reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Buziaczku.......to dobrze uff bo sie juz balam heh to lepiej zeby to pzreszlo....
tylko jeszcze mi sie brzuszek obnizyl...i strasznie twardy jest.. no ale mam nadzieje ze sie uspokoi troszke:-)
A z odpoczywaniem...hmm mnie to holerka bierze jak mam lezec i nic nie robic...
codziennie pare godzin sie wlocze po szopingu....sprztam itp:p aa i biegam po schodach....
Gupek ze mnie chyba;/
Jutro zaczynam kurs na nianke:-) mam nadzieje ze ukoncze przed porodem:)
POzzdrawiamy :-)
A TY odpoczywasz duzo??

reklama
Mi tez sie brzuch obnizyl bardzo i do tego wypchnal do przodu - dziwnie jakos.Pepek na wierzchu - kikutek he he :-D:-D:-D:-D
Ja teraz zreszta codziennie odpoczywam..leze do gory tylkiem i czekam na porod zbieram teraz sily na porod i kg mi przybieraja.
wiadomo ze calkowicie tez nic nie nie robie.
Brzuszek bedzie teraz sie robil twardy i bedzie puszczal-miekki jak u Mnie:tak: bo Dzidzia duza i jak sie rozpycha czy przekreca albo cos za szybko robisz lub w nie wygodnej dla dzidzi pozycji jestes to bedzie twardniec.
u Mnie tak bywa a czasem nawet jak poczuje inne cieplo np.plecki mojego P to tez twrdnieje i sie wypycha - ale to bardzo boli juz pod sam koniec.
serio mnie to czasem tak boli ze nie moge sie ruszyc i Moj P musi delikatnie masowac az sie uspokoi i przestanie sie pchac ...bo ja nie moge wogule sie ruszyc i wziasc oddechu. :szok::sick:
Podobno bieganie po schodach przyspiesza porod ale u Mnie sie to nie sprawdza, ale dobrze jest chodzic wolno po schodach - bo glowka sie obniza i dobrze uklada w kanale rodnym. tak wszyscy mowia.:tak:
Gdzie zaczynasz ten kurs???

heheh Ty to juz musisz lezec:p nie dziwie sie tez bym sie juz zastanawiala kiedy to nastapi hehe bo mozesz w kazdej chwili rodzic....:-)
Widze ze jestes w takiej sytuacji jak ja ze nie wiesz czy chlopczyk czy dziewczynka do konca hihi...bedzie niespodzianka:-)
Aa z tym wypychaniem...to moja niunka tez tak ma...i fakt to boli..najgorzej jak pod zebrami kopie..Ooo Matkooo..Ostatnio to nie moglam i sobie w sklepie na podlodze siadlam...buahha..ale ulzylo..
BUziaczku...juz masz to prawie za soba:) Oby porod byl o terminie heh.;-)

Kurs niani to robie tu w Luton w jakiejs szkole podstawowej ma sie odbywac..wczesniej trzebabylo zalatwiac troszke...ehhe ja to sie wsumie wcisnelam z znajoma....a co tam bedzie nie mam zielonego pojecia..
Mam tylko nadzieje ze wszystko zrozumiem:-D
PO tym bede zarejestrowana jako niania i kiedys moge czyjes dzieci bawic:-)hhe narazie to mi moje wystarczy:-D

AnaZ - Tak moge i bardzo bym chciala bo koniec~(boli i meczy) ale narazie nic sie nie dzieje ...chyba ze zlapie i wyskoczy:szok:. he he
Bardzo sie zdziwie jak bedzie chlopczyk:szok: he he bo juz wszyscy sie nastawili na Blanke:tak: a jak bedzie chlopiec to Dominik.:-);-)
Fajny taki kurs -zycze sukcesu.Ja ide na college i robie sobie fryzjerke i manikiurzystke.
Kocham to robic.:tak:

Buziaczek...dzieki::) wrocilam z kursu i powiem Ci ze niezle zanudzala ta Angielka.....nawet Maluskie ciagle mnie kopalo chyba sie jej nie podobalo heheh
A Twoj kurs ciekawy hehe tez zyczymy powodzenia:-)Twoj kurs bardziej tworczy hhehee no to bedzie do kogo na zabiegi upiekszajace chodzic;-)
Ja dzis po kursie musialam przez okno wlazic...bo kluczy zapomnialam komorki nie wzielam....i nikogo w domciu nie bylo jak na zlosc;/ i sie pzreciskalam przez takje male okienko...ale dalam rade:-)
Mala teraz szaleje...

Buziaczek...dzieki::) wrocilam z kursu i powiem Ci ze niezle zanudzala ta Angielka.....nawet Maluskie ciagle mnie kopalo chyba sie jej nie podobalo heheh
A Twoj kurs ciekawy hehe tez zyczymy powodzenia:-)Twoj kurs bardziej tworczy hhehee no to bedzie do kogo na zabiegi upiekszajace chodzic;-)
Ja dzis po kursie musialam przez okno wlazic...bo kluczy zapomnialam komorki nie wzielam....i nikogo w domciu nie bylo jak na zlosc;/ i sie pzreciskalam przez takje male okienko...ale dalam rade:-)
Mala teraz szaleje...
Podziwiam Cie ze si przecisnelas:-D Ja bym sie nie zmiescila.:zawstydzona/y::no:
he he szkoda ze nudno bylo bo taki kurs powinien byc ciekawy.:dull:Moj kurs sie dopiero rozpocznie jak Blania :elvis:bedzie juz z Nami.:-p i troszeczke odchowana bedzie we wrzesniu sie wybieram .:happy2:moze jakas praca na pol etatu sie znajdzie..he he :tak:oby bo zwariuje w domu...juz mam dosc siedzenia .

Dziewczy a czy wam tez sie robilo goroco itp??
Bo ja dzis too sie malo co nie przewrocilam jak mi serce zaczelo łomotac..i goroco do glowy uderzylo...az sie polozylam...oj nie ciekawie sie czulam...
Moj mezus juz gdzies wyczytal ze to jeden z objawow zblizajacego sie porodu..i juz podniecony na calego bo mu sie wydaje ze juz bede rodzic...Oj moj kochany gluptas...tlumacze mu ze ja jescze nie czuje ze to juz...ale on i tak chodzi uhahany hehehhehe...
A tak powaznie to jak od tygodnia czy nawet wiecej mam zwiekszona wydzieline...to to normalne??
Wczoraj to tak sie czulam ze nawet rady wstac z lozka nie dalam..;/...
To jak takje sa uroki ostatnich dni to masakra.....

Ach, witam.
Też cos dopiszę.W poprzedniej ciąży przenosiłam o 11 dni, a symptomów przedporodowych wogóle nie miałam. Poprostu na nastepny dzień miałam iść na wywołanie, a w nocy odpłynęły wody i zaczęło się.

Pozdrawiam

reklama
Hej dziewczyny:tak:
Jestem w 38 tyg(juz koncowka)...i jeszcze nie obnizyla mi sie macica(to moja pierwsza ciaza) termin mam na 6 sierpnia i tak sie zastanawiam (bo czytalam ze obniza sie 2 lub 3 tyg przed porodem) czy mozliwe ze mi sie obnizy pozniej?
pozdrawiam:-)

Do góry