reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

buziaczek Moj mały pod koniec ciąży był spokojniutki, ale w dniu porodu , rano rozpychał się okropnie i kopał....po czym odeszły mi wody w domu-położna powiedziała, ze mały rozerwał pęcherz płodowy...

reklama
Wiesz powiem ci tak kazdy przechodzi inaczej ale w moim przypadku było tak, gdyby nie to ze pojechałam na termin do szpitala to nie wiedziałabym ze wogóle cos sie dzieje, a działo się, strasznie cisnęło mnie na pecherz, co chwile biegałam siku, i do prawie 6 cm rozwarcia (pozniej zrobili mi cc) doszłam bez regularnych skurczy, ai kilka dni wczesniej kompletnie sie wyczysciłam ze tak powiem górą i dołem. Moim zdaniem poprostu jeśli coś cie niepokoi wybiez sie na izbe przyjęć i sprawdz to, może to akurat już czas

a wystepowalo u was czasem mdlenie lub takie dziwne uczucie - nie dobrze wam bylo?? ja mam tak czasem ... i nie wiem czemu ...ehh
Ja praktycznie nic nie czulam dziwnego.Na tydzien przed terminem porodu czulam bole w podbrzuszu raz mocniej raz slabiej i co 10 minut,przewaznie w nocy a i tak urodzilam 4 dni po terminie:tak:Ogolnie samopoczucie mialam rewelacyjne:tak::-)

Ja urodziłam 3 tyg. przed terminem. Zaczęło się od kiepskiego samopoczucia i braku apetytu. Kolacji nie zjadłam prawie i od wieczora miałm skurcze, coraz bardziej regularne. Już po pólnocy były reg. co 15min., rano co 7 i biegunka, o 9.00 już w szpitalu byłam: skurcze co 5min i rozwarcie 2cm. Ale urodziłam dopiero o 23.30 bo rozwarcie wolno postępowało za to skurcze potworne + bóle krzyzowe. A czop i wody dopiero w trakcie, już w szpitalu.
Ale jak będzie tym razem?

Dziewczyny...moze wy wiecie...czy to normalne ze nagle stracilam sily..choc wczesniej latalam jak glupia i mialam na wszytsko energie..
Od paru dni czuje sie bardzo slabo..poprostu wszysto mi leci z rak..;/:-(
Czuje sie jakby mnie ktos wywirowal w pralce..serio do niczego..
Odwiedzam czesto toalete.....i mnie eh....popsrostu czysci ciagle...
Ale zostalo mi jeszcze 20 dni do porodu....
Sama nie wiem co mam o tym myslec..

reklama
AnaZ - To normalne ja tez sie tak czulam jak bylam w tym tygodniu co Ty teraz, nie przemeczaj sie odpoczywaj organizm przygotowuje sie do porodu.
Mnie tez tak wyczyszcza ciagle jestem w ubikacji - drugie krzeselko wc he he
Poczulam sie lepiej i znow odzyskalam sily pod koniec 38 tygodnia. Serio. Odpoczywaj teraz ;-)

Do góry