reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Hej! Ze sznurowaniem butow tez mam problem:))) A lekarz mi powiedzial na ostatniej wizycie ze z pierwszego usg wynika termin na 3 stycznia a z ostatniego usg na 28 grudnia . Wkoncu to 36 tydzien ale dobrze by bylo gdyby Przemus poczekal jeszcze dwa tygodnie. Slyszalam ze lepiej urodzic w 7 miesiacu jak w ósmym. Strasznie chyba mu sie spieszy na swiat he he pozdrawiam.

reklama
Juz mam wszystko uszykowane i posprzatane pozatym cale dnie spedzam z moim synkiem ma 4 lata i tez czasami sily na bieganie za nim mi brakuje,dobrze ze sa bajki w telewizji bo nie wiem co bym zrobila bez bajeczek i ksiarzeczek. Moj chlopiec jest bardzo dobrze przygotowany na przyjscie do domku malenstwa i moge powiedziec ze czeka tak samo jak ja i ,maz. Troche spalam popoludniu ale nadal to nie to samo co cala noc az sie boje dzisiejszej nocy. POZDRAWIAM MAMUSKI

Niunia,
Nie wiem, czy nie pisałaś o tym, czy mi gdzieś umknęło, ale nie wiedziałam, że masz synka:-) Fajnie, że czeka razem z Wami i fajnie, że możesz się kimś zająć.
Naprawdę trzymam kciuki za przespaną noc i pozdrawiam

Dorotko,
Czytałam gdzieś o tym siódmym i ósmym miesiącu i - podobnie, jak w przypadku wszystkiego, co dotyczy ciąży i porodu - zdania są podzielone. Na pewno dobrze, gdyby Mały jeszcze poczekał:-), ale jeśli mu sie tak spieszy, to chyba nic na to nie poradzisz.
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy

Dorotko nic sie nie martw, ja urodzilam na pocztaku 36tc i wszystko bylo oki.
Robert mial 2,845g i 51cm, dostal 9 pkt. Jeden mniej za kolor skory, ale jak lekarka mi powiedziala, to skutek tego, ze byl bez wod plodowych przez 36 godzin.

Tak wiec glowa do gory, wszystko bedzie oki. :tak:

czesc kobitki u mnie lepiej z migdalkami.A co do symptomow ,to tez jakby reka odjal:no:W ogole jak sobie pomysle ,ze to juz tak niedlugo to az mnie ciarki przechodza :tak:a z drugiej doczekac sie nie moge:-)Mam nadzieje ,ze los wyda mi sie laskawy w tej ciazy i zesle mi bole z brzusia ,bo w poprzednim mnialam z krzyza brrrrrrrr:no:az wole nie myslec

Cześć mamusie, ponieważ podglądam Was z ukrycia postanowiłam się ujawnić ;-)termin mam na 15 grudnia i na razie u nas się nic nie dzieje. 3mam kciuki za resztę :-)

Widzisz Dorotko,
jak napisała aph, nie masz się co martwić, co będzie, to będzie, a na pewno będzie dobrze :-)

nadiuleczka, a powiedz mi, jakie były te bóle z krzyża - to znaczy jak to odczuwałaś (poza tym, że strasznie...)...pytam, bo jeśli już mnie coś pobolewa, to właśnie krzyż, brzucho grzecznie się trzyma:-)
Ikka, mam nadzieję, że ujawnisz się też, jak coś zacznie się dziać, co? ;-) póki co życzę jak najdłużej dobrego humorku

pozdrawiam

niunia856 poza kilkoma bólami w podbrzuszu i krzyżu na razie nic ;)
Jutro idę na KTG i porozmawiać z poleconą położną, bowiem mam wskazania do cesarki, ale zarówno poród naturalny jak i cesarka - co może brzmi paradoksalnie - są dla mnie pewnym zagrożeniem :(
I ostatnia wersja, to jest próba porodu siłami natury dlatego chyba powinnam porozmawiać z położną.
maie ujawinię się, oczywiście - dzięki za życzonka i nawzajem :)

reklama
aph Juz trzeci raz mialam tak z tymi bolami w nocy co chwilke biegalam do lazienki albo juz wogule z niej nie wychodzilam myslalam ze chce cos powazniejszego do tego doszly wymioty twardnienie brzusia bole w podbrzuszu. Jezeli dzisiaj w nocy tak bede miala to pojde juz do szpitala bo fenoterolu niestety nie moge juz brac. Boje sie bo to moja pierwsza dzidzia i troche sie naczytalam o porodzie w tym tygodniu jedna babka urodzila w 36 tygodniu to dziecku sie plucka zapadly. Pozdrawiam serdecznie...

Do góry