reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szafa malucha

Elmaluszku strasznie malenke stopki ma Amelka :O
no i moze byc ciezko z bucikami na zime bo takie male rozmiary to robia na marnej podeszwie bo zazwyczaj maluchy z takim rozmiarem stopy to jeszcze nie chodza ...popatrze na necie jak cosik znajde to dam znac:)

Buziaki :*

reklama
Elmaluszku wszystkie buciki w NEXT zaczynaja sie od rozmiaru 3 ,poogladaj sobie na necie i nawet jak w sklepie nie beda mieli to mozna zamowic.Jak przesylka do domu to doplacasz 3.50 a jak do sklepu to nic nie doplacasz .Jak nie beda pasowaly to zawsze mozna oddac.Wybor nawet fajny...:)))

Olla bardzo podoba mi sie ta kurteczka. Ja generalnie lubię takie ciemne kolory. Teraz na jesień Zu miała taką białą kurteczkę i strasznie w niej blado wyglądała. Do tego blado różowa czapka i bleeee. Na zdjęciach wogóle jej twarzy nie było widac.

Teraz postawiłam na kolor czerwony. Kurteczkę już Wam pokazywałam (nie dotarła jeszcze:no:). Dzisiaj przyszedł płaszczyk:
469329153

i dziś zakupiliśmy do kompletu buciki zimowe:
http://www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/dzieci/infants/70381/50620/detail.do

Luka babcia mojej Zuzi kupiła kombinezon dwuczęściowy w kolorze seledynowo-oliwkowym... z naszywkami chłopca na deskorolce i autek na spodenkach:sorry2: Do tego jeszcze jakieś dwa rozmiary za duży...:no:

Buciki ładne:tak: Prawie takie same jak nasze:-)​

Jakoś nigdy nie miałam przekonania do kupowania ubrać przez internet, ale teraz nie mam za bardzo czasu na wyjazdy do Łodzi żeby po galeriach pochodzić, więc wyszukałam dla Wojcia co nieco.

W związku z tym mam do Was parę pytań. Chodzi mi przede wszystkim o rozmiary, czy one faktycznie są takie jak podane przez sprzedających. Tzn. mam na myśli te dokładne centymetrowe wymiary, które opisują każdy przedmiot.

Musze kupić kombinezon w końcu, znalazłam taki:KidsMode~NOWY 2cz.KOMBINEZON ALASKA ok.92/98 grey (481670891) - Aukcje internetowe Allegro. Nie jest on spełnieniem moich marzeń, ale spodobał mi się najbardziej z tych które oglądałam na allegro. Tylko nie wiem czy ten rozmiar. Jest jeszcze 98/104 ale ten to już chyba naprawde za duży będzie.
Jakie rozmiary kombinezonów Wy kupiłyście?

Moja mama chce mu zamówić drugą kurteczkę, taką cieńszą, na cieplejsze dni. KidsMode~NOWA EXTRA KURTKA Z FUTERKIEM 3-98 beige (492441454) - Aukcje internetowe Allegro
Myślicie, że warto. Macie drugą kurtkę w razie np. zabrudzenia czy cieplejszych/zimniejszych dni?

A jeśli chodzi o buciki zimowe, to skoro Wojtek ma teraz buty jesienne rozm. 22 to zimówki ile 23, czy większe?

Aaaa no i czapki. Jest kilka fajnych w necie, ale to już wydaje mi się wypadałoby przymierzyć. Wojtek ma 51 cm obwód a jak Wasze maluszki?

Zamawiam jeszcze ogrodniczki i jeansy ocieplane, bluzę z Zary (no muszę ją mieć:evil:;-)) oraz komplet spodnie, bluzeczka i bluza do tego.
Wybaczcie przechwałki, ale strasznie się podjarałam tymi ciuszkami, jak sobie wyobraziłam w nich Misia ;-):-D:-D:-D
Tzn. to mają być prezenty od babć, bo zabawki to niech sobie sami kupują, ale ciuszki to już wolę wybierać ja:tak:

Agik widzę że przygotowania do zimy robisz konkretne:-)
Co do rozmiarów to najlepiej porównać wymiary z kurteczką, którą obecnie nosicie i dołożyć nieco zapasu na urośnięcie, ale nie za dużo bo w za lużnym zimno i niewygodnie. A butów ja bez mierzenia nie kupuję, bo Czarek ma wysokie podbicie i ciężko mu było znaleźć zimówki które w miarę łatwo dałoby się zakładać. My mamy 23, a wcześniej nosił 22 jesienne.:tak: Główki mu nie mierzą nigdy ale ma malutko w obwodzie- nosimy czapkę z rozmiaru 80.

Ja kupiłam niedawno (w galerii łódzkiej bo całą wawę oblatałam i nie było) kombinezon Tchibo w rozmiarze 86/92 i przy Czarka obecnym wzroście 85cm jest obszerny, zwłaszcza kurtka, no ale jak się włoży pod spód coś grubszego i ściągnie ściągacze to można nosić - na pewno na całą zimę wystarczy:tak:. Z tego kombinezonu jestem bardzo zadowolona, bo ciepły, lekki, nieprzemakalny, nieprzewiewny i oddychający i ma ściągacze w rękawach i nogach i wzmocnienia na kolanach i pupie - myślę że na zimowe eskapady w śniegu będzie idealny. Oprócz tego mam jeszcze dwie kurtki jedną ciepłą Alaskę, a drugą lżejszą nieprzemakalną.

Ostatnia edycja:
Agik kombinezon bardzo mi się podoba i ta kurteczka też. Laura ma kilka sztuk kombinezonów i kurtek i wszystkie sa na 86/92, ten na 104 to chyba za duży jednak będzie chyba że Wojtuś to gigant :-D? Laura tez na jesień miała buciki w rozmarze 22, juz z nich wyrasta na zime kupiłam rozmiar 24 żeby starczyły na całą zimę no i z grubsza skarpetą w środku bedzie ok.

reklama
Agik całkiem fajny ten kombinezon, choc mi baaaaaardzo podoba się ten Tchibo co Szopka pokazała. Tylko jak sprawdzałam niestety nie ma mniejszych rozmiarów, a moja Zu nosi kurteczki jeszcze 80:-( Więc w tym się napewno utopi.​

Do góry