reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

reklama
Dziewczyny ja sie pochwale : od mojej przyjaciolki dostalam ciuszki i inne rzczy po jej synku.I co najwazniejsze dala mi taka poduche : Poduszka do Karmienia (527811387) - Aukcje internetowe Allegro z ktorej ona byla bardzo zadowolona bo karmiac laego miala wolne rece i mogla czytac ksiazki itd.

O wielkiej użyteczności takiej poduchy słyszałam od znajomych dziewczyn ze Skandynawii, gdzie takie poduchy są na wyposażeniu szpitali i powszechnie używane przez mamy karmiące. Faktycznie można podobno dzieciaczka położyć na niej przy karmieniu i mieć wolne obie ręce.

Mój najlepszy jak dotąd zakup dla siebie na czas ciąży to używane dżinsy na Allegro:-) Kupiłam jakieś spodnie w Mothercare, kupiłam jakieś w H&M i są ok., ale te dżinsy z Allegro są re-we-la-cyj-ne! Firmy Creeks z szerokim pasem na brzuch. Świetny dżins. Świetnie leżą. I bawi mnie, że najtańszy zakup okazał się tym najbardziej trafionym:-) Jeśli wiecie może czy gdzieś w Polsce można kupić dżinsy ciążowe tej firmy dajcie proszę znać, bo z radością kupiłabym jeszcze jedne by mieć na zmianę.

hej
widzialam mothercare sklep w poznaniu w starym browarze jakies jeasny tam byly ale ogolnie maly wybor i nic ciekawego nie wiedzialam ale bylam przed swiatami moze teraz cos maja fajniejszego
pozdrawiam

no mi w koncu dzis doszly spodnie z Next jedne kremowe sa swietne a drugi jeanss i niestety te drugie sa w innym rozmiarze niz zamawialam... bede mosiala zamienic...dostalam jeszcze swietna bluzeczke biala ciazowa jest boska...

Ja kupiłam dywan do dzieciecego pokoju-oglm wszystko ciszki, wózki, łóżeczka, ale od pokoju zacznne. Kupiłam też taką taśmę którą sie wokół okleja pokój w sliczne beżowo-niebieskie misie. Jak bedzie weekend to mósze M powiedzieć żeby ja przylepił.
ZX ciuszków to mam taki śliczny zestawik spiochów, body, czapeczka, łapki, ślinaczek i jakaś bluzia do tego. Kupiłam jeszcze polarkowyą bluze na zimniejsze dni. Tak wogóle nie wiem co kupować bo moja dzidzia ma przyjsc pod koniec maja, wiec juz bedzie ciepło. Nie chce zatem za duzo rzeczy zimowych dla takiego maluszka kupować, bo pewnie w wiekszosci ich nie wykorzystam.

AAAAA i kupiłam jeszcze takie jakby rybaczki pomarańczowe, starsznie mi sie podobały i jak jeszcze nie znałam płci, kupiłam z ta myślą ze dziewczynka w sumie tez moze w nich chodzic.

Nie mam za duzo tych ciuszków. Mama obiecała ze przywiezie po mojej siostrzenicy, ale ile sie nada dla chłopczyka to nie wiem:):):)

Krystyna 30, wiem że w Mothercare są dżinsy, ale krucze są one dość... hmm... nudne?;-) Nie wiem dlaczego kobietom w ciąży proponują nadal wersję "dzwony"? Czasami mam wrażenie, że w naszych sklepach sprzedaje się rzeczy sprzed kilku sezonów:confused:

sheepy- ja np wolę teraz chodzić w sukienkach i nie mam ani jednych dzinsów ciązowych a wmoje się nie mieszcze!

Ja też teraz często chodze w sukienkach albo w getrach i długich bluzkach do tego, w swoje dżinsy wchodze ale nie ma mowy o zapięciu rozporka także wtedy tylko długa bluzka i to jest denerwujące bo co chwile mi spadają. Też nie wiem czy kupować ciążówki bo jak narazie to jeszcze nie znalazłam ładnych wszystkie się wydają takie oklepane :)

a oto moje pierwsze zakupy dla naszej córci!

Załączniki

• PICT0001.jpg
    PICT0001.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry