reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Suplement diety wspomagający odchudzanie

Ja się zgadzam z dietetyczką. Trzeba pamiętać, że jak decydujemy się już na przejście na dietę trzeba mieć świadomość, że musimy całkowicie zmienić swoje nawyki żywieniowe i przede wszystkim musimy się ich później trzymać. Inaczej, po zakończeniu diety szybko powróci do nas to, czego chciałyśmy się pozbyć. Są różne, naprawdę fajne diety, np. rotacyjno-eliminacyjna, którą proponuje Vimed. Dieta przygotowywana jest indywidualnie pod każdego pacjenta, pod jego organizm. Eliminuje się z menu składniki, które organizmowi szkodzą, a zastępuje się je tymi właściwymi. I w taki sposób je się normalnie, ale zdrowo :) No i się chudnie bo organizm nie jest "zaśmiecany" tym, co mu szkodzi

reklama
Uważam, że suplementy diety są w porządku i powinno się je stosować. Aktualnie zastanawiam się nad kupnem proszku zasadowego Langsteiner, który zrównoważyłby poziom kwasów i zasad w moim organizmie gdyż zawsze miałam problem z nadmiarem kwasów.

suplementy diety ?? nie wierzcie w to Żeby wprowadzić suplement diety nie trzeba przeprowadzić żadnych badań laboratoryjnych odnośnie ich działania na organizm ludzki tak jak jest to w przypadku farmaceutyków Prawda jest taka że te cudowne środki mające sprawić że schudniemy lub uzupełnimy niedobór czegoś tak naprawde działają jak placebo Tak naprawde więcej w nich nośników niż substancji która ma na nas działać Polska jest w tym względzie zacofana Tylko w naszych sklepach można tak bezproblemowo kupić suplement jaki się nam tylko marzy Osoba która się na tym zna tzn dietetyk z prawdziwego zdarzenia powiedział by wam szczerze że to wyrzucanie pieniędzy w błoto

Dziewczyny nie zawracajcie sobie głowy suplementami i innymi cud tabletkami. Suplementy moze robić każdy wystarczy tylko zgłosić to odpowiednim organom. To takie cukierki tylko czasem mogą szkodzić. A kto powiedział że przy dobrze dobranej, mądrej diecie w naszym organizmie czegoś brakuje. Ja myślę ze paradoksalnie jak się mądrze odchudzamy to dostarczamy sobie dużo więcej witamin i soli mineralnych niż jak jemy normalnie w pośpiechu itp. Prawda jest taka że zawsze trzeba myśleć i zachowywać umiar i zdrowy rozsądek.

mucha666 święta prawda !!!
I się powtórzę Każdy dietetyk z prawdziwego zdarzenia powie wam mniej więcej to co mucha Zbilansowana dieta wystarczy i suplementów nie trzeba Dietetyk który je poleca dostaje za to pienidze od producenta syntetyku

A ja tam mam dobre doświadczenia z suplementami. Dieta oczywiście jest ważna i powinna być podstawą. Ale do diety powinny tez dojść ćwiczenia i wtedy suplementy. Bo suplementy (jak na przykład popularna l-karnityna) działają w połączeniu z ćwiczeniami :-) Ja miałam milkoshake (z tauryną i l-karnityną właśnie) i czuć było ich działania (podczas ćwiczeń).

tak... Poczekajmy jeszcze ze 2o lat to się dowiemy co działa a co nie i jaki co ma wpływ na organizm Wiele "cudownych " środkó działa jak plcebo

Ja biore już piaty tydzien Siboslim, koleżanka przywiozła mi go ze stanów. Poza ekstraktem z ielonej herbaty, ma jeszcze ekstrakt z jagód acai, a te obniżają poziom cholesterolu, znacznie przyspieszają przemiane materii i jeszcze hamują apetyt. Preparat ma jeszcze kofeine i chrom. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że jest nawet zdrowy :D schudłam już 8kilo :D Bogu dzięki, mam jeszcze jedno opakowanie, wiec kontynuuje diete dalej :D napisze za miesiąc, jak efekty

reklama
Według mnie działają. Mogę porównać jak odchudzałam się w zeszłym roku bez i w tym jak na wiosnę próbuję zrzucić brzuszek i bioderka. Kupiłam slimitin, ogólnie zazwyczaj podchodzę bardzo, bardzooooooo sceptycznie do tego typu rzeczy, ale dostałam jeden listek od przyjaciółki, której przytyło się po zimie 15 kg. U mnie na szczęście jest tylko 5 do zrzucenia. W każdym razie, jem prawie normalnie, tzn. może nie jem tyle słodyczy co wcześniej (po prostu nie kupuję i już), do tego z pracy spacerkiem do domu (przy okazji wizyta w sklepach) i czuję już po brzuchu, że zeszło takie największe nabrzmienie, przez które nie mogłam się dopiąć.
Do tego teraz leci ich reklama w telewizji, no i czytała w internecie dobre opinie o nim. Jak zrzucę całość 5 - napiszę więcej.

Do góry