reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Syn czy córka? komu sie sprawdziło?

Sprawdziło się czy nie?

• tak

Głosów: 104 73,8%
  • nie

Głosów: 37 26,2%

• Wszystkich głosujących
    141
reklama
A czy sprawy płci dziecka nie zależą przypadkiem od genetyki, hehehe :-D ? Któraś z dziewczyn wspomniała przy okazji, że GINEKOLOG wyciągnęła tę tabelkęna wizycie :szok: ! Chyba pokazała to tylko dla śmiechu, niemożliwe żeby lekarzwierzył w takie hmmm….. zabobony… Poza tym mi się nie sprawdziło :-D Sprawdzały się Wam inne ciążowe przesądy? Że np. jeśli je się dużo ryb, będzie chłopiec, a jeśli słodkości – dziewczyna. W ogóle przypominają mi się teraz wszystkie mity ciążowe, jakie słyszałam będąc w owym błogosławionym stanie. Mistrzynią była podtym względem moja sąsiadka, starsza pani, która ścigała mnie na spacerach i sprzedawała coraz to nowe historyjki, geez -_- The best of to rada, żebym nie nosiła w ciązy korali, bo się dziecko udusi pępowiną. Albo że jeśli się czegoś przestraszę, i tego strachu złapię się za jakąś częśc ciała, to dziecko będzi miało w tym miejscu myszkę ^^ Chyba jestem nieustraszona, bo Bartek nie ma żadnych znamionek  To jak, podzielicie się własnymiprzesądami :-D ?

U mnie się nie zgadza:( Według tabeli powinnam mieć dwie córki... A mam Kubusia i czekam na Maciusia:) Dodam, że nie miałam żadnych problemów ginekologicznych... Cóż, ale widzę, że większości się sprawdza...

u mnie również się sprawdziło choć ginekolog mówił że to iż nie widać ptaszka nie znaczy że będzie dziewczynka...jednakże ów ptaszek się nie pojawił i urodziła się Majka...

Aja niewiedziała 2 tygodnie przed porodem dowiedziałam sie że bedzie córka i sie urodziła córka teraz mam dwie

• zastanawiam sie kto zrobil ta tabele. na calym internecie jest dostepna tabela w ktorej w wieku 27 lat tylko w listopadzie mozne trafic sie dziewczynka. na tej podanej na baby boom- wrzesien i pazdziernik...

a mnie sie nie sprawdzilo....
pierwsza ciaze nie chcialam wiedziec co nosze...
a w drugiej juz tak caly czas lekarz twierdzil ze bedzie dziewczynka a urodzilam synka ale bylo zdziwienie na porodowce jak uslyszalam ma pani dziewczynke z jajami ale sie smiali wszyscy hihi
a ja sie ciesze ze lekarz sie pomylil przynajmniej mam parke:tak:

reklama
Do góry