reklama
Ja znalazłam przepis na olejek z słodkich migdałów dla dziecka, ale sama też zaczęłam go stosować. Jest rewelacyjny!
ostatnio w książce Agnieszki Maciąg czytałam, że według zasad ajurwedy w skórę najlepiej jest wcierać tylko to, co da się zjeść czyli oleje roślinne. Poczytałam więcej i zdziwiłam się, gdy dowiedziałam się, że skórę świetnie odżywi zwykły... olej rzepakowy, taki jakiego się używa na co dzień do smażenia wszystko kwestia witaminy E, o której już tu ktoś pisał.
A próbowałaś odżywiania "od środka" Ja używam Plusssz Lady do pielęgnacji skóry, o ten
Plusssz Lady | Pielęgnacja: skóra i jestem zadowolona, wpływa na właściwe odżywienie i pielęgnację skóry i odkąd go stosuję nie mam problemów więc jak najbardziej polecam.
Plusssz Lady | Pielęgnacja: skóra i jestem zadowolona, wpływa na właściwe odżywienie i pielęgnację skóry i odkąd go stosuję nie mam problemów więc jak najbardziej polecam.
Napewno takie odżywianie skóry od środka ma duże znaczenie. ten plusssz ma całkiem fajny z skład z tego co czytam. Kalogen, kwas hialuronowy mają ogromne znaczenie w pielęgnacji skóry. myślę że niebawem go zakupię bo ogólnie lubię ich produkty, smaczne i nie drogie.
ja czasem już nie mam pomysłów jakie kremy stosować. większość nie pomaga, bo tylko delikatnie nawilżają, a szczególnie w zimę moja cera jest bardzo wysuszona. dlatego raz na jakiś czas robię sobie jeszcze maseczkę i regularny peeling.
reklama
ja ostatnio odkrylam genialne kosmetyki firmy decubal - Decubal - Skandynawski Ekspert od suchej skóry są w miarę tanie i nadają się i dla dorosłych, i dla dzieci, sa delikatne i szybko nawilżają. używam ich sama i nakładam na skórę swojego dziecka.