reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

bluzeczkę jak jej zakładam, to tak sobie gładzi rękawki. :-)

ha ha ha! fajnie to musi wyglądać! moja wczoraj się sama myła... wzięła mydło i zaczęła brzuch sobie mydlić... szkoda tylko, że potem chciała je zjeść...
a ciuszki to tam fajne macie. właśnie widziałam polarek, który Jola zamówiła i też śliczny jest!

reklama
Jolu polarki śliczne!!!pięknie dziewczynki będą w nich wyglądać:tak:
No to i my się przyczynimy troszke do ożywienia wątku:-)to weekendowe zakupki w H&M i C&A ,wczoraj też kupiłam Niki troszke ciuszków ale właśnie się suszą.

Załączniki

• IMGP5834blu5.jpg
    IMGP5834blu5.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 135
  • IMGP5835blu3.jpg
    IMGP5835blu3.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 142
  • IMGP5836blu2.jpg
    IMGP5836blu2.jpg
    41,6 KB · Wyświetleń: 136
  • IMGP5837ca.jpg
    IMGP5837ca.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 139
  • IMGP5842blu.jpg
    IMGP5842blu.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 137
  • IMGP5849sweterek.jpg
    IMGP5849sweterek.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 128
  • IMGP5839bodziak5.jpg
    IMGP5839bodziak5.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 140
  • IMGP5840bodziak3.jpg
    IMGP5840bodziak3.jpg
    44,8 KB · Wyświetleń: 126
  • IMGP5841bodziak2.jpg
    IMGP5841bodziak2.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 126
  • IMGP5838bodziak6.jpg
    IMGP5838bodziak6.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 121
Cd.

Załączniki

• IMGP5843pizama.jpg
    IMGP5843pizama.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 137
  • IMGP5844legin.jpg
    IMGP5844legin.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 136
  • IMGP5845kitty.jpg
    IMGP5845kitty.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 128
  • IMGP5846gacie.jpg
    IMGP5846gacie.jpg
    56,4 KB · Wyświetleń: 133
  • IMGP5847gacie2.jpg
    IMGP5847gacie2.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 132
  • IMGP5848bodziak.jpg
    IMGP5848bodziak.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 133
  • IMGP5851czapa.jpg
    IMGP5851czapa.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 135
  • IMGP5854czapa2.jpg
    IMGP5854czapa2.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 131
Aga, ty to normalnie chyba pod Szczęśliwą Gwiazdą się urodziłaś cooo? ;-):-) gdzie się nie obrócisz tam Cię zasypują ciuszkami "zagramanicznymi" :-D:-D

m&m, kostium kąpielowy dla Mai jest boooski :tak:

mamo Niki, hihi widzę że jak u Agi różem zawiało - tak u Ciebie fioletkiem? ;-) a może się zamieńcie ciuszkami? ;-):rofl2: a tak serio to mi się baaardzo podobają fioletowe ciuszki dla dziewczynek (nie tylko dla tych młodszych, ale dla tych starszych - czyt. mamusiek ;-) - też :tak:). A powiedz mi ty Niki kładziesz spać w takiej normalnej pidżamie jak dla starszaków? bo Marcel śpi w bodziakach/pajacach w zależności od temperatury :tak: i fajne są te rzeczy na zimę z kolekcji Hello Kitty :tak:

Barmanko-od jakiegoś czasu kłade Niki już w takiej normalnej pidżamie,ale w śpiochach tzn.pajacach też śpi ,bo jak narazie udało mi si,e tylko dwie takie w jej rozmiaże pidżamy dostać.Teraz właśnie tą w C&A udało mi się dostać z flaneli, chciałam właśnie taką cieplejszą na chłodniejsze dni.A ciuszki fioletowe bo mamusia bardzo lubi kolor fioletowy:tak:kiedyś była mania na każdy odcień niebieskiego ,a jakieś 2lata mania z fioletem:tak::-)Generalnie jakoś wszędzie do okoła zawiewa fioletem:-)Wczoraj np,byłam u kumpeli i mieli pokoje świeżo pomlaowane w odcieniach fioletu:-):tak:

A powiedzcie mi moje drogie czy jesteście już na etapie kupowania kurtki zimowej (a może już macie i tylko ja do tyłu...) No i tu mam mały problem. Kurtka czy kombinezon??? Co kupujecie? Co radzicie?

Ja radze spodnie na szelkach bo zakrywają plecki i do tego kurtka. Spodnie zazwyczaj szybciej się brudzą więc można je wyprać bez konieczności prania kurtki. Kombinezon nie praktyczny np.podczas dłuższej jazdy samochodem. Kurtkę ściągniesz a na dół nie musisz zakładać grubszych spodni tylko takie w których dziecko się nie zgrzeje.Niestety przy kombinezonie nie pokombinujesz .Starszak miał kombinezon i przeleżał całą zimę w szafie bo po pierwsze za nic nie chciał się w niego ubierać a po drugie wyglądał mało ciekawie. Do kompletu spodnie i kurtka dokupiłam dodatkowe spodnie i starczyło to na cały sezon zimowy.

marzenka to i ja sie odezwę (swoją drogą znów powstanę z grobu :D)
My wczoraj chcieliśmy kupić kombinezon dwuczęściowy. Czyli spodnie i kurtkę. Jechaliśmy do mojej koleżanki, która została mamą 31 lipca. Po drodze napisałam jej sms'a, że zajedziemy do Wola Parku popatrzeć za kurtką dla Julii, a ona do mnie: "Tomek (mąż) kupił w 5-10-15 kurteczkę dla Julki!" A mi kopara opadła. Kurtka bardzo ładna, ciepła, co prawda różowa, ale mnie się podoba. Pozostało nam tylko kupić czapeczkę i tak zrobiliśmy. W H&M znalazłam śliczną brązową z różyczką, więc idealnie zgrywa się z prezetową kurtką. Tylko teraz mam problem... Czy można gdzieś kupić same spodnie? Tylko oczywiście chodzi mi o takie grube, na zimę.

No, a jak u Was z butami? Ja myślałam o jakich wyższych, ale zastanawiam się czy to dobre dla takiego malucha? Nie będzie przeszkadzać, że tak sztywno? Julka jeszcze nie miała butów powyżej kostki....

monika a gdzie byś dokupiła takie spodnie? Jakiś sportowy sklep pewnie? I spodnie bardziej pod kątem narciarstwa sprzedają oddzielnie. Ja wczoraj nie widziałam samych spodni, jeżeli 2-częsciowe kombinezony, to tylko w całości.

Jula dała zrbić fotkę, więc się chwalimy :-)

Załączniki

• czapa2.jpg
    czapa2.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 166
  • czapa.jpg
    czapa.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 159
  • czapa3.jpg
    czapa3.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 192
Ostatnia edycja:
Spodnie można dokupic na zwykłym bazarku. Buty starszak miał za kostkę i Tomek też takie będzie miał kupione. Nasze maluchy w tym roku będą bardziej aktywne zimą wiec jak znalazł.W wyzszych butach mogą biegac po sniegu i nie będą zaraz mokre w środku .

Masz gdzieś koło siebie sklepy PEPCO? Wydaje mi się,że widziałam w ich gazetce ocieplane spodenki na szelkach plus bluzeczka za około 30 złoty.

http://www.pepco.pl/a/gazetka -4 strona

Ja czasami zachodze do tego sklepu bo mają tanie ciuszki. Tomkowi kupiłam tam ostatnio bluzeczki na długi rękaw za 5 zł.Do chodzenia po domu jak znalazł.

Ostatnia edycja:
reklama
Pamiętam, że już kiedyś szukałam tego sklepu i nie ma u nas... :( ale bardzo dziękuję za chęć pomocy.

W mojej okolicy nie bardzo z tymi sklepami. Najwyżej do Wa-wy możemy jechać. Tak zostaje ciucholand koło domu, a tam czasem ceny po dostawie mają z kosmosu! Chociaż nie powiem, bo mamy kilka fajnych ubranek za bezcen.
Nie jestem mobilna, więc mogę tak daleko poruszać się, jak dojadę wózkiem :-D

Ostatnia edycja:
Do góry