reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Supermama czyli zajmujemy się naszymi maleństwami

reklama
dziewczyny co ile myjecie główki swoim dzieciaczkom? ja co 2 dni, ale słyszałam że powinno się codziennie.
i czy robicie coś z napletkiem u chłopaczka? bo u mnie położna mówiła że do 1 roku nic nie ruszać, a pediatra że w czasie kąpieli należy ściągać i już sama niewiem:/

dziewczyny co ile myjecie główki swoim dzieciaczkom? ja co 2 dni, ale słyszałam że powinno się codziennie.
i czy robicie coś z napletkiem u chłopaczka? bo u mnie położna mówiła że do 1 roku nic nie ruszać, a pediatra że w czasie kąpieli należy ściągać i już sama niewiem:/

Głowę myję Krzysiowi jak go kąpię, czyli co drugi dzień. Co drugi dzień mamy mycie na przewijaku i wtedy głowy mu nie myję. Jeżeli chodzi o napletek to tak samo - położna kazała nie ruszać, pediatra lekko ściągać 2-3 razy w tygodniu. Wypośrodkowałam i delikatnie ściągam tak z raz w tygodniu i go tam myję ;)

ja myję główkę codziennie, bo codziennie kąpię
u syna tez miałam sprzeczne informacje co do napletka, ale potem wyczytałam, że nie powinno się tego robić, dopiero jak chłopiec będzie miał kilka lat i problem z odklejeniem to trzeba działać, a tak nie ruszać

a ja słyszałm że dzieci w ogóle powinno sie kąpac max co 2 dni:) - jak to mówią często mycie skraca życie :))) ...i badź tu mądry :) - ja w kazdym razie kąpie co 2, a czasem 3 dni- codziennie za to robimy tzw kąpiel na sucho- myje dupkę . rączki, buśke i fałdki wszystkie myjką albo wacikami :) główke tylko prz kąpieli - i nie uzywam jescze szamponu - tylko woda z płynem do kąpieli - w temacie chłopca nie pomogę :( bo nie pamietam juz jak to było...

Ja także kąpię Ninkę co 2 dzień, jak nie ma kąpieli to mycie buzi, pupki i rączek na przewijaku. Włoski myję przy kąpieli wodą z wanienki z płynem Nivea.

Ale jak się zrobi cieplej i będzie się pocić to zacznę kąpać codziennie.

My od samego początku kąpiemyKajtka codziennie. Używamy do tego płynu johnson's baby top to toe tego żółtego i różową oliwkę. Nam położna tłumaczyła że dzieci również się pocą i faktycznie tak jest więc tak jak ja nie wyobrażam sobie zakończyć dnia chocby bez prysznica tak teraz kajtek cały dzien wyczekuje na upragnioną kąpiel. Codziennie myjemy również głowe, bo małemu zdarza się ulewać i czasem na włoski poleci a już na pewno na karczek. Poza tym z tej naszej kąpieli zrobil sie mały rytuał i młody później zasypia bez problemu. Bo wie już że jest kąpiel, później cycuś i karuzelka i spanie :)

reklama
Do góry