reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Syn nie chce spać w dzień!!:(

D

Deleted member 176021

Gość
Kobietki czy to normalne, że 5 tygodniowy brzdąc w dzień nie chce spać? Wstał o 7 rano przysnal na 50 minut w okolicach południa i po 13 godzine na spacerze.
Po 19 kąpiel i zasnął.
W nocy co prawda budzi się tylko na mleko (karmiony mm).
Czy to jest jakiś skok rozwojowy?
Czy tak już musi być.?

reklama
A jak się zachowuje? Jest spokojny czy płacze, marudzi?

Sen jest bardzo ważny dla rozwijającego się organizmu. Być może to skok. U na stak właśnie było ale krótko dzień, dwa i wracało do normy.

Kobietki czy to normalne, że 5 tygodniowy brzdąc w dzień nie chce spać? Wstał o 7 rano przysnal na 50 minut w okolicach południa i po 13 godzine na spacerze.
Po 19 kąpiel i zasnął.
W nocy co prawda budzi się tylko na mleko (karmiony mm).
Czy to jest jakiś skok rozwojowy?
Czy tak już musi być.?
Mój tak mial w dzień drzemki po 20 minut czasami 15 a potem jak zasnął o 18 to spał z pobudkami na karmienie,oczywiscie był też czas że i w nocy przerwy się zdarzały ☺️ do 2 lat chodził mi tak spać tylko potem po roku dzienna drzemka się zmienila

No to żeś mnie pocieszyla. No niby po 19 zasnął wczoraj wstał o 1, 4.30 i teraz o 7.
No mój szedł spać o 18 i co 2 godziny równo było karmienie. Pobudka różnie z reguły 6,7. W dzień było to trochę uciążliwe bo nic nie szło zrobić jeszcze mój nieodkladalny typ ciągle chciał siedzieć na rekach

Ostatnia edycja:
Mój syn od początku gdy tylko wyszliśmy ze szpitala sypiał 40 min w ciągu dnia . Także wiem co czujesz , a od 15-20,30 darł sie w nie bogłosy , bo miał kolki nic nie pomagało. Gdy miał 1,5 roku przestałam go w ogóle usypiać w dzien i nauczył się chodzić spać o 18 i tak mu zostało do dzis a w sierpiniu 5 lat :)

W 5 tygodniu życia jest tez skok rozwojowy. Moze to to? Moja córka spała i spi raczej dobrze, ale skok w 5 tygodniu przeszła i ona i ja strasznie. Darła sie, nie chciała spac i non stop na rękach. Miałam dość.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moja corka ma rok i 3 miesiace prawie i tak daje popalic jeszcze ze glowa mała w nocy wstaje z 5 6 razy a czasami jej się włączy to od 2 do około 6 wgl nie chce spać tylko albo marudzi albo po prostu sie bawi oszalec idzie [emoji23][emoji23]

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
To masz rewolucję w domu. Ja jestem nie zwyczajna bo Kubuś, od skonczenia 6 miesięcy przesypial cale noce plus drzemki w dzień. Tetaz to nie bo 3 latkama, ale ogólnie był spokojnym dzieckiem a ten po prostu krzyczy co nie miara
Ja mam 5 latka i roczniaczke synus w jej wieku to aniołek był [emoji106] ciekawe jakie trzecie będzie [emoji23][emoji23]

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Do góry