reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

ja jestem w 34tyg i 4dniu ood jakiegos czasu odczuwam sredniej siły skurcze nie sa bolesne ale nie sa tez niewyczuwalne ,malenstwo sie rusza praktycznie całymi dniami, pozatym boli mnie kręgosłup, ale sądze ze jeszcze troszke czasu do porodu zostało, towarzyszy mi minimalny strach przed nieznanym(dotyczy porodu) ale przewyzsza go miłość do maleństwa.A to moj brzus w początku 34 tyg.

reklama
Też masz galanty brzuń, no i dlatego Cię boli kręgosłup.
Ja też miałam minimalne skórcze, bardziej podobne do kolek. Jak już dostałam kolke, zazwyczaj z prawej strony, to nie mogłam kroku postawić. Po nospie forte, za 10 min. puszczała. Teraz już mnie nie łapią żadne skórcze :laugh:a już bym chciała rodzić, bo się już nie boje. Rzeczywiście do porodu dojrzewa się dlatego 9 miesięcy. ten czas jest naprawdę wyważony odpowiednio. :)

Odpoczywaj dużo. Pozdrawiam.

Nie wiem, chyba, u mnie, to już się zaczyna...Przed chwilą zauwarzyłam na wkładce śluz z skrzepem krwii. Od rana dzidziak mi się niespokojnie kręci. Wogóle to tej nocy kiepsko spałam. Mam niewielkie skórcze, ale w bardzo dalekich odstępach, to wygląda tak jakby dziecko kopało mnie po pęcherzu. Nie mogę mieć pewności czy to są skurcze. Zadzwoniłam do ginekologiczki kazała wziąć dowód, książeczkę ubezpieczającą i karte przebiegu ciąży, no i jechać do szpitala. Boję się...muszę się wykąpać, ogolić...nie wiem co robić...dzwonie po meza ale on nie odpowiada jest w pracy. Ściskam i całuję wszystkie spodziewające się... :o :o :o :o :o :-* >:

Jak zaczeły mi sie skurcze to nie byłam świadoma ze to juz.Bo to odcinek ledźwiowy dał mi sie porządnie weznaki.Myślałam ze przy skurczu krzyz mi peknie a po oxyto to masakra.Pierwsze skurcze dostałam o 11 o 1 w nocy dopiero poszłam do szpitala a urodziłam o 4 rano.Tak ze tego bólu nie szło przegapić ;D

Ja od wczorajszej nocy czuje silne bole brzuszka - najpierw byly to bole jak przed okresem, bez wyraznej przerwy. Dzis zaczely sie w miare regularne. Na razie jest ok. co 15 min. Ciekawe czy to juz to i jak dlugo jeszcze to potrwa...
Juz i tak jestesmy 6 dni po terminie :)

Antares witaj :):)
JAk widzisz juz 39 tc ale mala nie chce na swiat bo szyje mam nadal twarda dluga i zamknieta:(:( No nic trzeba czekac bo nic nie pomaga ze znanych mi sposobow:):) nawet zadnych skurczy jeszcze nie mialam i nie mam pojecia jak beda wygladac:):)

Priscilla trzymamy kciuki by to bylo to i oby porod byl szybciutki!!!

mi odeszły wody więc wiedziałam że to już czas.. ale pierwszym symptomem jaki czułam że to juz blisko to podenerwowanie..moje samopoczucie było okropne..
normalnie całe dwa dni przed się wkurzałam o byle co..

6 stycznia nic jeszcze nie wskazywało że zbliża się porod i to do póznych godzin nocnych..a 7 rano odszedł mi czop...taki śluż z krwistm zabarwieniem jak na początku mieiączki zaczało mnie memłać w brzuchu jak przy okresie o 17 miałam już regularne skórcze ale nie tak bolesne raczej przeczuwałam że to już niebawem 0 18 już skurcze zaczeły mi dokuczać i zmuszały do kucania ::) a o 19 miałam rozwarcie 4 cm i zaproszenie na sale porodową ...wyedy już chodziłam na czworaka o 22.00 Noe był na świecie ;D
Trzy dni wczesniej miałam mocny dość długo trwający skórcz który powalił mnie na czworaka na podłoge aż mi nogi drżały, był tylko jeden
Powodzenia dla oczekujących mam :)

reklama
Izabelko kochana dziekuje ze pamietasz!!!
Ja jak nie urodze do czwartku to w sobote mam wywolanie!!! wiec mam nadzieje teraz ze jednak mala sie nie bedzie cisnac!! :):) Juz sie nie moge doczekac!!!

Do góry