reklama
Izabelka
Oski i Wercia
mam sporo roboty przy małym, to nie jest aniołek hihi chce zawsze uwagi, rzadko bawi się sam : udzielam sie w styczniówkach
co do wod płodowych- mi nie odeszły i dr chciała mi przebić, tak się wystraszyłam tego sprzętu, że same odeszły ;D
pozdrowionka
co do wod płodowych- mi nie odeszły i dr chciała mi przebić, tak się wystraszyłam tego sprzętu, że same odeszły ;D
pozdrowionka
Palina84
Zaciekawiona BB
Ja jestem prawie trzymiesiące po porodzie.. moja córcia dała mi takie sygnały że zarz bedzie z nami. Sluz był z odrobinkami czy żyłkami krwi, przuch był nisko a skurcze odczuwałam jak bóle brzy miesiączce tylko że co 10 min. był ból a później go nie było. Ja miałam na tyle strasznie że miałam bóle z kręgosłupa strasznie to boli az niee da sie opisać. Na dodatek chce ci sie co chwilke siusiu bo dzidzia naciska na pęchcerz i jak dziecko bedzie gotowe przyjść na swiat to bedziesz miał wrażenie jak by ci się chcaiło kupke. Powodzenia , poród boli ale bvadz silna facet by tego nie wytrzymał i prawdą jest że jak sie zobaczy maleńtwo to o bólu sie zapomina. Pozdrawiam
Załączniki
bejbi
Fanka BB :)
Cześć nazywam sie Marta. Stronkę "babyboom"odwiedzam od dawna, ale dopiero teraz odważyłąm się zarejestrować. Jestem w 38 tygodniu ciąży, z moich wyliczeń jutro będzie, właściwie, ten dzień. Bardzo boję sie porodu, choć to bedzie mój drugi. Pierwsze dziecko urodziłam w sierpniu 2000r. Nie mogłam sie doczekać kedy zobaczę tego kogoś, kto ma wyjśc ze mnie, poza tym nie wiewiedziałam co mnie czeka. A teraz już wiem, jak wyglądają dzieciuszki w poczęciu, i przypomniałam sobie wszystkie stadia porodu, i jak ja to wszystko wytrzymam. Wiem, że skoro wytrzymałam za pierwszym to i za drugim też będzie super, zwłaszcza, że uważam tamten dzień za najpiekniejszy w moim życiu.
Jeszcze w ten weekend byłam na zjeździe mam największy brzych z wszystkich poznanych dziewczyn, które mają teraz jakoś rodzić. Wyglądam komicznie, ale mój mąż uważa, że uroczo. Po świętach zapisałam się na KTG, ale tak naprawdę nie wiem. czy dotrwam, czuję, że podród zbliża się coraz szybciej, a mnie jakby za mało czasu pozostało na przygotowanie sie do tego faktu. Ściskam i pozdrawiam wszystkie te kobiety, które dziś rodzą. 8)
Jeszcze w ten weekend byłam na zjeździe mam największy brzych z wszystkich poznanych dziewczyn, które mają teraz jakoś rodzić. Wyglądam komicznie, ale mój mąż uważa, że uroczo. Po świętach zapisałam się na KTG, ale tak naprawdę nie wiem. czy dotrwam, czuję, że podród zbliża się coraz szybciej, a mnie jakby za mało czasu pozostało na przygotowanie sie do tego faktu. Ściskam i pozdrawiam wszystkie te kobiety, które dziś rodzą. 8)
bejbi pisze:Cześć nazywam sie Marta. Stronkę "babyboom"odwiedzam od dawna, ale dopiero teraz odważyłąm się zarejestrować. Jestem w 38 tygodniu ciąży, z moich wyliczeń jutro będzie, właściwie, ten dzień.
Jeszcze w ten weekend byłam na zjeździe mam największy brzych z wszystkich poznanych dziewczyn, które mają teraz jakoś rodzić.
To moze pochwalisz nam sie swoim brzuszkiem???
I nie rozumiem cie jak piszesz ze jestes w 38 tc a jutro ma byc ten dzien
bejbi
to mój brzuszek z końca marca.A jeśli idzie o tygodnie to licze z dokładnością co do dnia i zawsze ten dzień ptrzypada na środe, dlatego napisałam, że brakuje mi 1 dnia do pęłnego 38 tygodnia ciąży .Zaszłam w ciąże 18 lipca 2005, potem miałam okres, który zaczął się 20 lipca(ginekolog liczy od tego dnia, zatem od środy, w stałym schemacie: od 20 lipca odjąć 3 miesiące i bodajże dodać 7 dni, więc data mojego porodu to 27.04.2006r.). Mam nadzieję, że wujaśniłam jasno dlaczego tak napisałam a nie inaczej. A wogólwe to dziś mi zszedł ten czop śluzowy. Myslałam, że to wody płodowe. Rzeczywiście nie jest aż tego tak dużo. W moim przypadku, był to gęsty, przezroczysty ślóz z kilkoma kawałkami białymi, jak ugotowane białko kurze. Było to ok. godziny 6.oo, czekałam jak może się powtórzy( ten wyciek), ale nie. Zatem, spoczko, czekam spokojnie w domku na dalsze objawy zapowiadające poród Pozdrawiam.
Załączniki
bejbi
Dziękuję i z wzajemnością, po skali suwaczka domyślam się, że Ty też tuż tuż... Pozdrawiam serdecznie.
reklama
Podziel się: