reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Swieta

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Priscilla

Fan(ka)
Czy zaczelyscie juz przygotowania do swiat?? Pochwalcie sie dekoracjami, choinka, no i przede wszytskim przepisami na swiateczne pysznosci.
Wlasnie szukam jakies sprawdzonego przepisu na pierniczki. Ma moze ktoras z Was??

reklama
My wybywamy do moich rodziców - mówiąc krótko idę na łatwiznę.
Nie dała bym rady urządzić świąt w tym wynajmowany mieszkaniu z działającymi 3 palnikami i ledwo działającym piekarnikiem, małą lodówką i brakiem balkonu.
Ale dzisiaj będziemy ubierać choineczkę (zdrabniam, bo jest mała), żeby się Jagoda na nią napatrzyła. Pewnie będzie ja chciała zjeść :)

Ja też jak co roku ide na łatwiznę! Swieta spedzamy u dziadków, zawsze przed świętami pomagam mamie przygotować jedzenie, samej mi się nie chce, w domku piekę tylko sernik, mięsko i robię sałatki!
Choinka u nas juz jest, jak zawsze żywa ale w tym roku choinka liliput ze względu na moje kochane dziecko! Najważniejsze, że zapach w domciu jest!!!!

Ja mialam robic wigilie w domu, ale tez poszlam na latwizne i zadzwonilismy do tesciow ze jedziemy do nich :-)
Zrobie pierniczki i jeszcze jakies inne duperele.
Udalo nam sie wczoraj ubrac choinke (nasza pierwsza), ale Viki miala mine jak ja zobaczyla. Myslala chyba, ze cos jej sie przewidzialo, bo wytrzeszczyla oczka i tak mocno nimi zaczela mrugac, aby jej sie rozkleily :-D

Choinkę ubraliśmy już, Miłek jak ją zobaczył to przez dłuższy czas stał z otwartą buzią. Teraz już przywykł do niej.
Na święta idę do mamy, ale w domu i tak robie podstawowe jedzonko: sałatki, śledziki, no i oczywiście ciasta.

Moja choineczka - jeszcze bedzie na niej wiecej ozdobek - na razie wstepne ubranko ;-)
img0019ya2.jpg

Coineczka cacuszko, a my jednak nie kupujemy choinki:-( mam dwie malusie (45cm)i narazie stykna.W przyszlym roku kupimy sobie zywa:tak: :tak: :tak: juz mezowi nie podaruje w tym roku wygral on:dry: .Jedziemy w piatek albo nawet czwartek na Polske i wracamy 2 stycznia i sie nie dogadalismy:confused: ,ze w tym roku bez:zawstydzona/y: duzej choinki sie obejdzie:sick:
No ale w przyszlym roku nie podaruje:tak: :tak:
Victor w tym roku pomeczy choinke mojej mamy i bedzie cacy;-) :-D

Ubraliśmy wczoraj choinkę. Jagoda była zachwycona :)
"Bombki" na wszelki wypadek mamy drewniane :)
Tylko u nas to raczej choineczka, bo jest mała, no ale jak już w końcu kupimy to mieszanie, to wtedy uderzymy w dużą :)

Priscilla - dobrze widzę, że masz powieszone suszone plastry pomarańczy?
Prawdę mówiąc - super pomysł.

Tak, mamy suszone pomarancze, ktore przepieknie pachna i male zielone jalbuszka :-)
A jeszcze slyszalam gdzies o pomysle na swieczke - w pomarancza wbijamy gozdziki (jeden przy drugim), na gorze bobimy dziurke na swieczke. Pobodno zapach jest niesamowity

reklama
No właśnie tych jabłek też nie byłam pewna. Super pomysł.

W sumie ciekawe, jak z tą świeczką, bo ja nie mogę zapachowych - od razu boli mnie głowa. A może od takiej naturalnej nic by mi nie było.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry