reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

krystyna - Twoje ciuszki też są prześliczne!!! Te okularki mnie rozwaliły.. a lampka - cudo...

A co do różu - ja już stopuje!! Obiecałam sobie, że póki co nie kupię już nic w tym kolorze!!!
Przed chwilką kupiłam na allegro okrycia kąpielowe, kocyk i prześcieradełka do łóżeczka - i tu królowały kolory: pistacjowe, żółte, kremowe i brzoskwiniowe:-D

reklama
imagination - bardzo przydatne zdobycze :tak:

paula - no to teraz masz przechlapane normalnie - bo pewnie wszystkie się teraz do ciebie zwalimy na opalanko :-p :-D

aga_k_m ale wypasik normalnie :laugh2: jedno ładniejsze od drugiego ;-)

krystyna - śliczne zakupy :tak:. a o potencjalnego Antosia się nie martw - ciuszki będą czekać na Antosie ;-)

hej
dzieki dziewczynki........nie ze sie martwie ze bedzie Antos tak samo bym sie cieszyla......byle tylko dzidzia zdrowa byla trzeba trzymac kciuki:tak:
ale wiecie jak to jest jak sie kupuje wszytsko rozowe....biedny bylby maluszek plci męskiej ...spioszki rozowe to jeszcze ale sukieneczki to juz odpadaja:-D
zobaczymy kochane...jestem ciekawa u ilu znas sprawdzi sie przewidywany termin porodu i przewidywana plec:-D
chyba syndrom wicia gniazda mnie dopadl dzis od rana od 7.......wszystko bym tylko sprzatala,planowala......a nie powinnam w zasadzie a jeszcze do tego jestem chorenka....ahhhhhh...ale chce by c gotowa ze wsszytskim przed porodem......termin sie powoli zbliza......duzo rozmyslam o tym......i czego mi jeszcze brakuje co musze zrobic......pzrez chorobe min jeden tydzien mi uciekl a tu swieta zapasem mialam tyle planow a tu nici.......
Zycze Kochane milego dzionka
ps.tak sie rozp:eek:isalam....

a wiesz jak ciężko było mi się na nią zdecydować.. Kupiłam przecież kożuszek, a rozmiary takie same.. Ale jak mi babka powiedziała - 10 zł - to ani troszkę się już nie wahałam :-D
a jakie cudne rzeczy widziałam dla chłopców (szczególnie na jesień/zimę)...:-D

teraz Ty mnie kusisz :p

a poza tym nie ma co żałować zakupu :-D pięknych ciuszków za TAKĄ cenę nigdy za wiele ;-)

krystyna30 co do terminu porodu to nie wiem , ale płeć mam już potwierdzona na 100% :-) pani doktor powiedziała,że taaaakiej moszny to żadna dziewczynka na pewno nie ma :-D:-D:-D

ale chce by c gotowa ze wsszytskim przed porodem......termin sie powoli zbliza......duzo rozmyslam o tym......i czego mi jeszcze brakuje co musze zrobic......pzrez chorobe min jeden tydzien mi uciekl a tu swieta zapasem mialam tyle planow a tu nici.....

o matko Krysia nie strasz mnie nawet :baffled: mamy zbliżony termin porodu a ty już chcesz wszystko porobić...
ja to jestem zupełnie w polu ;-) pranie ciuszków, prasowanie planuje na po świętach, no i łóżeczko też będziemy rozkładać po świętach (i wogóle szykować cały kącik dla synka) , nawet wszystkiego do szpitala nie mam kupionego, dla dzidzi też pare rzeczy mi brakuje..
od świąt zostanie mi 5 tyg - myślę że spokojnie się wyrobię :tak:

a co do terminu porodu to może raptem kilku dziewczyną uda się wstrzelić w datę ;-) no z płcią to już będzie większe prawdopodobieństwo tego co powiedział lekarz podczas usg - choć na pewno będą jakieś niespodzianki :-D :-D :-D (ciekawe u której?)

hej
Napewno zdazysz ze wszytskim!!!mam nadzieje ze ja tez.....poprostu taki instynkt wiesz sie zalacza:-D....zeby to nie bylo oznaka szybkiego porodu:szok:
tez nie piore jeszcze chce jak najdluzej poczekac zeby rzeczy byly jak najswiezsze!!!!!
poza tym u nas szykuje sie jeszcze malowanie!!!po 20 kwietnia a tesciowie beda u nas do 20 kwienia wiec u nas zostanie miesiac rowny na pozostale sprawy....
wedlug lekarza powinnam duzo odpoczywac i raczej nic nie robic wiec musze sobie wszytskie prace porozkladac w czasie zeby nie wszytsko naraz!!!
poza tym niby sie mowi zeby byc gotowym miesiac przed jakby co:tak:w razie w:)
w 37 tygodniu juz mozna rodzic w sumie bo juz sie uwaza wtedy dzidzie za donoszona:)
ta torba do szpitala tez u mnie nie gotowa ale juz zaczynam myslec co bede potzrebowac w srode bede w szpitalu zeby sie dowiedziec przy okazji co i jak
pozdrawiam
ps.musimy sie wspierac
buzka

confi - mysle ze jak juz przestaniesz krwawic to mozna sie klasc... ja odczekam ok tygodnia i lece sie opalac...

krystyna- super te ciuszki... swietne...

dzieki dziewczyny... a ja osobiscie nie mam kozuszkow i tego typu rzeczy bo w maju jest juz cieplo i nie ma co opatulac dziecka jak na zime... mam delikatne kurteczki wiosenne...

a ja osobiscie nie mam kozuszkow i tego typu rzeczy bo w maju jest juz cieplo i nie ma co opatulac dziecka jak na zime... mam delikatne kurteczki wiosenne...

Kochana - ja mam już pokupowane właśnie ciuszki na zimę (kożuszek, kurtka, kombinezon)!!! Bo jeżeli można już coś teraz kupić w promocyjnej cenie - to dlaczego nie skorzystać (w sezonie tego typu rzeczy będą dużo droższe).

Ostatnia edycja:
reklama
Musze przyznac, ze ja zupelnie nie czuje cisnienia na kupowanie czegokolwiek. Chyba wyluzowalam przy drugim dziecku:-D Mowiac szczerze duzo rzeczy mam po starszaku, wiec pewnie to powoduje moj blogi stan spokoju:tak:;-) Po swietach mam zamiar poogladac ciuszki niemowlece Eryka i poprzebierac, co lepsze. Kupie jeszcze butelki i kilka pieluch tetrowych, potrzebnych w momencie ulewania. Pozniej zobacze, czy jeszcze cos bedzie potrzebne.

Do góry