reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

a wiecie, jak nie cierpie różowego, to mam cała mase takich rzeczy. A wszystkie, podkreślam WSZYSTKIE moje znajome wiedzą, co ja i mąż myslimy o tym kolorze, to na złość nam różowe dają! A jak mąż powiedział, że nie lubi zielonego, to się go mojaj mama zapytała, to czemu ma aż 4 zielone koszulki, no i się podstęp wydał.

co do spacerków, to wiem, że dziecku jest zawsze zimniej niż nam, bo leży, więc obowiązkowo trzeba kłaść kocyk pod brzdąca. Na wiosne, to tak pisałyście, jedną warstwę więcej niż my. Ale jakoś sobie nie wyobrażam, żeby założyć na czerwcowy spacerek śpioszki, bluzke i spodenki, a i jeszcze mieć sweterek w pogotowiu. Nie no, sweterek rozumiem, ale jak się tak dziecko ubierze, to nie za dużo?

no bo maluszki, to się w nosidełku w wózeczku wozi na początku, to nie za ciepło będzie:nerd:?

ja już zgłupiałam

reklama
poruszony został temat wyścielenia wózka..
ja chyba nie będę kupowała wkładów do wózka (kołdra i poduszka). Moja przyjaciółka przewozi swojego Synka od stycznia do teraz pod grubym kocem - więc ja tymbardziej w lecie nie będę szalała z kołderką.. Czyli odpada mi kupno: wkładów, poszewek i prześcieradła :-D

hej
ja z kolei przescieradlo chce kupic dla higieny jak sie dzidzie na brzuszku polozy zawsze moze dotknac buzka wozka a latwiej utrzymac w czystosci przescieradlo niz wozek......mysle tez o kocyku lub takich rozkach jakby z miejscem na dwie nozki lekkich na wiosne....zobaczymy.....

Witajcie kochane. pytacie o wyścielanie wózka. z doświadczenia wiem, ze nie warto kupować specjalnej pościeli (którą pewnie w sklepach chętnie wam wcisną).Na sam dół wystarczy cieniutki kocyk(polar, bawełna) lub pieluszka z frotki, z poduszka to samo co w łóżeczku na początku najlepiej na płasko a do przykrycia kocyk. Koszty niewielkie a dzieciaczkom będzie wygodnie:-)

poruszony został temat wyścielenia wózka..
ja chyba nie będę kupowała wkładów do wózka (kołdra i poduszka). Moja przyjaciółka przewozi swojego Synka od stycznia do teraz pod grubym kocem - więc ja tymbardziej w lecie nie będę szalała z kołderką.. Czyli odpada mi kupno: wkładów, poszewek i prześcieradła :-D

Tez nie kupuje! Wychodze z tego samego zalozenia. No moze..... jakby byla zima, a Julka bylaby malenka, to moze. A tak na zime bedzie juz wieksza, wiec wtedy bedzie kocyk grubszy, poza tym moj wozek ma w zestawie spiworki specjalne.:tak:

Hejka
Ja wczoraj dostałam masę rzeczy dla Malca. Łóżeczko, fotelik, laktator Canpol Babies, wanienkę i całą masę ciuszków, becik i w ogóle ;-) Dziś kupiłam zegar :-)
Oto część z tych rzeczy:-)

super imagination - zazdroszczę Ci tych prezentów!!! ja póki co otrzymałam jedynie reklamóweczkę z ciuszkami od mojej przyjaciółki (która ma synka, więc i ona musiała się wykosztować), a tak sama wszystko kupuje :(((

reklama
Do góry