reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Supermama czyli zajmujemy się naszymi maleństwami

No właśnie...waga maluszków...moja lekarka uwaza za mala za wolno przybiera na wadze...zobaczcie i powiedzcie co sadzicie

Urodziła sie z waga 3240g...w 2 dobie spadła do 3000g.....przy wyjsciu ze szpitala ważyła 3100g...po tygodniu u lekarza 3300g...teraz po 2 tygodniach na kontroli wagowej 3800g....

Co sądzice??

reklama
claudia czyli po 5 tygodniach ma 800gram??
NIe wiem jakie jest minimum, ja sie interesowalam maksimum, nie wiem ile to jest wiarygodne, ale my wazylismy w lazience jak byla przed kapiela, najpierw ja potem z nia, wyszlo ze po 3 tyg mala wazy 4300, zaczynala ze spadku 3300 czyli 1kg w 3 tygodnie!!! Ale tez to po niej widac, ze ja troche spaslam, teraz od kiedy tyle cyca juz nie je mysle ze zwolni w tempie.

claudia czyli po 5 tygodniach ma 800gram??
NIe wiem jakie jest minimum, ja sie interesowalam maksimum, nie wiem ile to jest wiarygodne, ale my wazylismy w lazience jak byla przed kapiela, najpierw ja potem z nia, wyszlo ze po 3 tyg mala wazy 4300, zaczynala ze spadku 3300 czyli 1kg w 3 tygodnie!!! Ale tez to po niej widac, ze ja troche spaslam, teraz od kiedy tyle cyca juz nie je mysle ze zwolni w tempie.

takie cos znalazlam

Ile powinno przybierać na wadze dziecko karmione piersią??? - forum, porady, w ciązy

a poza tym najlepiej zagladac w siatki centylowe- i poki sie miesci znaczy ze jest ok;)

Moja Ninka w niespełna 3 tygodnie przybrała 850 gram:biggrin2:niezły z niej jest żarłoczek. Dlatego Pani pediatra powiedziała, żeby jej nie budzić na karmienie i było parę nocy, że spała nam już 8 godzin.

A to było ponad tydzień temu więc teraz ma pewnie ok. 4 kg. I na długość 57 cm, schowałam już najmniejsze ubranka bo przestała się mieścić.:-D

crazy mamo - widzę, że malutka nieźle już sobie siedzi w huśtawce i chyba baaardzo jej sie to podoba ;)- ja też ostatnio przestawiłam na pozycję siedzenia - i Viki była zdziwiona, ale zadowolona :)

Dziewczyny, nie sądzicie, że na siedzenie to jeszcze za wcześnie?..

tab - odpowiem tak - mój kuba w wieku 8 m-cy chodził (jak skończył 7 to stawiał pierwsze nieporadne kroki;) - wg takiego myslenia - powinnam zmuszać go by tego nie robił, bo przeciez za wcześnie :)))... jak miał 4 to siedział i stał samodzielnie przy kanapie - po prostu taki typ - i jest to rodzinne:) Viki tez szybko się rozwija , ale wątpię, że pobije rekord Kuby - ale siedzi z podpórka naprawdę ładnie (np na kolanach) - nie kiwa się itp- oczywiście sadzam ją na krótki czas, a nie cały czas:) - ja myślę, że każde dziecko rozwija sie we własnym tępie , ale skoro się rozwija to chyba nie należy go uwsteczniać - aha - dodam, że kuba nie ma żadnych problemów np z krzywymi nogami, płaskostopiem czy krzywym kregosłupem...no jedyny minus to fakt, że nie chce mu sie ruszać za dużo - chyba wybiegał się już w dziwciństwie za te wszystkie czasy:))) - ja uważam nic na siłę, ale jak dziecko potrafi i lubi:) to dlaczego nie ;)

reklama

Moze to zdjecie tak wyszlo ale mala jest w hustawce pod prawie takim samym katem jak w foteliku samochodowym.Siedzonko hustawki ma taki sam ksztalt.Nie sadze zeby kilka minut w hustawce jej zaszkodzilo_Ona i tak dluzej niz 20 min nie wysiedzi bo jej sie nudzi i trzeba albo hustawke przestawic albo ja wyjac i nowe widoki znalesc

Do góry