reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Czesc !!!!
.Dzisiejsza noc byla w miare bez zadnych skurczy tylko malutki sie tak rozpychal a brzuch byl bardzo twardy ze az popekala mi skora tzn. zrobily sie rozstepy:no:
Dlatego podjelam sie wypicia lyrzeczki oleju rycynowego bo wiecej chyba bym nie przelkla a czytalam na forach ze przyspiesza porod zobaczymy!!!

reklama
Jejku, niunia

Strasznie współczuję nocki...i popękanej znienacka skóry :-(

Mam nadzieję, że olej rycynowy pomoże i trzymam kciuki, żeby się wreszcie zaczęło!

Hej co tam u Ciebie? Wszystko ok? Ja bylam dzisiaj u lekarza i tak mnie zbadal ze do tej pory brzuch mnie boli, i sie napreza:((( Lekarz mi powiedzial ze brzusio mi sie obnizyl to chyba dobrze waze rowne 65 kg a przed ciaza wazylam 49 kg troszke mi sie przytylo:))) Przemus tak mi daje popalic a szczegolnie w nocy i w poludnie dalej uczeszczam 100 razy do toalety na dzien masakra. Wiesz chyba jednak zmienie tego lekarza bo sie juz go boje jak mowilam dzis mnie tak zbadal boli mnie caly brzuch i mam jeszcze wiekszy ucisk jak wracalam do domku to myslalam ze nie dojde dostalam takich boli co chwile musialam sie zatrzymywac dobrze ze byl ze mna moj maz bo niewiem co bym zrobila mam tez klucia w okolicy szyjki mozliwe ze robi sie rozwarcie jutro pojde do innego lekarza. POZDRAWIAM:)))

Witam wszystkich
W kocu mam chwilke zeby odpisac przepraszam niunia ze to tak dlugo trwalo ale maly jest bardzo niespokojny, nocki sa nieprzespane chyba zaczelismy od kolek nasze poznawanie sie.
Tak wogole chcialam bardzo urodzic juz jak urodzilam chcialam jak najszybciej wyjsc ze szpitala bo bylam troche dluzej mialam male komplikacje i maly podlapal zoltaczke a jak wyszlam ze szptala to zaczelam sie bac czy sobie poradze sama poniewaz to nasze pierwsze dzieciatko;-)ciekawe czy tak bedzie w kolko:-)
Jezeli chodzi o porod to u mnie wygladalo to tak:
we wtorek w zeszlym tygodniu bylam na wizycie u lekarza i stwrierdzil ze nic sie nie dzieje takiego co wskazywaloby w najblizszych dniach na porod i maly mialwazyc 3800 kg.
Nastepnego dnia w srode bylam u meza w sklepie i poczulam ze cos zaczelo mi leciec kilka razy z rzedu i zadzwonilam do swojego lekarza on kazal jechac do szpitala zeby sprawdzic okazalo sie ze ta krwista wydzielina jest to nic innego jak saczenie sie wod plodowych i o 17 zostawili mnie w szpitalu bo zaczely sie bole lekkie trzymalimnie noc alemimoboli i wod nie mialam rozwarcia wiec nastepnego dnia w czwartek o 7 rano podlaczyli mnie pod kroplowke no i zaczely sie rozkrecac bole ( dobrze jest zeby bole i rozwarcie nie bylo wywolywane bo moznachodzic to pomaga ja niestety musialam lezec).
Najgorzej bylo do 2 cm rozwarcia to ciagnie sie i ciagnie a bole sa juz tez dosc wyczowalne jak mialam okolo 7 cm blagalam o cesarke ale nie chcieli zrobic a jak sie zorientowali ze maly jest wiekszy i mialam problem z dalszym rozwarciem podjeli decyzje o cesarce a w miedzy czasie kroplowke mialam zwiekszona zeby szybciej szlo rozwarcie.
Na 18 byla przyszykowana sala dlamnie jednak po 17 zaczely sie u mnie bole parte ale nie mialam jeszcze pelnych 10cm ale to wykluczylo juz cesarke i czy chcial czy nie chcial musialam rodzic naturalnie:-)
No i o 18.25 moj synek przyszedl na swiat. Ze wzgledu na wage 4500kg i 60 cm dlugosci nacinali mnie a glowka byla wieksza i roche mnie rozerwalo.Potem bylo juz tylko szycie i "czyszczenie macicy ' jezeli tak moge nazwac bo okazalo sie ze po wydaleniu lozyska mialam cos tam jeszcze w sobie i dostalam krwotoku.Dalej nie bede rozpisywac mysle ze malo ciekawe:tak:
Tak wiec szymus przy asyscie mojego meza przyszedl na swiat.
Uffff myslalam ze nie zdaze odpisac ale chyba synkowi dobrze sie spi moze ta noc bedzie spokojniejsza:tak:
Jezeli chodzi o zdjecia postaram sie dolaczyc jak tylko dowiem sie jak to zrobic.

POZDRAWIAM SERDECZNIE
KARINA

Dzieki ze opisalas swoje przeżycia ja wlasnie wyszlam z lazienki a chodze co chwile bo chyba mnie przeczyszcza niewiem czy mi wody odeszly zobacze po skurczach ale lecialo ze mnie wszystko wiec nie mam pojecia o wodach. Teraz czuje ze zaczyna mnie tak okropnie kloc i zaczynaja sie skurcze.Morze to dzisiaj wkoncu.Co do kolek to moj maly tez je mial i jak skończyl 2 tygodnie wyladowal w szpitalu bo plakal tak strasznie ze niewiedzialam co sie dzieje. Lekarze dali nam krople na kolke i prosili o cierpliwosc malemu pomagal masaz brzuszka i cieple oklady z pieluszek tzn prasowalam tetrowe pieluszki i kladlam mu cieple nie gorace. Balam sie okropnie i plakalam razem z nim w nocy bylo strasznie ale prawda jest taka ze jak mina te pierwsze 3 miesiace to kolka mija i moj maly jak minely rowne 3 miesiace i 2 dni przestal miec kolke.Wiec wytrzymaj dasz sobie rade tylko badz spokojna bo jak ty sie denerwujesz to maly jeszcze bardziej:-)POZDRAWIAM

NIUNIA
Dzięki bardzo za informacje przypuszczam ze moze miec znaczenie ze wczoraj i dzisiaj pilam rano kawke z mlekiem a niektore maluchy reaguja na to zobacze jak to wyklucze. Slyszalam ze tez maluchy reaguja na mleko krowie.
Co do Twoich objawów zycze Ci zeby to bylo to jezeli chodzi o wody to tak jak napisalam zaczely mi odchodzic dzien wczesniej i byla to krwista substancja natomiast centralnie pecherz plodowy pekl mi jak mialam chyba z 5 cm rozwarcia i byla to taka woda.
Zycze Ci szybkiego, malo bolesnego porodu.
Jak bedziesz mogla to daj znac.
POZDRAWIAM
KARINA

a u mnie cisza...rano tylko trochę zabarwionego krwią śluzu...przez jedna godz. silne skurcze i twardy brzuch i nic po za tym...jedyne co mi mnie cieszy:-) to,to,że mam dobry dziś humor :-)sympatycznie się czuje i mam więcej sił ;-)....może,której z Was pomóc w sprzątaniu,albo w innych obowiązkach:-)

reklama
Hej Dorotko,

Po przeczytaniu tego, co napisałaś o swojej ostatniej wizycie, cofam wszelkie wątpliwości - koniecznie udaj się do innego lekarza...chociaż na jedną wizytę w celach kontrolnych. Dobrze, że zdecydowałaś się iść jutro! Masz wszystkie swoje wyniki?
U mnie rytm dobowy ustalony ;-) Mała zaczyna w okolicach 21 i szaleje do 1 w nocy; rano jest spokojna, po czym znów odbija jej po południu. W nocy - na szczęście - albo tak mocno śpię, albo ona tak słabo kopie, że nic nie czuję i nawet nie wstaję do toalety...
Dzisiaj, z uwagi na piękną pogodę, wybrałam się na spacer, ale rzeczywiście coś jest z tą szyjką (nie wiem, czy skrócenie czy rozwarcie), bo wystarczyło kilka bardziej energicznych kroków i zaraz mnie zaczynało kłuć cholernie i brzucho się naprężał nie do wytrzymania.
A co do wagi - niezła z Ciebie była drobinka...i w zasadzie jest! Ja ważę obecnie 70 kilo, zaczynałam od 62 (coś mi się przed samą ciążą przytyło...) i sądząc po ilości pochłanianego przeze mnie jedzenia, na tym się nie skończy :-)

tymczasem czekam niecierpliwie na dalsze wieści

pozdrawiam

Do góry