Jeszcze przed wyliczeniami lekarza sama sobie wyliczyłam poród za pomocą kalkulatora ciąży-dostępny w internecie: Kalkulator terminu porodu | osesek.pl - serwis dla mam, ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety ale doskonale każda z nas wie, że to nie musi być trafne wyliczenie w 100% Organizm kobiety jest nieokiełznany i nigdy nie wiadomo kiedy dziecko postanowi "wyjść na świat" należy przede wszystkim w tych ostatnich dniach dużo odpoczywać i nie myśleć o porodzie w złych kategoriach.
reklama
marionnetka
Początkująca w BB
Ja miałam mdłości jak w pierwszym trymestrze przez około 3 dni poprzedzające poród
Kluliczek
Babka z laską
Polecam Wam artykuł z babyboom o oznakach zbliżającego się porodu. Znajdziecie tam też film, w którym dr n. med. Tomasz Zając odpowiada na pytania z forum. Myślę, że warto zerknąć :-) - Oznaki porodu - BabyBoom.pl
marionnetka
Początkująca w BB
Haha Frikers, tego nie da się nie zauważyć! Skurcze, skurcze i jeszcze raz skurcze. Co najmniej 2godziny, coraz częstsze i nie przechodzące po nospie.
MajeczkaPL
Zaangażowana w BB
ta poduszka, z tego co slyszalam jest naprawde pomocna.. sama chętnie bym taka kupila
A myślicie, że obliczanie kiedy są dni płodne jest sensownym pomysłem? Wiem, że to dość mało skuteczny sposób na zachodzenie w ciążę, ale czasami warto jest się chwytać każdego sposobu.
reklama
Podziel się: