reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szafa malucha

Agik, a mnie się te kurteczki i kombinezony podobają.:tak:
Czapki Madzi też na oko kupuję i nigdy nie wiem jaki ona ma rozmiar.
Mnie by się za to przydały takie rękawice jak Gingeros dla Antonka zakupiła. Magda za chiny nie daje sobie rękawiczek założyć na ręce i marznie potwornie. Szlag mnie trafia bo do domu wraca z dwoma czerwonymi lodami, ale nawet jak Jej usiłuję wsunąć rączki w rękaw (jest trochę za długi) to mi awanturę robi i wyciąga.:baffled:

reklama
Agik mam 2 kombinezony dla Zuzi na zimę - jeden w rozmiarze 86, drugi 86/92.
Kurtki w sumie mamy 3 sztuki (na wypadek zabrudzenia).

Dzagud u mnie znów z rękawiczkami odwrotnie - Zuzia uwielbia mieć je na rączkach...nawet w samochodzie nie pozwala zdjąć :tak:

Dziewczyny czy szykujecie sie juz powoli do obkupowania maluchow na wiosne?
Ja kurcze powoli przygotowuje psychicznie B na wieksze zakupy dla Amelki:-D bo z wielu rzeczy wyrosla i mamy braki.W sobote kupilysmy gruby sweterek,sukieneczke i bluzeczke i 40 funtow poszlo.A tu jeszcze kilka bluz trzeba,kilka spodni i cale mnostwo jeszcze.:angry:

Elmaluszek moja Zu jest tak obkupiona ciuszkami że mogę ją przebierać 3razy dziennie, a pranie robić raz na dwa tygodnie. Dużo ciuszków mam po siostrzenicy, ale sama wpadłam w jakiś nałóg i co tydzień z lumpcia przynoszę po kilka sztuk. Do tego jeszcze Allegro i w szafach mi się nie mieści...​

Elamluszku na fakt ze kasa idzie niesamowicie na te ubranka,niby nie drobo ale jabys chciala kupic i sukienki i spodnioki i cos na sportowo ,do tego pare bucikow,to niestety 200 stowki nie nasze:(
Ja juz zaczelam miesiac temu i tak dokupywalam co tydzien ,dwa i skompletowalam juz prawie wszystko.Jeszcze jakis dresik by sie przydal ale na razie Jasiowie nie wspominam bo zejdzie na zawal:p
Buty tez mamy,rozmiar 7!!!!!:szok::szok::szok::szok:Wiecie tu buty zimowe kozaki a potem to juz prawie na letniaka z kolekcia leca,nic nie potrafilam przejsciowego kupic.No wsciekla bylam bo dzieciak w zamalych butach chodzil a mi sie nic nie widzialo:(
No kurcze polbuciki to na wiosne a teraz to jeszcze chlodno jest.No i w koncu sie zdecydowalam na adidaski w Clarks ale takie troszke elegancki,bialo-rozowe i migaja heheh.Amela skacze w nich przed lustrem jak nakrecona i nawet po domu by w nich chodzila:)

Aha i jeszcze jakis plaszczyk na wiosne bym chciala dla niej zeby w puchowej juz jej nie grzac ale na to to juz cos na eBay musze opchnac:-p

Olla-My dobilysmy do rozmiaru 20,znaczy prawie ale na wiosne ten rozmiar bedzie pasowal na Amelke.Na szczescie jestesmy zaopatrzone chociaz w buciki,bo mamy 3 pary.Tesciówce udalo sie w holandii kupic za grosze na wyprzedazy,wiec pakupila jej pumy chyba za 8 euro i nike tez jakos tak.Juz niepamietam ale smieszne pieniadze.Za to ja teraz musze nadrobic z ciuszkami a promocji niestety niet:-p

Zachorowałam na takie buty dla Wojcia:
Buty ADIDAS dla dzieci BOKAJONE MID 013068 r 25 (574183314) - Aukcje internetowe Allegro

ale M, gada, że nie da mi zamówić przez Interent bez przymierzania:baffled::-(, a nie wiem czy w sklepach akurat znajdę.
Kupowałyście buty przez neta dla dzieci? Jak się mają wymiary podane do rzeczywistości?

A tak z ciekawości jaki rozmiar mają Wasze pociechy, bo mi Wojtek właśnie z zimowych 23 wyrósł, łapcie ma już 24.
I się zastanawiam czy te adidaski też 24 brać czy już 25?

Jak dla mnie buciki pierwsza klasa:tak:Tyle ze ja bym sie bala kupic bez mierzenia bo Amelka ma bardzo wysokie podbicie i zawsze mamy problem.My mamy jeszcze rozmiar 19 ale na wiosne 20 mysle bedzie juz dobra wiec na nas chyba nie bardzo mozna sie wzorowac:-D

A moze te buciki wiosną pojawia sie w sklepach i bedziecie mogli zWojciem pomierzyc:tak::confused: bo ślicznosciowe sa

Agik buty super i chyba tez zachorowalam :-).fakt myslalam troche o innych ze skorki podobaja mi sie od Koleckiego czy jakos tak.Ale przez neta boje sie buty kupic ,podobnie jak Amelka Miki ma wysokie przegub i mamy zawsze problemy z butami juz sie boje a rozmiar Miki nosi 25-26.Co do rzeczy to tez powoli kompletuje narazie mamy 1bluze, 1 sweterek rozpinany ,2 pary spodni kurteczke ktura kupiląm w pazdzierniku ktura juz mi sie odwidziala i dedzie ja chyba nosil przy domu.:baffled::-)jeszcze troche nam zostalo.

reklama
No więc trzeba nam było dzisiaj do Łodzi jechac bo dzieciak nie miał w czym na dwór wyjść, bo z zimowych butów wyrósł:szok:, a w tej dziurze gdzie mieszkam to NIC nie znalazłam.

Kupiliśmy takie:
Obuwie Adidas Cerro Mid I 032812 | Buty sportowe

bo pisałam Wam wcześniej że mi się BOJAKONE spodobały, ale były tylko różowe:szok:, no ale na szczęście mnie olśniło w porę i przymierzyłam mu te dziewczyńskie, różowe, dobrze leżą, i teraz zamówię ten sam model z allegro tylko te chłopackie co mi się podobały.:-)
Ale jestem zadowolona, normalnie się cieszę jakbym sobie nakupowała.
Dzisiaj gadałam z koleżanką, jak to jest z tymi dziećmi i z ich zakupami...
No więc stwierdziłam, że mama się będzie w lumpach ubierać a dziecko w firmówkach chodzić...
Mąż stwierdził, że to snobizm żeby dzieciakowi takie rzeczy kupować... no może troszkę;-) ehhh ale kiedy mi to sprawia radość:tak:

Moje maleństwo ma buty nr 25:szok::szok::szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry