem - myslałam nawt o leginasch zobaczymy daleko jeszcze

dla córci kupiłam już kilkanaście rzeczy (jak narazie szperam po secondhandach) na wszytkie rzeczy wydałam około 50 zł, a te sukieneczki kupilam po 1.5 szt.

Załączniki

• DSCF0138.jpg
    DSCF0138.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 50
piękne te ubranka :)
ja co prawda nie mam jeszcze nic, płci nadal nie znam, ale obiecuję, że zajmę się wyprawką w ciągu następnych paru tygodni nie zrażona kompletnym brakiem wiedzy czy to chłopczyk, czy dziewczynka :-D Na razie robię rozsądną listę korzystając z doświadzceń koleżanek z forum BB:zawstydzona/y:
Rosea, jak zrobisz jakąś listę potrzebnych rzeczy dla Malucha to napisz jak bedziesz mogła na forum bo ja też jeszcze nic nie mam i chętnie bym skorzystała z podpowiedzi ;-) Znalazłam w gazetach rózne listy z wyprawką ale każda rózni się od siebie i już sama zgłupiałam co nie jest potrzebne a co jest i w jakiej ilości :confused:

Pozazdroscilam Wam mamuski i dzis tez zaczelismy szalenstwo zakupowe. Oto co upolowalismy:

Taki cudny komplecik:

Drugi komplet:

Spiochy

Body, sztuk 10, bawelniane zwykle, za wszystkie 6 funtow :)

To na wypadek malej ksiezniczki:

Spiworek do spania:

Milusi kocyk:

Reczniczek i do niego cos na reke, to chyba tez do wycierania :bezradny:

I slodziusie skarpetusie:

reklama
Do góry