reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

musze na 2x, nie wrzucam wszystkiego - za duzo.

Załączniki

• 301220081293.jpg
    301220081293.jpg
    443,4 KB · Wyświetleń: 44
  • 301220081294.jpg
    301220081294.jpg
    566,4 KB · Wyświetleń: 46
reklama
izabela- no swietne widze ze obie jestesmy przekonane co do firmy NEXT... moj synek w tych ubrankach chodzi od samego poczatku i polecam je goraco wszystkim maluchom.... corcir tez tam bede ubierac..

Iza, ten płaszczyk różowy w kratkę śliczny:-)

No i właśnie, Paula pisze o firmie Next. Znacie jakieś inne, które mogłybyście polecić? Takie, które mają ładne ciuszki, z naturalnych materiałów, ale i takie, które nie zmieniają się po praniu? I ja, i pewnie inne debiutujące mamy, będziemy wdzięczne za polecenie jakichś sprawdzonych marek.

Mam także pytanie o butki dla maluchów. Jakie jest najmniejszy rozmiar? I jakie mniej więcej rozmiar na 6 msc.? I kiedy w ogóle, w praktyce, zaczyna się zakładać maluchowi butki? Z góry dzięki serdeczne za porady:-)

piękne te zakupki :tak: ja szukałam małych ciuszków w charity shopie ale nie było za dużego wyobru, za to widziałam śliczny kosz-kołyskę, ale nie miałabym jak przewieźć po Polski... więc raczej moje maleństwo będzie miało same używki po Nikusiu, tylko muszę się o nie upomnieć, bo wydałam koleżance:dry:

co do butków to hohoho, zanim dziecko zacznie nosić;-) oczywiście można zakładać od początku te malutkie, rozmiar uniwersalny, ale po co stópki męczyć, jak berbeć tylko leży lub siedzi? najlepsze grube skarpetki, potem są takie butki materiałowe z podeszwą antypoślizgową, tez niezłe dla raczkującego dziecka:tak: a butki hmm pierwsze normalne butki mój Nikuś miał chyba rozmiar 12 lub 13 ale on ma dużą stopę, więc pewnie od 10 dzieci noszą:confused:

anetka - slicznosci
isabela- bardzo fajne plaszczyk boski

karjoka- nie wiem jak w polsce ale butki w anglisa podzielone na miesiace 0-3miesiecy pozniej 3-6miesiaca i pozniej 6-9 i 9-12, czasem widzialam 12-18 ale jak juz maluch chodzi to raczej sa 1,2,3,4, itd:-p

taki maluszek nie potrzebuje butow ale wiesz dla podkreslenia urody dziecka mozna kupic :-)

no i ja na poczatku kupowalam takie ala skarpetko-buciki one sa o wiele bardziej przydatne sa i dla chlopcow i dziewczynek:-)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    61,9 KB · Wyświetleń: 48
co do jakosci to zgadzam sie z anulinka, ale np body czy pajacyki te pakowane po 7 czy 3 sa najgorsze w mothercare z tych firm co wymienila anulinka, a pizamki, body i pajacyki sa tanie i dobre po praniu w primarku najtanszy sklep odziezowy w uk

ja polecam jeszcze adams...
a co do primark-u to nie jestem przekonana moj M kupil tam bluze i po praniu do smieci podobnie z ubraniami dla synka... owszem tani ale nie najlepszy...

Moim zdaniem dobre gatunkowo rzeczy no i takie sliczniutkie sa w GAP, H&M, Mothercare, Zara.
zgadzamsie z toba... moje motto to ,,tanie mieso to psy jedza,, ja wole wydac troszke wiecej kasy na konkretne rzeczy niz jednorazowe bo tanie.. ale wszyscy maja swoje zdanie..

reklama
Paula7- dlateg napisalam tylko body pizamki i pajacyki nic innego tam nie kupuje bo sa straszne te rzeczy pon praniu wiem z doswiadczenia znajomych ale te trzyrodzaje sa 100% i raczej nie ma wiekszej rznicy tez bym pewnie nie kupowala ale dostalam w prezencie dla malej i tak sie dowiedzialam:-) ach adams tez ma super sliczne rzeczy a no i z bootsa przecudne maja sukieneczki ja chyba przerabialam wszystkie firmy z kazdej mam cos

Do góry