reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

Ojej to chyba super wynik jeśli 10 dc i pęcherzyk 20 mm, albo ja miałam taki słaby w poprzednim cyklu z Aromkiem bo 11 dc pęcherzyk 16 mm😅 Trzymam w takim razie mocno kciuki żeby tym razem się udało!! ;)
A jak duży pęcherzyk miałaś ostatnio?
Przy 26mm mialam inseminacje ostatnio. Też ładnie urósł. Ciekawe ile jutro będzie miał pęcherzyk i czy na pękniętym będzie zabieg czy jeszcze nie 🤪 oto jest pytanie.. wszystko się okaże jutro

reklama
Ojej to chyba super wynik jeśli 10 dc i pęcherzyk 20 mm, albo ja miałam taki słaby w poprzednim cyklu z Aromkiem bo 11 dc pęcherzyk 16 mm😅 Trzymam w takim razie mocno kciuki żeby tym razem się udało!! ;)
A jak duży pęcherzyk miałaś ostatnio?
Ja już po inseminacji 😊 jestem pozytywnie nastawiona, mam nadzieję że się uda. Pęcherzyk w trakcie pękania. 3 inseminacja już ponoć by była ze sprzętem do robienia zastrzyków. Silniejsze leki wtedy będą już. Luteina zmieniona na Duphastan

Ja już po inseminacji 😊 jestem pozytywnie nastawiona, mam nadzieję że się uda. Pęcherzyk w trakcie pękania. 3 inseminacja już ponoć by była ze sprzętem do robienia zastrzyków. Silniejsze leki wtedy będą już. Luteina zmieniona na Duphastan
No to chwila prawdy, oby się udało!! :D :D A wiesz czy pęcherzyk urósł jeszcze?
Może też zmiana Luteiny na Duphastan poprawi sprawę, szczególnie, że pisałaś o słabym samopoczuciu na luteinie.
Ja za to po kolejnym teście owulacyjnym - czyściuteńko, bieluteńko.

No to chwila prawdy, oby się udało!! :D :D A wiesz czy pęcherzyk urósł jeszcze?
Może też zmiana Luteiny na Duphastan poprawi sprawę, szczególnie, że pisałaś o słabym samopoczuciu na luteinie.
Ja za to po kolejnym teście owulacyjnym - czyściuteńko, bieluteńko.
Na pewno urósł bo 2 dni od kontroli była inseminacja. Mi wcześniej 2 mm dziennie rósł pęcherzyk. Teraz pękał to ciężko było określić jaki duży byl. Duphastan mam brać dosustnie 3 razy dziennie. Luteine bralam 2 razy dziennie i dopochwowo.
Nie wiem, owulacji nie masz naturalnych ? Aż dziwne, może w tym tkwi przyczyna. A jakich testów używasz?

Tak, ja mam problem z naturalnymi owulacjami, to już potwierdziłam w ostatnich cyklach dlatego na Aromku jak w 15dc zobaczyłam pierwszy raz w życiu pozytywny test owulacyjny to byłam taka podniecona jakbym już niemalże zaszła w ciąże 😅 Nie ma znaczenia jakie robię bo próbowałam już różnych firm i efekt taki sam. Same usg potwierdzały, że "owulacji nie było ani na owulację się nie zanosi" . Dlatego u nas bez Aromku marne szanse... Jeszcze jakoś się łudzę, że jednak do niej dojdzie bo ostatnio jeśli była 15dc to powinna być w ten pt, może przez drożność coś się przesunąć też albo w ogóle nie będzie i tyle. Zobaczymy, testuję się z ciekawości i pewnie i minimalnej nutki nadziei bo każdy cykl na wagę złota :)

Muszę napisać bo jestem w lekkim szoku - dzisiaj na teście owu blada kreseczka się pojawiła, 14 dc, czyżby miała jednak przyść owulacja, i to... sama?🧐

Muszę napisać bo jestem w lekkim szoku - dzisiaj na teście owu blada kreseczka się pojawiła, 14 dc, czyżby miała jednak przyść owulacja, i to... sama?🧐
A nie byłaś na Aromku kilka dni ? Może to spowodowało taką sytuację? Działajcie! 😊
Może akurat się uda ! Wieczorem sprawdź i daj znać jak tam ? Czy ciemnieje

A nie byłaś na Aromku kilka dni ? Może to spowodowało taką sytuację? Działajcie! 😊
Może akurat się uda ! Wieczorem sprawdź i daj znać jak tam ? Czy ciemnieje
W tym cyklu nie byłam bo miałam mieć drożność więc kazała odstawić :D Ale może sama stymulacja Aromkiem w zeszlym cyklu by pomogło? Już sama nie wiem, za jakieś 2 godzinki powtórzę test i zobaczymy, oby mi się nie przewidziało :)

Ciemnieje, jest już bardzo wyraźna, mamy szansę na owu! :D
Najgorzej, że totalnie nie mam nastroju na przytulanki bo coś mnie bierze, boli mnie gardło i głowa... :(

reklama
W tym cyklu nie byłam bo miałam mieć drożność więc kazała odstawić :D Ale może sama stymulacja Aromkiem w zeszlym cyklu by pomogło? Już sama nie wiem, za jakieś 2 godzinki powtórzę test i zobaczymy, oby mi się nie przewidziało :)
I jak ? Robiłaś test ? Pokazal coś mocniejszego?

Do góry