reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

To moga być skurcze przepowiadające, macica może już przygotowywać sie do porodu. Nie denerwuj się to nie jest groźne, większośc kobiet to odczuwa, chociaż nie wszystkie. Można brac na to no-spe rozkurczowo ale lepiej powiedz i skonsultuj to z lekarzem. Jeśli skurcze sa za silne, lekarz przepisuje silniejsze leki rozkurczowe, np Fenoterol. Nie bierz jednak nic bez konsultacji z ginekologiem!!!!

Acha... jeszcze jedno: kiedy pojawiają sie takie skurcze lekarze zakazują przeważnie głaskanie się po brzuchu, bo to może spotęgować skurcze, oraz pieszczenie piersi, zwłaszcza sutków.

reklama
Aniula chyba wszystko napisla - najlepiej jak pojdziesz do gin . niech zrobi ci kontrolne USG i poda leki ... i tak jak w powyzszym poscie - nie glaszcz brzucha i nie ruszaj sutkow ...

pozdrawiam i nie martw sie :*

No prosze i znowu kolejna rzecz o ktorej sie dowiedizalam. To dlatego mi tak starsznie sie nasilaly skurcze............ jakos odruchowo zawsze kiedy mialam skurcz glaskalam sie po brzuchu i wtedy to sie dopiero zaczynalo.......... sprobuje tego nie robic juz. Dzieki dziewczyny :)

A u mnie chyba dużymi krokami maŁy sie wybiera :-)
Dziś w nocy miałam skurcze zapowiadajace i to takie które sprowadziły mnie do parteru a do histeryczek nie należe...dziewczyny coś niesamowitego,naprawde cięzko to pomykić z czym kolwiek.
Wyczytałam dzisjaj ze tak mocne zapowiadające czasami sie zdarzają.
Wczoraj cały dzień chodziłam rozbita,wszystko doprowadzało mnie do płaczu,ciągle było mi niedobrze- ,,memlało,,mnie w dole brzucha i cały czas miałam wrazenie że mnie pogoni do toalety a nie mogłam sie załatwić.Choć organizm sie oczyscił bo załatwiłam sie wczoraj 5 razy.
Wieczorem nie mogłam znaleść sobie miejsca i zaczeło mnie to samo męczyć w krzyzu.Czasami mnie kulo w pachwinach.
Tak o 1w nocy leżąc na kanapie poczułam że te wszystkie objawy sie nasilaja,jak już wstałam bo chciałam sie podzielić z Przemkiem że coś dziwnego sie dziej nie mogłam sie wyprostować. Z czasem zaczeło mnie sprowadzać na ziemie...czułam sie jak by ktoś sterował moim ciałem a ja nie moge nad tym zapanować choć wszystko odczuwamoje ciało.
Byłam cała napięta od górnej części brzucha do kolan,próbowałam oddychać brzuchem :-[ ale nie dało rady,choć się nie bałam to dostałam trzęsawki nóg i miałam wrazenie że zaraz zrobie kupe(duży nacisk) najwygodniej było mi na czworaka na podłodze,trwało to z 1-1,5 min...chyba.
Cały czas miałam w głowie...,,kurcze to naprawde sie dieje :-),,
Nie był to bol ale tez nie było przyjemne,raczej dziwne.
Potem powoli zaczeło wszystko schodzić,pozostało najdłuzej parcie na stolec,czekalismy na natepny ale oprócz,niemiłego uczucia w plecach i ,,memłania,, w dole brzucha nic...jedynie rano zawod że to jeszcze nie dziś :-)
Dostałam dzisjaj jedynie pocieszenie że po takiej przygodzie to kwestia chwili....choć podobno wcale nie musi tak być
Przynajmniej już wiem co to skurcze ;D
Musiałam sie z wami podzielić...choć opisac dokładnie sie tego nie da...niesamowite

Dziękuje dziewczyny lekarz kazał mi brać fenoterol 3razy dziennie i izoptin.Mam bardzo nisko główke i mam leżeć często z poduszką pod tyłkiem a jak sie nasilą bóle to do szpitala.Boję się że mogę za szybko urodzić. :-[

Przez pierwsze dni brania fenoterolu możesz sie bardzo źle czuć. Mogą trząść Ci sie ręce, możesz odczuwac kołatanie serca itp... Nie wystrasz się tego bo bardzo dużo kobiet tak reaguje na ten lek. Po kilku dniach organizm sie przyzwyczai i te dolegliwości ustąpią a Isoptin jest odłonowo na serce, woięc nie zapomnij go zażywać.

Dużo odpoczywaj i trzymaj się. Powodzenia

kurcze ja jestem w 23 tyg i 3 dni.. skurcze przepowiadajace mam, ale nie często..
ale ostatnio miałam potworny ból brzucha właśnie taki podobny do tego w czasie miesiączki.. aż mnie uda bolały.. cały dzień przeleżałam w łóżku z tymi bólami.. wzięłam paracetamol przeciwbólowo, ale i tak mi nie przeszło..
te bóle po czasie zrobiły się podobne do skurczy, czułam punkt kulminacyjny..ale były bardzo częste.. tak jakby w ciągu niecałej minuty występowały dwa takie skurcze..
23.01 i nie wiem czy czasem nie jak myślicie czy to coś może oznaczac? wizyte u mojej położnej mam dopiero odwiedzic jej wcześniej..
dodam jeszcze, że teraz to prawie codziennie boli mnie brzuch, ale delikatnie.. byłam wczoraj na usg i powiedziano mi, że z małym jest wszystko ok..
tylko nie wiem od czego te bóle..?

pozdrawiam cela :)

po pierwsze - kontakt z ginem w takich sytuacjach NATYCHMIAST !!!!!!!!!!!!

a po drugie -stosuje sie no-spe a nie paracetamol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i po trzecie -leżeć jak najwiecej i sie nie denerwowac .....

reklama
wiem no- spa działa rozkurczowo.. ale ja mieszkam w Anglii a no- spy tu nie dostane..lekarz powiedział mi, że przy bólach brzucha moge brac paracetamol...
kurcze.. czyli nie ma co tylko do lekarza..
dzieki tuska..

Do góry