reklama
Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Nie ma co panikować. Mi czop odszedł ponad miesiąc przed porodem
Marta 8217
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny!
Ile męczyły Was skurcze przed rozkręceniem akcji porodowej na dobre? Bo ja już od 4 dni się rozkręcam, akcja rozpoczyna się i wycisza. Nie wydaje mi się, żeby to były przepowiadające, bo takie mialam już 2 tygodnie wcześniej, te są raczej bolesne, pojawiają się w dole brzucha i trwaja po 30-40 sekund. Czasem występują dość regularnie, np. co 10 minut przez 2 h, a poźniej cisza.
Ile męczyły Was skurcze przed rozkręceniem akcji porodowej na dobre? Bo ja już od 4 dni się rozkręcam, akcja rozpoczyna się i wycisza. Nie wydaje mi się, żeby to były przepowiadające, bo takie mialam już 2 tygodnie wcześniej, te są raczej bolesne, pojawiają się w dole brzucha i trwaja po 30-40 sekund. Czasem występują dość regularnie, np. co 10 minut przez 2 h, a poźniej cisza.
haha dziewczyny ja nadal w dwupaku. Co wiecej 2 tygodnie po wypadnieciu czopa opadl mi brzuch i razem z tym wydarzeniem prawie wygasly skurcze przepowiadajace. Wiec jak myslalam ze do porodu bedzie blisko to sie okazuje ze ja sie chyba cofam no coz.. chyba mam pecha, wiekszosc kobiet szybko rodzi po czopie , no ale nie ja
Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Ayni, mi czop odszedł ponad miesiąc przed porodem. A i tak urodziłam 6 dni po terminie i poród był wywoływany, bo skurczy nie miałam i nawet wody nie odeszły.
madzieńka87
Zaciekawiona BB
heh mam podobnie.brzuch opadł mi z 3 tyg temu,czop ponad tydzień temu.skurcze mam co 10 minut a potem zanikaja.to chyba jeszcze troche potrwa...a już mysłałam że jak ten czop mi wypadł to blisko...haha dziewczyny ja nadal w dwupaku. Co wiecej 2 tygodnie po wypadnieciu czopa opadl mi brzuch i razem z tym wydarzeniem prawie wygasly skurcze przepowiadajace. Wiec jak myslalam ze do porodu bedzie blisko to sie okazuje ze ja sie chyba cofam no coz.. chyba mam pecha, wiekszosc kobiet szybko rodzi po czopie , no ale nie ja
*martusia*
Fanka BB :)
ja wlasnie tez sie zastanawiam czy choc troszke sie cos dzieje bo:
- od jakis dwoch tygodni boli brzuch i czesciej do wc na to drugie
- mdlosci
- brzuch juz opadl z jakies 3,4 tyg temu
- czop to nie wiem czy mam czy nie mam nie zauwazylam po prostu
- ostatnio tzn 3 wrzesnia doktorek powiedzial ze szyjka juz miekka ale jeszcze dluga
- no i skurcze z bolem jak na @ mniej teraz dokuczaja
termin mam z OM na 20 wrzesnia. ale jakos mi sie nie wydaje zeby cos w okolicach tego dnia sie dzialo.
- od jakis dwoch tygodni boli brzuch i czesciej do wc na to drugie
- mdlosci
- brzuch juz opadl z jakies 3,4 tyg temu
- czop to nie wiem czy mam czy nie mam nie zauwazylam po prostu
- ostatnio tzn 3 wrzesnia doktorek powiedzial ze szyjka juz miekka ale jeszcze dluga
- no i skurcze z bolem jak na @ mniej teraz dokuczaja
termin mam z OM na 20 wrzesnia. ale jakos mi sie nie wydaje zeby cos w okolicach tego dnia sie dzialo.
reklama
Podziel się: