reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

hej ja mam termin dopiero na 2 sierpien.brzuch mi sie obnizyl juz z 4-5 tyg temu i wychodzi na to ze to nie jest pewny objaw.a nawet jesli to po 37 tc juz chyba jest oki zeby rodzic bo juz licza jako porod w terminie:tak: skurcze mam ostatnio nawet w nocy trzymaly mnie prawie 3h nasilaly sie i zaraz po tych 3-4 mocnych znikly. a wydzielina jest gestsza i wiecej jej jest ale juz czas najwyzszy zeby sie cialko szykowalo na ten wazny dzien.pozdrawiam serdecznie

reklama
Jeden dzień to terminu pozostał,a u mnie cisza :-).Mam nadzieje że synuś zrobi mi niespodziankę i wyjdzie jutro :-).
Hehe to raczej nie realne za dobrze mu w brzuszku :-).

Hej dziewczyny :-)

Ja mam termin za cztery tyg i tez jak kazda z Was chcialabym miec malenstwo juz przy sobie :tak:...brzuch mi opadł juz dwa tygodnie temu,upławy mocne,ból podbrzusza także,twardy,stawiajacy sie brzuchol i skorcze przepowiadajace :szok: ,ktg co drugi dzien,badanie gin takze non stop pod kontrola, i nadal nic:-(...a młody kawał chłopa wiec mógł by juz byc z nami na świecie ale mu widocznie nie spieszno :tak:;-)...i jestem tego zdania ze jak ma wyjsc to wyjdzie w swoim czasie bo gdzie mu bedzie lepije jak nie u mamusi w brzusiu ;-):-);-)...z córką w pierwszej ciązy też mialam bardzo szybko wszelkie objawy a urodzilam dzien przed terminem....wiec mimo bólu i cierpienia nastawiam sie ze i teraz tak samo bedzie...bo im bardziej sie chce tym bardziej sie tego nie ma :-:)no:....

Milkada,kucaj duzo,poskacz troche,pochodz po schodach i przyj....mi to pomoglo w pierwszej ciazy,raz,dwa po takich kuckach czulam głowke miedzy nogami.....Powodzenia

Pozdrawiam cieplutko :-)

Ostatnia edycja:
Jeden dzień to terminu pozostał,a u mnie cisza :-).Mam nadzieje że synuś zrobi mi niespodziankę i wyjdzie jutro :-).
Hehe to raczej nie realne za dobrze mu w brzuszku :-).
no to tak jak u mnie:)))) termin mam na poniedzialek ale sie nie zapowiada.no ale życze Ci zeby sie juz zdecydował opuscic brzuszek- i oby bylo jak u lili szybko i lekko:))))))co do tych kucków skokow to mnie to tylko zmeczylo i nic nie dało- przy pierwszej ciazy tez....

Oj mam chwilke to zaglądam zeby zobaczyć co u was. :)

anulaws myślałam, że Cie już nie będzie w dwupaku :) a tu niespodzianka, widocznie faktycznie dzieciaczkowi musi być dobrze w brzuszku :) Jak następnym razem moja córcia da mi minutkę czasu na zaglądnięcie tutaj to licze, że bedzie mozna juz gratulowac :)

lila23 gratulacje !! :) marzyłby mi sie następny taki poród jak Twój pierwszy :)

Oj mam chwilke to zaglądam zeby zobaczyć co u was. :)

anulaws myślałam, że Cie już nie będzie w dwupaku :) a tu niespodzianka, widocznie faktycznie dzieciaczkowi musi być dobrze w brzuszku :) Jak następnym razem moja córcia da mi minutkę czasu na zaglądnięcie tutaj to licze, że bedzie mozna juz gratulowac :)

lila23 gratulacje !! :) marzyłby mi sie następny taki poród jak Twój pierwszy :)
hehe candy no widzisz jak to zew mna jest- wychodzi na to ze rozpakuje sie ostatnia ( O BOZIU PROSZE NIE!!!!!!))) no a jak tam Twoja niunia -spokojna??? super ze masz to juz za soba i masz swojego skarba przy sobie. oby sie zdrowo chowała jak to mówia:)))). postaram sie w nastepnym poscie napisac juz o swoim porodzie hehehhh:-D:-D:-D:-D

hej:)
ja dzis do konca torbe spakowalam ze wszystkimi szczegolami i czekam..wiem ze to dopiero 38 tydz ale..roznie to bywa i mam nadzieje ze moze Synek tak troche przed czasem bedzie chcial wyskoczyc..:))
3majmy sie cieplutko kobietki:))

Jutro urodzę i już x:p Tak ma być, bo ja tak chcę x;P
A tak serio, mam o 15 gina jutro.
Dziwnie, według zleceń Ministra Zdrowia, czy kogoś tam, po 36 tygodniu wizyta miała być co tydzień. A u mnie bez zmian co miesiąc, hmm... Jak to było u Was? Pod koniec ciąży chodziłyście też co miesiąc, czy co tydzień?..

reklama
Do góry