reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Suplementy w ciąży

To młoda dziewczyna jakaś, bo pisała tak w innych postach. Przykro mi, skoro nie ma znikąd pomocy i wsparcia (i nie chodzi mi nawet o to finansowe). Tylko naprawdę ja jak miałam te 20 lat, nie zdawałam sobie sprawy, że dziecko kosztuje ile kosztuje. No ale ja byłam z tych późno dojrzewających i naprawdę miałam inne rzeczy w głowie 😅😅😅 Czasem prawda się przydaje, a że dobitnie powiedziana i kogoś może zaboleć to trudno. Tak prędzej dociera.

I Dokładnie - pampersy, chusteczki, produkty do mycia i pielęgnacji, ubranka, wózek, fotelik, łóżeczko, pościel do niego to są grube tysiące. Naprawdę lepiej wiedzieć to wcześniej.

reklama
To młoda dziewczyna jakaś, bo pisała tak w innych postach. Przykro mi, skoro nie ma znikąd pomocy i wsparcia (i nie chodzi mi nawet o to finansowe). Tylko naprawdę ja jak miałam te 20 lat, nie zdawałam sobie sprawy, że dziecko kosztuje ile kosztuje. No ale ja byłam z tych późno dojrzewających i naprawdę miałam inne rzeczy w głowie 😅😅😅 Czasem prawda się przydaje, a że dobitnie powiedziana i kogoś może zaboleć to trudno. Tak prędzej dociera.

I Dokładnie - pampersy, chusteczki, produkty do mycia i pielęgnacji, ubranka, wózek, fotelik, łóżeczko, pościel do niego to są grube tysiące. Naprawdę lepiej wiedzieć to wcześniej.
Akurat jeżeli chodzi o wózek łóżeczko kołderki ubranka to można dostać tanio a nawet za darmo. Głównie pampersy chusteczki i kosmetyki. No i najdroższe jest mleko jeśli się nie karmi piersią i później przy rozszerzaniu diety słoiczki musiki jakieś przekąski. Jeśli dziecko je domowe jedzenie to wtedy skoczków nie trzeba

Akurat jeżeli chodzi o wózek łóżeczko kołderki ubranka to można dostać tanio a nawet za darmo. Głównie pampersy chusteczki i kosmetyki. No i najdroższe jest mleko jeśli się nie karmi piersią i później przy rozszerzaniu diety słoiczki musiki jakieś przekąski. Jeśli dziecko je domowe jedzenie to wtedy skoczków nie trzeba

Te dzieci to złoty interes. Nic nie kosztują i jeszcze za nie płacą

Dzisiaj nie kupiłam popcornu :(
Prosz
Butter Popcorn GIF by BTS 방탄소년단

Może jakiś zamiennik tańszy? Ale ogólnie to nic się nie stanie. W pierwszej ciąży nie brałam witamin, bo moja gin powiedziała że nie potrzebuje tylko kwas foliowy 🤷 Zależy też czy lekarz Ci zalecał czy nie ..

W pierwszej ciąży byłam w podobnej sytuacji gdzie miałam przepisanych trochę drogich tabletek, gin prywatnie i jako niepracująca nastolatka było mi ciężko. Na ironię gdybym miała wpadkę rok wcześniej to finansowo byłby luzik😆 a tak to w momencie zajścia w ciąże wszystko zaczęło się sypać (magiczny COVID i zwolnienia z pracy, problemy za granica, zepsucie auta itd). Prenatal dalej brałam, ale zrezygnowałam z jakiegoś colostrum, które już nawet nie pamietam na co było 😅. Pomoc od rodziców miałam (pożyczałam kasę, którą po urodzeniu stopniowo oddawałam)
Teraz w 2 ciąży czuje zdecydowanie większy spokój, gdy wiem, że finansowo dobrze stoję i nie wiem co by się musiało stać, żeby była powtórka z 1 ciąży (pewnie wojna z naszym szczęściem 🤦🏼‍♀️)

Skąd ? Bo ludzie którzy piszą takie rzeczy jak ty to łatwo się domyśleć co rodzice pomagają i takim osobą jest w życiu łatwiej ;) Jak cię stać żeby kupować po takiej cenie bo w aptece wiadomo drożej to sobie kupuj sama tam , ja zadałam pytanie nie tylko do ciebie a zapytać każdy ma prawo i dostać normalną odpowiedź. A z ciebie to jest chamidło które tylko umie dowalać komuś w życiu, miłego dnia.
wolę być "chamidłem" niż takim skąpiradłem jak Ty, ewidentnie masz jakiś bol dupci, jakbyś chciała wiedzieć to rodzice mnie nie sponsorują, mam własną firmę i ciężko pracuje na każdy grosz. Kończąc moja odpowiedź dodam tylko iż abyś pamiętała na przyszłość że paczka prezerwatyw jest tańsza niż suple ;)

reklama
Ja będąc w ciąży nie brałam żadnych suplementów, tylko kwas foliowy, witaminy jadłam jedząc ogromną ilość warzyw i owoców tak doradziła mi moją ginekolog i wcale tego nie żałuję, we wtorek urodziłam zdrową córeczkę, jeszcze jesteśmy w szpitalu natomiast każde przeprowadzone badanie kończy się idealnym wynikiem, moje badania również. Polecam Ci przez ostatnie dwa tygodnie korzystać z dobroci lata jedząc jak ja owoce i warzywa będą dużo zdrowsze jak witaminy w tabletce. Życzę Ci cudownego zakończenia ciąży i idealnych wyników badań.
wolę być "chamidłem" niż takim skąpiradłem jak Ty, ewidentnie masz jakiś bol dupci, jakbyś chciała wiedzieć to rodzice mnie nie sponsorują, mam własną firmę i ciężko pracuje na każdy grosz. Kończąc moja odpowiedź dodam tylko iż abyś pamiętała na przyszłość że paczka prezerwatyw jest tańsza niż suple ;)
Ból dupci ? nie mam czego. Dobrze nie każdy ma kontakt z rodzicami więc twoje niezbędne pisanie jest nie potrzebne ja tylko zapytałam jestem młodą osobą i wole się dopytać i nie chodzi o to, że żałuje na suplementy tylko nie każdy ma pieniądze w tym czasie kiedy potrzeba je kupić, a dziecko nie jest przypadkiem bo wiedziałam co chce i co mnie czeka. Więc sobie możesz kupić paczkę prezerwatyw, Dobranoc.

Do góry